Η υπερτροφή που προστατεύει τόσο την καρδιά όσο και την όραση των παιδιών είναι τα καρότα, τα οποία περιέχουν πλήθος στοιχείων που ωφελούν την υγεία.
Πιστεύεται ότι τα καρότα καλλιεργήθηκαν για πρώτη φορά πριν από χιλιάδες χρόνια στη χώρα του Αφγανιστά, ενώ ήταν γνωστό φαρμακευτικό φυτό στην Αρχαία Ελλάδα με το όνομα Σταφυλίνος. Βέβαια το καρότο του τότε δε θυμίζει με τίποτα το καρότο που γνωρίζουμε σήμερα. Μοβ και κίτρινα καρότα είχαν καλλιεργηθεί πολύ πριν την εμφάνιση και επικράτηση του πλέον δημοφιλούς πορτοκαλί καρότου, το οποίο αναπτύχθηκε και σταθεροποιήθηκε από Ολλανδούς καλλιεργητές κατά τον 16ο και 17ο αιώνα.
Τα καρότα μπορούν να καταναλωθούν ωμά, βραστά, ψητά, στον ατμό ή σε σούπα. Περιέχουν διαλυτές ίνες οι οποίες βοηθάνε στη μείωση της χοληστερόλης. Τα νόστιμα αυτά λαχανικά είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και βιταμίνες Α, Β1, Ε, και Κ. Κάθε καρότο περιέχει 25 μόνο θερμίδες. Σε αυτό το άρθρο θα γνωρίσετε τα πολλαπλά οφέλη που παρέχουν τα καρότα στον οργανισμό κυρίως των παιδιών.
Ευεργετούν την καρδιά
Πλήθος μελετών υποστηρίζουν ότι η αυξημένη κατανάλωση τροφών που είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου αλλά και καρδιαγγειακών νοσημάτων. Επιπλέον, προστατεύουν από την υπεριώδη ακτινοβολία, ενώ διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην πρόληψη κάθε καρδιακής νόσου και εγκεφαλικού επεισοδίου.
Προστατεύουν την όραση
Τέλος, ο ψευδάργυρος, το ασβέστιο, το φώσφορο και το μαγνήσιο που περιέχουν ενδυναμώνουν τα οστά και προσφέρουν ένα υγιές υγιές νευρικό σύστημα.