fbpx
Εξανθήματα στο σώμα από άγχος και αντιμετώπιση (φωτογραφίες)

Εξανθήματα στο σώμα από άγχος και αντιμετώπιση (φωτογραφίες)

Τα εξανθήματα στο σώμα από άγχος είναι πολύ συχνά. Οι κοκκινίλες, σπυράκια ή εξανθήματα στο σώμα απο άγχος είναι ένα δερματικό πρόβλημα και θέλει αντιμετώπιση.Το άγχος μπορεί να δημιουργήσει εξανθήματα σε ολόκληρο το σώμα. Ακόμα μπρορεί να προκαλέσει κοκκινίλες και άλλες δερματικές παθήσεις.Τα μέρη που επηρεάζονται σημαντικά είναι τα μαλλιά, τα νύχια και το δέρμα. Δεδομένου ότι το άγχος αποτελεί μέρος της ζωής, αυτό που έχει σημασία είναι το πώς το διαχειρίζεται ο καθένας μας.

Το άγχος προκαλεί μια χημική απόκριση που κάνει το δέρμα πιο ευαίσθητο, δημιουργώντας εξανθήματα σε όλο το σώμα. Μπορεί επίσης να δυσκολέψει την επούλωση των δερματικών προβλημάτων. Αυτό συμβαίνει επειδή το άγχος οδηγεί το σώμα στο να παράγει ορμόνες όπως η κορτιζόλη, η οποία δίνει εντολή στους αδένες του δέρματος να παράγουν περισσότερο λάδι. Το λιπαρό δέρμα είναι πιο επιρρεπές στην ακμή και σε άλλα δερματικά προβλήματα.

Εξανθήματα στο σώμα από άγχος (φωτογραφίες)


Εξανθήματα στο σώμα από άγχος φωτογραφίες λεύκη στα χέρια

 • Λεύκη

Εάν έχετε ήπιο άγχος, είναι πολύ απίθανο να εμφανίσετε λεύκη σαν, μια κατάσταση κατά την οποία θα χάσετε τη χρωστική ουσία σε μέρη του δέρματός σας. Η λεύκη μπορεί να είναι αρκετά ανθεκτική στις θεραπείες, οπότε η αντιμετώπιση του άγχους είναι σημαντική. Προφανώς, το πρώτο βήμα στη θεραπεία τέτοιων καταστάσεων είναι η αντιμετώπιση πιθανών αιτιών άγχους.

Εξανθήματα στο σώμα από άγχος φωτογραφίες ακμή στο πρόσωπο

 • Ακμή

Η ακμή είναι το αποτέλεσμα της απελευθέρωσης κορτιζόλης από το σώμα λόγω του στρες. Η κορτιζόλη αυξάνει την παραγωγή λαδιού του δέρματος, που μπορεί να αυξήσει τα σπυράκια. Η κατάλληλη θεραπεία για την ακμή μπορεί να ποικίλλει ανάλογα με διάφορους παράγοντες, όπως ο τύπος του δέρματος, αλλά η αντιμετώπιση του άγχους μπορεί να βοηθήσει το δέρμα να ηρεμήσει. Συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία ψυχικής υγείας και ξεκινήστε μια καθημερινή πρακτική διαλογισμού, για να διατηρήσετε την ηρεμία σας.

Εξανθήματα στο σώμα από άγχος φωτογραφίες ψωρίαση στο χέρι

 • Χρόνιο δερματικό εξάνθημα

Εάν έχετε χρόνια δερματικά εξανθήματα, όπως ψωρίαση, μπορείτε να εμφανίσετε φλεγμονή κατά τη διάρκεια μιας περιόδου με έντονο άγχος. Η ψωρίαση είναι ένα πρόβλημα του δέρματος όπου δημιουργούνται πάρα πολλά ανοσοκύτταρα σε αυτό. Το άγχος μπορεί να αλλάξει το ανοσοποιητικό σας σύστημα μέσω των ορμονών του στρες, κάτι που θα μπορούσε να επιδεινώσει την κατάσταση. Η θεραπεία μπορεί να ποικίλλει ανάλογα με την ατομική σας εμπειρία στην ψωρίαση, οπότε αν παρατηρήσετε ότι έχει γίνει πολύ χειρότερη απ’ ό, τι συνήθως, είναι σίγουρα έξυπνο να κλείσετε ραντεβού με τον δερματολόγο. Εξανθήματα στο σώμα από άγχος φωτογραφίες κόκκινα σημάδια στο πρόσωπο

 • Κόκκινα σημάδια στη μύτη και το στόμα

Εάν έχετε αρχίσει να παρατηρείτε φολιδωτά κόκκινα σημάδια που σχηματίζονται γύρω από το στόμα ή τη μύτη, μπορεί να έχετε περιτοναϊκή δερματίτιδα, ένα εξάνθημα που μπορεί να προκληθεί από άγχος. Ο δερματολόγος σας μπορεί να συνταγογραφήσει τοπικές θεραπείες ή αλλαγές στον τρόπο ζωής, ενώ μπορεί επίσης να εξετάσει μια θεραπευτική προσέγγιση που να στοχεύει στο άγχος. Ασθενείς στους οποίους οι παραδοσιακές δερματολογικές θεραπείες δεν λειτουργούν αποτελεσματικά μπορούν να δοκιμάσουν εναλλακτικές θεραπείες. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει τη λήψη ομοιοπαθητικών φαρμάκων, την παρακολούθηση τεχνικών μείωσης του στρες και την κατανάλωση ηρεμιστικών βοτάνων ή τσαγιού.

Εξανθήματα στο σώμα από άγχος – Αντιμετωπίση

Πιθανότατα δεν μπορείτε να αποφύγετε εντελώς το άγχος, όμως μπορείτε να δοκιμάσετε τρόπους για να το διαχειριστείτε καλύτερα. Δοκιμάστε αυτές τις προσεγγίσεις για να απαλλαγείτε απο τα εξανθήματα στο σώμα από άγχος και απο το άγχος γενικότερα:

 1. Μην παραμελείτε το δέρμα σας. Φροντίστε το, ακόμα κι αν είστε κουρασμένοι.
 2. Να αθλείστε τακτικά. Είναι καλό για το δέρμα και το υπόλοιπο σώμα σας.
 3. Αφιερώστε χρόνο για να κάνετε κάτι που σας αρέσει, ακόμα κι αν έχετε μόνο 10 λεπτά. Κάντε μπάνιο ή διαβάστε ένα βιβλίο.
 4. Κάντε μια βόλτα στη γειτονιά σας.
 5. Εξασκήστε τεχνικές διαχείρισης άγχους, όπως ασκήσεις αναπνοής, γιόγκα, διαλογισμό.
 6. Κοιμηθείτε αρκετά. Επτά έως οκτώ ώρες κάθε βράδυ είναι το ιδανικό.
 7. Πείτε «όχι». Είναι εντάξει να βάλετε όρια για να μειώσετε το άγχος σας.
 8. Ζητήστε υποστήριξη από έναν φίλο ή έναν επαγγελματία θεραπευτή.

 

Διαβάστε περισσότερα για:

× Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας

Αρχίστε να λαμβάνετε ενημερώσεις σχετικά με την υγεία, τη διατροφή, την ομορφιά και την φυσική κατάσταση.