fbpx

Ο αυνανισμός είναι ίσως το πιο «κρυφό» κοινό μυστικό των ανδρών ανεξαρτήτως ηλικίας ή εποχής. Όλοι το γνωρίζουν, ελάχιστοι όμως το παραδέχονται.

Πολλά ακούγονται γύρω από τον αυνανισμό. Για παράδειγμα μύθοι ή θρησκείες τον θεωρούν αμαρτία ή κάτι το κακό, αλλά τίποτα δεν φαίνεται ικανό να τον σταματήσει. Ίσως επειδή αποτελεί μια φυσιολογική σεξουαλική ανάγκη κάθε άντρα, που ξεκινά από την εφηβεία και τον ακολουθεί στη μετέπειτα ζωή.

Και τα δύο φύλα συνεχίζουν να αυνανίζονται ακόμα και όταν βρίσκονται σε σχέση ή ακόμη και όταν είναι παντρεμένοι

Αυνανισμός – Τα υπέρ και τα κατά

Ποια είναι τα οφέλη του ανδρικού αυνανισμού; 

Ο αυνανισμός μπορεί να έχει θετική επίδραση στην αντρική υγεία.

Καταρχάς, απαλλάσσει τον άντρα από την ένταση, το στρες και του επιτρέπει να βελτιώσει τη σεξουαλική του λειτουργία. Η αυτοδιέγερση βοηθά στην αντιμετώπιση της πρόωρης εκσπερμάτισης. Ο αυνανισμός βοηθά τον άντρα να κατανοήσει καλύτερα το πέος του και τη λειτουργία του και να έρθει σε επαφή με τη σεξουαλικότητά του, προσφέροντάς του αυτοπεποίθηση.

Επιπρόσθετα, ο αυνανισμός συμβάλλει στην καλύτερη συγκέντρωση και στην καλύτερη ποιότητα ύπνου. Παράλληλα, ο άνδρας που αυνανίζεται συχνά έχει μικρότερες πιθανότητες να προσβληθεί από καρκίνο του προστάτη. Το παραπάνω υποδεικνύει μια μελέτη του Harvard Medical School, κυρίως για τους άνω των 50 ετών. Στο ίδιο συμπέρασμα κατέληξε και μελέτη που δημοσιεύθηκε από την Ευρωπαϊκή Ουρολογική Εταιρεία, επιβεβαιώνοντας τη σύνδεση της τακτικής εκσπερμάτισης με τον μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του προστάτη.

Επίσης, αποτελεί ένα ανακουφιστικό μέσο και έχει αποδειχθεί κλινικά ότι μειώνει τις ημικρανίες.

Αυνανισμός ευχαρίστηση

Ποιοι οι κίνδυνοι του ανδρικού αυνανισμού; 

Βέβαια, όπως με όλα τα θέματα στη ζωή, έτσι και σε αυτή την πράξη χρειάζεται μέτρο. Η υπερβολή – περισσότερες από 4 φορές την εβδομάδα – μπορεί να παρουσιάσει μια σειρά από αρνητικές συνέπειες. Για αυτό και κάθε άντρας πρέπει να προσέχει στο να μην εθιστεί.

Η υπερβολή μπορεί να οδηγήσει σε ανικανότητα ή προβλήματα στυτικής δυσλειτουργίας.

Ο συχνός ή έντονος αυνανισμός μπορεί να προκαλέσει μικρό ερεθισμό του δέρματος. Η ισχυρή κάμψη του πέους, ενώ βρίσκεται σε στύση μπορεί να προκαλέσει ρήξη στους θαλάμους, οι οποίοι γεμίζουν με αίμα, μια σπάνια αλλά ιδιαίτερα δύσκολη κατάσταση που ονομάζεται κάταγμα πέους. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, στις περισσότερες περιπτώσεις χρειάζεται χειρουργική επέμβαση για να διορθωθεί.

Αξίζει να αναφερθεί πως υπάρχουν περιπτώσεις κατά τις οποίες κάποιοι άνδρες αυνανίζονται προκειμένου να αποφύγουν να πλησιάσουν τις γυναίκες. Αυτό έχει να κάνει με το αίσθημα φόβου προσέγγισης του άλλου φύλου. Στην συγκεκριμένη περίπτωση ο αυνανισμός δεν σχετίζεται άμεσα με την πράξη αλλά με τη ψυχική υγεία του ατόμου. Στην περίπτωση αυτή καλό είναι να ζητά κανείς τη βοήθεια κάποιου ψυχολόγου ή ψυχιάτρου.

Αυτοικανοποίηση πως γίνεται;

O αυνανισμός είναι μια ευχάριστη διαδικασία αλλά ταυτόχρονα περίπλοκη, απαιτητική και κακά τα ψέματα δεν μπορεί να συμβεί οπουδήποτε. Ας δούμε μερικά tips που θα βοηθήσουν:

  • Mπείτε σε mood

Κάντε ένα μπάνιο, δείτε μια ταινία πορνό, χαλαρώστε στο κρεβάτι ή καναπέ και βάλτε μουσική.

  • Eξασφαλίστε ησυχία

Φροντίστε να έχετε αποκλείσει όλους τους εξωτερικούς παράγοντες που μπορούν να σας αποσυντονίσουν από την πράξη.

  • Κάντε το αργά και βασανιστικά

Σταματήστε να προσπαθείτε να τελειώσετε σε πενήντα δευτερόλεπτα. Δεν σας κυνηγά κανείς, ούτε είστε ανήλικοι να φοβάστε ότι θα μπουν οι γονείς στο δωμάτιο. Προσπαθήστε να αυξήσετε σταδιακά το χρόνο του αυνανισμού.

  • Φτάσε στην άκρη του γκρεμού

Προσπάθησε να φτάσεις λίγα δευτερόλεπτα πριν το μεγάλο φινάλε. Και μετά σταμάτα. Πάρε μια ανάσα, ασχολήσου με κάτι άλλο στο σώμα σου. Όταν ηρεμήσεις λίγο και ο οργασμός σου είναι και πάλι μακριά, συνέχισε.

Αυνανισμός και αμαρτία

Σύμφωνα με έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί, ο αυνανισμός εμφανίζεται σε ποσοστό 94% στους άνδρες και σε ποσοστό 40% στις γυναίκες, με το ανδρικό φύλο να έχει διπλάσια συχνότητα από εκείνη των γυναικών. Μετά τον γάμο, τα ποσοστά αυτά αντιστοιχούν σε 72% και σε 38% αντίστοιχα. Παρά τα μεγάλα αυτά ποσοστά. Ο αυνανισμός σήμερα θεωρείται ως μία μη φυσική και αηδιαστική πράξη. Αυτό οφείλεται κατά κύριο λόγο οφείλεται σε θρησκευτικές πεποιθήσεις και σε ειδικούς κανόνες που καταδικάζουν τη συγκεκριμένη πράξη αυτοϊκανοποίησης. Πάντως, υπάρχουν θρησκείες στον κόσμο που θεωρούν τον αυνανισμό ως μία υγιεινή και πολύ φυσιολογική πράξη, η οποία μάλιστα οδηγεί και σε μεγάλη πνευματικότητα.

× Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας

Αρχίστε να λαμβάνετε ενημερώσεις σχετικά με την υγεία, τη διατροφή, την ομορφιά και την φυσική κατάσταση.