fbpx
Γυναικείος αυνανισμός – Τα οφέλη στη ζωή της γυναίκας

Γυναικείος αυνανισμός – Τα οφέλη στη ζωή της γυναίκας

Ο γυναικείος αυνανισμός πολλές φορές ακόμη και σήμερα αποτελεί ταμπού, όμως είναι μια πράξη με πολλά οφέλη όχι μόνο για την γυναίκα, αλλά και για την υγεία του ίδιου του ζευγαριού.

Πάνω από τις μισές Αμερικανίδες 18-49  ετών αυνανίζονται τουλάχιστον μία φορά κάθε 3 μήνες, σύμφωνα με μια μελέτη του Ινστιτούτου Kinsey, και αυτό ισχύει και για τις ανύπαντρες και για τις παντρεμένες γυναίκες. Ο γυναικείος αυνανισμός δεν έχει το στίγμα που κάποτε είχε, λέει η Nicole Prause, PhD, αλλά διάφοροι μύθοι εξακολουθούν να επηρεάζουν τον τρόπο με τον οποίο αισθάνονται ορισμένες γυναίκες.

Γυναικείος αυνανισμός – Οφέλη

  • Κάνει καλό στην υγεία

Ο αυνανισμός αυξάνει τη ροή του αίματος στο σώμα και απελευθερώνει χημικές ουσίες στον εγκέφαλο που ονομάζονται ενδορφίνες. Αυτό μπορεί να εξηγήσει τον λόγο που βελτιώνεται η διάθεση ακόμη και χωρίς οργασμό. Και ενώ οι άνδρες είναι πιο πιθανό να μιλήσουν για το πόσο καλύτερα νιώθουν μετά τον αυνανισμό, η έρευνα δείχνει ότι ανακουφίζει από το άγχος και τα δύο φύλα.

  • Βελτιώνει τη σεξουαλική ζωή

Ο αυνανισμός μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την σεξουαλικότητά σας. Σας φέρνει σε επαφή με τις επιθυμίες σας και σας δίνει την ευκαιρία να γνωρίσετε το σώμα σας. Ο πειραματισμός στον γυναικείο αυνανισμό μπορεί να οδηγήσει σε καλύτερες σεξουαλικές εμπειρίες, τόσο ατομικά όσο και μαζί με τον σύντροφο. Επιπλέον έχετε πρόβλημα να έχετε οργασμό, ο αυνανισμός είναι ένας χωρίς άγχος τρόπος για να δοκιμάσετε διαφορετικούς τρόπους και να δείτε τι σας βοηθά να κορυφωθείτε.

  • Διευκολύνει το σεξ μετά την εμμηνόπαυση

Πολλές γυναίκες βιώνουν αλλαγές κατά και μετά την εμμηνόπαυση. Ο αυνανισμός μπορεί να βοηθήσει, υποστηρίζει η Judi Chervenak, MD, γυναικολόγος στο Montefiore Medical Center στη Νέα Υόρκη. «Ο κόλπος μπορεί στην πραγματικότητα να στενέψει, κάτι που μπορεί να κάνει τις επαφές και τις κολπικές εξετάσεις πιο οδυνηρές» Αλλά ο αυνανισμός, ειδικά με λιπαντικό με βάση το νερό, μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της στένωσης και στην ενίσχυση της ροής του αίματος. Τέλος μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση ορισμένων προβλημάτων λίπανσης στον κόλπο και στην αύξηση της σεξουαλικής επιθυμίας, λέει η Chervenak. γυναικείος αυνανισμός οφέλη

  • Βελτιώνει τον ύπνο

Πολλοί άνθρωποι αυνανίζονται για να κοιμηθούν – και δεν είναι περίεργο. Η οξυτοκίνη και οι ενδορφίνες που παράγονται κατά τον γυναικείο αυνανισμό σχετίζονται με τη χαλάρωση, οπότε είναι λογικό να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε, ειδικά εάν το άγχος σας εμποδίζει.

  • Ενισχύει την συγκέντρωση

Ο εγκέφαλός ξαφνικά μετά από τον οργασμό είναι απόλυτα εστιασμένος και συγκεντρωμένος. Πράγματι, πολλοί άνθρωποι θεωρούν ότι ο αυνανισμός τους βοηθά να συγκεντρωθούν καλύτερα. Ως εκ τούτου, μπορεί να αυνανιστούν πριν δουλέψουν ή κάνουν ένα τεστ. Δεν υπάρχει επιστημονική εξήγηση για αυτό, καθώς δεν έχει μελετηθεί διεξοδικά. Ωστόσο, αυτή η αίσθηση πλήρους αυτοπεποίθησης και συγκέντρωσης μπορεί να είναι αποτέλεσμα της απόλυτης ευφορίας και χαλάρωσης μετά από έναν οργασμό.

Γυναικείος αυνανισμός – Διαφορετικοί τύποι

κλειτορικός Οι περισσότερες γυναίκες χρησιμοποιούν τα δάχτυλά τους για να παίξουν με την κλειτορίδα τους, αλλά οι δονητές και άλλα βοηθήματα μπορούν επίσης να φέρουν ευχαρίστηση. Όταν έρθει οργασμός, θα αισθανθείτε μια ευφορία κατά μήκος του δέρματος και του εγκεφάλου.
κολπικός Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα δάχτυλά σας ή ένα σεξουαλικό βοήθημα κατά την διάρκεια του αυνανισμού.
πρωκτικός Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα δάχτυλά σας ή ένα σεξουαλικό βοήθημα για τον πρωκτικό αυνανισμό. Αμέσως πριν από τον οργασμό, μπορεί να αισθανθείτε έντονη ανάγκη να ούρησης.
× Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας

Αρχίστε να λαμβάνετε ενημερώσεις σχετικά με την υγεία, τη διατροφή, την ομορφιά και την φυσική κατάσταση.