fbpx
Στυτική δυσλειτουργία – 4 τρόποι για να βελτιώσετε τις επιδόσεις σας στο σεξ

Στυτική δυσλειτουργία – 4 τρόποι για να βελτιώσετε τις επιδόσεις σας στο σεξ

Η στυτική δυσλειτουργία είναι η συνεχής ή περιοδική αδυναμία διατήρησης της στύσης. Είναι ένα πρόβλημα που απασχολεί πολλούς άνδρες.

Ωστόσο, υπάρχουν για τη στυτική δυσλειτουργία υπάρχουν διάφορες μεθόδους αντιμετώπισης. Σε αυτό το άρθρο θα γνωρίσουμε 4 φυσικούς τρόπους για να βελτιώσετε τις επιδόσεις σας στο σεξ. 

Τα συμπτώματα μπορούν να μειωθούν κάνοντας μερικές αλλαγές στον τρόπο ζωής. Η στύση μπορεί να διατηρηθεί και με φυσικό τρόπο εάν κάνετε υγιεινές επιλογές. Βέβαια, θα πρέπει να απευθυνθείτε και σε έναν ειδικό. 

Υπολογίζεται ότι μόλις το 20% των ανδρών που αντιμετωπίζουν προβλήματα στύσης απευθύνονται στους ειδικούς, αν και υπάρχει θεραπεία για το 98% των περιπτώσεων.

⇒ Στυτική δυσλειτουργία: Αίτια – Διάγνωση – Θεραπεία

Στυτική δυσλειτουργία – 4 φυσικοί τρόποι αντιμετώπισης

  • Ξεκινήστε σωματική άσκηση 

Η άσκηση διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη θεραπεία της στυτικής δυσλειτουργίας. Σύμφωνα με τους επιστήμονες οι άνδρες που είναι σωματικά δραστήριοι έχουν καλύτερη στύση και σεξουαλική λειτουργία.

Μελέτη του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ διαπίστωσε ότι μισή ώρα ημερήσιο περπάτημα συνδέεται με μείωση κατά 41% του κινδύνου στυτικής δυσλειτουργίας. Η άσκηση θα πρέπει να αρχίσει να χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση της στυτικής δυσλειτουργίας σε συνδυασμό με την φαρμακευτική αγωγή.

Άνδρας αθλείται - Στυτική δυσλειτουργία

  • Γυμνάστε τους πυελικούς μύες (kegel)

Η εκγύμναση των πυελικών μυών αυξάνει τη διάρκεια της στύσης και μειώνει τη διαφυγή του αίματος από το πέος πιέζοντας μια βασική φλέβα.

Σε μια βρετανική δοκιμή, οι ασκήσεις Kegel δύο φορές την ημέρα για τρεις μήνες σε συνδυασμό με βιοανάδραση και συμβουλές σχετικά με τις αλλαγές στον τρόπο ζωής – διακοπή του καπνίσματος, απώλεια βάρους, περιορισμός του αλκοόλ – δούλεψαν πολύ καλύτερα από τις μεμονωμένες συμβουλές για αλλαγές στον τρόπο ζωής.

Ο Δρ. Arnold Kegel δημιούργησε αρχικά τις ασκήσεις Kegel στις αρχές του 1950 για να βοηθήσει τις γυναίκες να ανακτήσουν τον έλεγχο της ουροδόχου κύστης μετά από ένα τοκετό. Έκτοτε, αρκετές μελέτες έχουν βρει ότι οι ασκήσεις Kegel μπορούν να βοηθήσουν στη θεραπεία διαφόρων παθήσεων όχι μόνο στις γυναίκες αλλά και στους άνδρες.

  • Υιοθετήστε μια υγιεινή διατροφή 
Δώστε προσοχή στην υγεία των αγγείων ακολουθώντας μια υγιεινή διατροφή. Η υψηλή αρτηριακή πίεση, το υψηλό σάκχαρο, η υψηλή χοληστερόλη και τα υψηλά τριγλυκερίδια μπορούν να προκαλέσουν βλάβες στα αγγεία.
Σε μια αμερικανική μελέτη που ονομάστηκε «Massachusetts Male Aging Study», η κατανάλωση μιας διατροφής πλούσιας σε φρούτα, λαχανικά, δημητριακά ολικής αλέσεως και ψάρια -με λιγότερα κόκκινα και μεταποιημένα κρέατα και επεξεργασμένους σπόρους- μείωσε την πιθανότητα εμφάνισης στυτικής δυσλειτουργίας. Ακόμη, η έρευνα υποδηλώνει ότι η κατανάλωση τροφίμων με υψηλή περιεκτικότητα σε φλαβονοειδή, ένας τύπος αντιοξειδωτικών, μπορεί να βοηθήσει.

⇒ Το κακάο με φλαβονοειδή βοηθά την εγκεφαλική λειτουργία

  • Αποφύγετε το αλκοόλ και το κάπνισμα 

Το κάπνισμα βλάπτει όλα τα αγγεία του σώματος. Μια μελέτη ανέφερε ότι πάνω από το 50% των ανδρών έχουν κάποιο σημάδι στυτικής δυσλειτουργία μετά την ηλικία των 40 αλλά αυτό το ποσοστό είναι υψηλότερο στους καπνιστές.

Επίσης, το αλκοόλ μπορεί να προκαλέσει προσωρινή ή μακροχρόνια στυτική δυσλειτουργία, αν και δεν είναι σαφής ο τρόπος που ενεργεί. Ένας τρόπος μπορεί να είναι ότι καταστέλλει το κεντρικό νευρικό σύστημα το οποίο είναι υπεύθυνο για την απελευθέρωση του μονοξειδίου του αζώτου. Ωστόσο, η μικρή κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να μην έχει αρνητικές συνέπειες.

Στυτική δυσλειτουργία

× Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας

Αρχίστε να λαμβάνετε ενημερώσεις σχετικά με την υγεία, τη διατροφή, την ομορφιά και την φυσική κατάσταση.