fbpx

Ο κύριος λόγος που η πλειονότητα των Αμερικανών δεν πιστεύει στη λήψη συμπληρωμάτων και φυσικών βοτάνων οφείλεται στη συμβουλή των γιατρών τους, οι οποίοι τους προτρέπουν να καταναλώνουν φάρμακα. 

Ωστόσο, έχει παρατηρηθεί ότι η καλύτερη γραμμή άμυνας σε λοιμώξεις και ασθένειες είναι οι εναλλακτικές θεραπείες, τα φυσικά αντιβιοτικά. Βλέπετε, η μητέρα Φύση φροντίζει καθημερινά για το ανοσοποιητικό του ανθρώπου.

Το χειρότερο μέρος για τα συνταγογραφούμενα αντιβιοτικά είναι ότι σκοτώνουν τα καλά βακτήρια του εντέρου σας, γνωστά ως χλωρίδα. Το έντερο σας είναι ένα πολύ ισορροπημένο μικροβίωμα, όπου τα καλά βακτήρια του εντέρου αποτελούνται από περίπου 85% και τα κακά βακτήρια σε περίπου 15%. Με τη λήψη αντιβιοτικών, εξαφανίζονται. 

Γι’ αυτό είναι σημαντικό να εφοδιαστείτε με φυσικά αντιβιοτικά, τα οποία δεν είναι ακριβά.

φυσικά αντιβιοτικά

⇒ Μη βοηθάτε τα βακτήρια να γίνονται ανθεκτικά με αντιβιοτικά

7 φυσικά αντιβιοτικά που ενισχύουν τον οργανισμό και καταπολεμούν τις λοιμώξεις

φυσικά αντιβιοτικά♦ Μέλι

Σύμφωνα με μελέτες τα βακτηρίδια μπορούν να προστατεύσουν το ένα το άλλο και να αντισταθούν στα αντιβιοτικά, αλλά το μέλι τα διασπά καθώς τα σκοτώνει, καθιστώντας αδύνατο τα βακτηρίδια να εξελιχθούν σε ανθεκτικά στελέχη.

Το μέλι αποτελεί βασικό συστατικό στη θεραπεία της αλλεργικής ρινίτιδας, του άσθματος, του πονόλαιμου, της λαρυγγίτιδας, της αμυγδαλίτιδας, του βήχα, του ποδιού των αθλητών, των κραμπών στα πόδια, των πονοκεφάλων, της δυσπεψίας στις διαταραχές ύπνου, στρες και προβλήματα στο στόμα και έλκη.

♦ Κουρκουμάς

Ο κουρκουμάς αποτελεί μια θεραπευτική βόμβα στον οργανισμό μας. Περιέχει την κουρκουμίνη, μια ουσία με ισχυρές αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες από μόνη της, αλλά επίσης διεγείρει τα αντιοξειδωτικά ένζυμα του σώματός σας.

Ενισχύει τον νευροτροφικό παράγοντα που προέρχεται από τον εγκέφαλο, ο οποίος συνδέεται με βελτιωμένη λειτουργία εγκεφάλου και χαμηλότερο κίνδυνο εγκεφαλικών παθήσεων. Η κουρκουμίνη αυξάνει τα επίπεδα της εγκεφαλικής ορμόνης BDNF, η οποία αυξάνει την ανάπτυξη νέων νευρώνων και καταπολεμάει διάφορες εκφυλιστικές διεργασίες στον εγκέφαλο.

♦ Τζίντζερ

Μελέτη συνέκρινε τις επιδράσεις του τζίντζερ και των αντιβιοτικών στις μολύνσεις Staphylococcus aureua και S. pyreus και έδειξε ότι το εκχύλισμα πιπερόριζας μπορεί να είναι ανώτερο και από οποιοδήποτε αντιβιοτικό.

Το τζίντζερ έχει αποδειχθεί ότι έχει αντιβακτηριακή δράση στις αναπνευστικές και περιοδοντικές λοιμώξεις. Επιπλέον, έχει πλεονεκτήματα κατά των ιών, γεγονός που σημαίνει ότι είναι ικανό να θεραπεύει ιικές λοιμώξεις όπως κρυολογήματα, γρίπη, έρπητα και εντεροϊό.

φυσικά αντιβιοτικά♦ Σκόρδο

Οι σκελίδες του σκόρδου είναι εκπληκτικές για το ανθρώπινο ανοσοποιητικό σύστημα και χρησιμεύουν ως αντισηπτικός, αντιβακτηριακός και αντιμυκητιακός παράγοντας.

Το σκόρδο περιέχει μια ένωση που ονομάζεται αλλισίνη και είναι ένα ισχυρό αντιβιοτικό που χρησιμοποιήθηκε από τους Αιγύπτιους, τους Ρωμαίους, τους Έλληνες και τους αρχαίους Κινέζους για την καταπολέμηση ασθενειών, συμπεριλαμβανομένου του κοινού κρυολογήματος.

♦ Έλαιο ρίγανης

Το λάδι ρίγανης είναι ένα από τα πιο ισχυρά φάρμακα της φύσης, αφού καταπολεμά τους ιούς και αναστέλλει τις αλλεργίες στη γύρη. Παράγεται από το πολυετές βότανο ρίγανη.

Το ριγανέλαιο περιέχει καρβακρόλη και θυμόλη, τα οποία έχουν ισχυρές αντιβακτηριακές και αντιμυκητιασικές ιδιότητες. Είναι ”φορτωμένο” με αντιοξειδωτικά που εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες που προκαλούν τον καρκίνο. Οι φαρμακευτικές εταιρείες επιθυμούν να το κατοχυρώσουν με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας.

♦ Πρόπολη

Η πρόπολη έχει αντισηπτικές, αντιβιοτικές, αντιβακτηριακές, αντιμυκητικές και αντιιικές ιδιότητες. Έρευνες αποδεικνύουν ότι μεταξύ άλλων δρα αποτελεσματικά κατά του μύκητα Candida, καθώς επίσης σε λοιμώξεις του αναπνευστικού (π.χ. κρυολόγημα, γρίπη), αλλά και ενάντια σε συγκεκριμένα στελέχη βακτηρίων που έχουν αναπτύξει αντοχή στα αντιβιοτικά.

φυσικά αντιβιοτικά♦ Εχινάκεια

Θεωρείται ένα από τα καλύτερα φυσικά αντιβιοτικά και είναι γνωστή για τη διέγερση των αμυντικών μηχανισμών του ανοσοποιητικού συστήματος, γι’ αυτό και αρκετοί τη λαμβάνουν προληπτικά κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Χάρη στις ισχυρές αντιβιοτικές, αντιμικροβιακές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές της, συμβάλλει στη μείωση της διάρκειας του κρυολογήματος και στην άμεση ανακούφιση από τα συμπτώματά του. Παράλληλα, η δράση της είναι ενισχυτική σε χρόνιες λοιμώξεις του ανώτερου αναπνευστικού και του κατώτερου ουροποιητικού συστήματος, ενώ δρα αποτελεσματικά ενάντια σε λοιμώξεις από σταφυλόκοκκο και στρεπτόκοκκο.

⇒ Κρυολόγημα το καλοκαίρι; Πόσο διαρκεί και πως να απαλλαγείτε;

Προσοχή! Οι εναλλακτικές θεραπείες απαιτούν συνήθως περισσότερο χρόνο για να δράσουν συγκριτικά με τις συμβατικές. Στην περίπτωση που το πρόβλημα που αντιμετωπίζετε είναι έντονο και τα συμπτώματα δεν υποχωρούν, πρέπει να επικοινωνήσετε άμεσα με τον γιατρό.

× Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας

Αρχίστε να λαμβάνετε ενημερώσεις σχετικά με την υγεία, τη διατροφή, την ομορφιά και την φυσική κατάσταση.