fbpx
Νόστιμες συνταγές για εύκολη και ευχάριστη δίαιτα

Νόστιμες συνταγές για εύκολη και ευχάριστη δίαιτα

Υπάρχουν εύκολες αλλά πολύ νόστιμες συνταγές για αποτελεσματική δίαιτα, χωρίς να στερηθείτε τίποτα. 

Συχνά έχουμε στο μυαλό μας ότι οι συνταγές για δίαιτα είναι άνοστες, προκαλώντας μας νεύρα και σύγχυση. Η αλήθεια είναι όμως ότι μπορείτε να χάσετε τα ανεπιθύμητα κιλά χωρίς να δυσκολευτείτε. Μερικές συνταγές για μια ευχάριστη δίαιτα είναι οι παρακάτω:muffin με λεμόνι

Muffins με λεμόνι και βατόμουρο 

Υλικά

  • 1 λεμόνι
  • ½ φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι βουτυρόγαλα
  • ⅓ φλιτζανιού λάδι canola
  • 1 αυγό
  • 1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι ολικής αλέσεως και 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γλ. μαγειρική σόδα
  • ¼ κ.γλ. αλάτι
  • 1 ½ φλιτζάνια φρέσκα ή κατεψυγμένα βατόμουρα

Εκτέλεση

Βήμα 1

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200οC. Επικαλύψτε 12 κυπελλάκια muffin με σπρέι μαγειρέματος.

Βήμα 2

Χρησιμοποιήστε έναν αποφλοιωτή λαχανικών για να αφαιρέσετε το ξύσμα από το λεμόνι σε μεγάλες λωρίδες. Ανακατέψτε το ξύσμα και τη ζάχαρη σε έναν επεξεργαστή τροφίμων, έως ότου το ξύσμα τεμαχιστεί πολύ καλά με τη ζάχαρη. Προσθέστε το βουτυρόγαλα, το λάδι, το αυγό και τη βανίλια μέχρι να αναμειχθούν καλά.

Βήμα 3

Ανακατέψτε το αλεύρι ολικής αλέσεως, το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε το προηγούμενο μείγμα και ανακατέψτε τα. Ρίξτε απαλά τα βατόμουρα χωρίς να τα τραυματίσετε και βάλτε το μείγμα στα φορμάκια.

Βήμα 4

Ψήστε τα muffins μέχρι οι άκρες και οι κορυφές να είναι χρυσές, 20 έως 25 λεπτά. Αφήστε τα να κρυώσουν στον φούρνο για 5 λεπτά πριν τα βγάλετε και σερβίρετέ τα ζεστά.

Muffin ανά μερίδα: 182 θερμίδες δίαιτα συνταγές πράσινη σούπα βελουτέ

Πράσινη σούπα με ζαμπόν ή προσούτο

Υλικά

  • 2 κουταλιές εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 200 γραμμ. ζαμπόν ή προσούτο, σε κύβους
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
  • 4 φλιτζάνια ζωμός κοτόπουλου με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο
  • 4 φλιτζάνια ψιλοκομμένο μπρόκολο
  • 2 φλιτζάνια ψιλοκομμένο κουνουπίδι
  • 2 κ.γλ. θυμάρι
  • ⅛ κ.γλ. αλάτι
  • 4 φλιτζάνια σπανάκι
  • ¼ φλιτζανιού ψιλοκομμένος φρέσκος μαϊντανός για γαρνιτούρα
  • 8 φλιτζάνια νερό
  • 2 κ.γλ. άσπρο ξίδι

Εκτέλεση

Βήμα 1

Ζεστάνετε 1 κουταλιά λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε ζαμπόν (ή προσούτο) και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά, περίπου 3 λεπτά.

Βήμα 2

Προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας λάδι και κρεμμύδι στην κατσαρόλα. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μαλακώσει, περίπου 3 λεπτά. Προσθέστε το σκόρδο ανακατεύοντας για 1 λεπτό. Προσθέστε τον ζωμό, το μπρόκολο, το κουνουπίδι, το θυμάρι και το αλάτι. Μειώστε τη θερμότητα και σιγοβράστε, έως ότου το μπρόκολο είναι πολύ μαλακό, περίπου 6 λεπτά. Προσθέστε το σπανάκι και τον μαϊντανό. Αφαιρέστε από τη φωτιά και αφήστε το, έως ότου το σπανάκι να μαραθεί, για περίπου 5 λεπτά. Κάντε τη σούπα βελουτέ με ένα μπλέντερ.

Βήμα 3

Σερβίρετε τη σούπα με λίγο ζαμπόν (ή προσούτο) και μαϊντανό, αν θέλετε.

1 1/2 φλιτζάνι σούπας ανά μερίδα: 200 θερμίδες συνταγές δίαιτα

Κινόα με μήλο και κανέλα

Υλικά

  • ¾ φλιτζανιού γάλα χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά
  • ⅔ φλιτζανιού μήλο σε κύβους
  • ¼ φλιτζανιού κινόα
  • 1 κ.γλ. κανέλα
  • ⅛ κ.γλ. αλάτι
  • 4 κ.γλ. αμύγδαλα σε φέτες
  • ½ κ.γλ. μέλι

Παρασκευή

Βήμα 1

Αναμείξτε το γάλα με το 1/3 φλιτζανιού μήλα, το κινόα, την κανέλα και το αλάτι σε μια μικρή κατσαρόλα. Καλύψτε και σιγοβράστε σε πολύ χαμηλή φωτιά έως ότου απορροφηθεί το υγρό, περίπου 12 λεπτά.

Βήμα 2

Αφήστε το να ξεκουραστεί για 5 λεπτά. Προσθέστε το υπόλοιπο 1/3 φλιτζανιού μήλο, τα αμύγδαλα και το μέλι.

Μπολ ανά μερίδα: 331 θερμίδες ομελέτα με σπανάκι και αβοκάντο

Ομελέτα με αβοκάντο και ρόκα

Υλικά

  • 2 μεγάλα αυγά
  • 1 κ.γλ. γάλα με χαμηλά λιπαρά
  • 1 κ.γλ. αλάτι
  • 2 κ.γλ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • ½ φλιτζάνι ρόκα
  • 1 κ.γλ. χυμός λεμονιού
  • ¼ αβοκάντο, σε κύβους
  • 2 κ.σ. γιαούρτι

Παρασκευή

Βήμα 1

Χτυπήστε τα αυγά με το γάλα και μια πρέζα αλάτι σε ένα μικρό μπολ. Ζεστάνετε 1 κουταλάκι του γλυκού λάδι σε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το μείγμα των αυγών και μαγειρέψτε για 1 έως 2 λεπτά. Αναποδογυρίστε την ομελέτα και μαγειρέψτε μέχρι να πάρει χρώμα, περίπου 30 δευτερόλεπτα.

Βήμα 2

Ρίξτε ρόκα με το 1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού σε ένα μικρό μπολ. Ρίξτε μέσα την ομελέτα με το αβοκάντο, το γιαούρτι, τη ρόκα και το υπόλοιπο αλάτι.

Ομελέτα ανά μερίδα: 344 θερμίδες

Διαβάστε περισσότερα για:

× Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας

Αρχίστε να λαμβάνετε ενημερώσεις σχετικά με την υγεία, τη διατροφή, την ομορφιά και την φυσική κατάσταση.