fbpx
Φλεγμονές στο σώμα – Φυσική αντιμετώπιση

Φλεγμονές στο σώμα – Φυσική αντιμετώπιση

Οι φλεγμονές στο σώμα είναι ένα βασικό στοιχείο της έμφυτης ανοσολογικής μας απόκρισης, που έχει ως καθήκον να προκαλέσει αμυντική αντίδραση.

Σε πολλές περιπτώσεις, η χρόνια φλεγμονή μπορεί να διαγνωστεί σχετικά νωρίς, χάρη σε συγκεκριμένα σήματα που εκπέμπει το σώμα, όπως οίδημα στις αρθρώσεις, δυσκοιλιότητα, διάρροια ή συχνές λοιμώξεις.

Είθισται οι γιατροί να συνταγογραφούν αντιφλεγμονώδη φάρμακα, αντιμετωπίζοντας έτσι το σύμπτωμα αντί για την αιτία.

Υπάρχουν επίσης πολλές ασθένειες, που λόγω των ίδιων συμπτωμάτων με άλλες ασθένειες, δεν έχουν διαγνωστεί σωστά.

Το σύνδρομο Ehlers-Danlos είναι ένα τέτοιο παράδειγμα. Είναι δύσκολο να μετρηθεί η συχνότητα αυτής της ασθένειας, καθώς ορισμένοι γιατροί δεν γνωρίζουν τι είναι το EDS , και γι’ αυτό σπάνια διαγιγνώσκεται.

Πολλά μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα που χρησιμοποιούνται συνήθως παρεμβαίνουν στη λειτουργία των αιμοπεταλίων και πρέπει να αποφεύγονται ή να χρησιμοποιούνται με προσοχή. Γι ‘αυτό πρέπει πάντα να ξεκινάτε με τον κρίσιμο παράγοντα της καλής υγείας, που είναι η διατροφή σας.

Φλεγμονές στο σώμα – Λύσεις για να τις ξεπεράσετε και να βοηθήσετε το σώμα σας να ανακάμψει

φλεγμονές στο σώμα αντιμετώπιση

  • Πηγές φλεγμονής και αίτια

Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που εμπλέκονται στην απόκριση του στρες στο σώμα σας και ως εκ τούτου προκαλούν χρόνια φλεγμονή. Μεταξύ άλλων, μπορούμε να προσδιορίσουμε τα επεξεργασμένα τρόφιμα, το κρέας εν γένει, το περιβάλλον και τον τρόπο ζωής, τις νύχτες χωρίς ύπνο, την έλλειψη έκθεσης στον ήλιο και… τις σκέψεις σας.

Ναι, οι επιστήμονες συμφωνούν σε αυτό: οι αρνητικές σκέψεις και τα συναισθήματα μπορούν να προκαλέσουν ασθένειες και φλεγμονές στο σώμα

Για να απαλλαγούμε από τις περισσότερες ασθένειες, αρκεί συχνά να απαλλαγούμε από τη φλεγμονή στο σώμα. Αυτή η προσέγγιση βοηθά στην εξάλειψη της αιτίας του προβλήματος και όχι στα αποτελέσματά του.

Για να απαλλαγείτε από τις φλεγμονές, πρέπει πρώτα απ ‘όλα να αποκαταστήσετε την ισορροπία στα έντερα (ακόμα, το πιο σημαντικό εδώ είναι η διατροφή και η κατάλληλη δοσολογία προβιοτικών ή πρεβιοτικών).

Μπορείτε επίσης να παρατηρήσετε την κατάσταση του δέρματός σας, η οποία συχνά δείχνει την κατάσταση των εντέρων σας.

Η κατάσταση του εντέρου μας λέει πολλά για την υγεία ολόκληρου του σώματος.

Φλεγμονές στο σώμα – Περιορίστε την κατανάλωση κρέατος

Η χαμηλή κατανάλωση λαχανικών, φρούτων και φυτικών ινών και η υψηλή ποσότητα λίπους, κρέατος , γαλακτοκομικών προϊόντων και μεταποιημένων προϊόντων προάγουν την εντατικοποίηση των φλεγμονωδών διεργασιών και των αλλαγών στο DNA, καθώς και τις ελλείψεις σε θρεπτικά συστατικά.

Στα ζωικά προϊόντα, παίρνετε πακέτα πρωτεϊνών με φλεγμονώδη μόρια όπως ενδοτοξίνες και σίδηρο. Όταν καταναλώνετε αυτά τα προϊόντα, αλλάζουν τα συμβιωτικά βακτήρια που ζουν στα έντερα, αυξάνοντας την ποσότητα ειδών βακτηρίων που έχει αποδειχθεί ότι προκαλούν φλεγμονές.

Στα αιμοφόρα αγγεία διαταράσσεται και μειώνεται τη ροή του αίματος. Στους μύες και τις αρθρώσεις, μπορεί να αυξήσει τον πόνο και να καθυστερήσει την ανάκαμψη.

Από την άλλη πλευρά, με την κατανάλωση φυτικών πρωτεϊνών παρέχετε στον εαυτό σας μέταλλα, βιταμίνες και φυτοχημικά που μειώνουν και βελτιστοποιούν την παροχή μικροβίων και αίματος.

Η μετάβαση σε φυτική διατροφή μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του δείκτη φλεγμονής στο αίμα και να διεγείρει το ανοσοποιητικό σύστημα.

Η σωστή ποσότητα ακόρεστων λιπαρών οξέων, δηλαδή ωμέγα-3 και ωμέγα-6 (θα τα βρείτε σε λιναρόσπορο ή σπόρους κολοκύθας), είναι επίσης σημαντική.

Προσπαθήστε να τρώτε περισσότερους μη επεξεργασμένους υδατάνθρακες όπως καστανό ρύζι, δημητριακά ολικής αλέσεως και όσπρια.

Εκτός αυτού, φροντίστε την καθημερινή συμπλήρωση βιταμίνης D που υποστηρίζει το ανοσοποιητικό σύστημα και μην ξεχνάτε την επαρκή ενυδάτωση – κατά προτίμηση με απλό νερό.

Η κατανάλωση της σωστής τροφής θα επιταχύνει τη διαδικασία επούλωσης που θα μειώσει τις φλεγμονές στο σώμα.

Διαβάστε εδώ πως το υποδόριο λίπος προστατεύει από τις φλεγμονές στο σώμα

Φλεγμονές στο σώμα – Η αναγέννηση είναι το κλειδί

φλεγμονές στο σώμα φυσική αντιμετώπιση

Το να κάθεστε το βράδυ μπροστά από φορητό υπολογιστή, τηλεόραση ή οθόνη smartphone σίγουρα δεν είναι η καλύτερη ιδέα. Μπορεί να μην βλέπετε ακόμα τις συνέπειες για την υγεία σας, αλλά το μπλε φως που εκπέμπουν αυτές οι συσκευές καθυστερεί την παραγωγή μελατονίνης.

Η μελατονίνη είναι μια νευροορμόνη που παράγεται από την υπόφυση. Παίζει ρόλο στον εσωτερικό συγχρονισμό του κιρκαδικού κύκλου και του ανθρώπινου βιολογικού ρολογιού. Η μελατονίνη διευκολύνει τον ύπνο, μειώνει τον αριθμό των αφυπνήσεων τη νύχτα και βελτιώνει τη συνολική ποιότητα του ύπνου σας. Η κακή ποιότητα ύπνου υπονομεύει την ενέργεια κατά τη διάρκεια της ημέρας και την ποιότητα ζωής. Όλα αυτά προκαλούν αρνητικές σκέψεις και συναισθήματα, γεγονός που οδηγεί σε ασθενή ανοσία και αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης ασθένειας.

Συνήθως, συνιστώνται 7 έως 8 ώρες ύπνου τη νύχτα. Θυμηθείτε ότι το σώμα σας αναγεννάτε ενώ κοιμάστε. Προσπαθήστε να του δώσετε αρκετό χρόνο για να το κάνετε.

Συχνά τα συμπτώματα της νόσου είναι μια εξωτερική εκδήλωση φαινομένων που συμβαίνουν σε ένα βαθύτερο επίπεδο του οργανισμού, που είναι δύσκολο να παρατηρηθεί και κρύβει τις πηγές προβλημάτων υγείας. Για να απαλλαγείτε από το αίσθημα της συνεχούς κόπωσης, τις αλλαγές στη διάθεση και τα προβλήματα με υγιή και βαθύ ύπνο, προσπαθήστε να ακολουθήσετε μια ισορροπημένη διατροφή, να διασφαλίσετε την αναγέννηση και την ενεργό ανάπαυση. Με αυτόν τον τρόπο θα καταπολεμήσετε τις φλεγμονές στο σώμα.

× Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας

Αρχίστε να λαμβάνετε ενημερώσεις σχετικά με την υγεία, τη διατροφή, την ομορφιά και την φυσική κατάσταση.