fbpx

Υπάρχουν ομοιοπαθητικά φάρμακα για την κατάθλιψη που μπορούν να την αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά. Μπορείτε να δοκιμάσετε ομοιοπαθητικά φάρμακα για την κατάθλιψη για να δείτε αν «δουλεύουν» για εσάς.

Τα ομοιοπαθητικά φάρμακα για την κατάθλιψη μπορεί να είναι ένα πρώτο βήμα για να αντιμετωπίσετε την ψυχική αυτή ασθένεια. Σε κάποια στιγμή της ζωής τους σχεδόν όλοι βιώνουν κατάθλιψη σε κάποια μορφή, λόγω του ανήσυχου και έντονου τρόπου ζωής αλλά και των καθημερινών προβλημάτων. Πολλοί άνθρωποι υποφέρουν εγκλωβισμένοι στη σιωπή για χρόνια προτού ζητήσουν βοήθεια ή ακόμη και προτού αρχίσουν να μιλούν για το πώς αισθάνονται. Το κλειδί για να ξεπεραστεί η κατάθλιψη είναι κατ’ αρχάς η αναγνώριση και η αποδοχή της, ώστε να λάβετε βοήθεια.

Ομοιοπαθητικά φάρμακα για την κατάθλιψη

Η πρόκληση είναι να βρείτε το ομοιοπαθητικό φάρμακο που ταιριάζει καλύτερα στην προσωπικότητα και τα συμπτώματά σας. Μερικές κορυφαίες ομοιοπαθητικές θεραπείες για την κατάθλιψη περιλαμβάνουν:

 • Arsenicum album: Είναι η καλύτερη θεραπεία για την υπερβολική ανησυχία, ειδικά για όσους έχουν εμμονή με την υγεία τους.
 • Aurum metallicum: Μια αποτελεσματική θεραπεία για τον εργασιομανή άνθρωπο με τάση προς την αναξιοσύνη, την απελπισία και τις αυτοκτονικές σκέψεις έπειτα από μια αποτυχία στην εργασία ή την προσωπική του ζωή.
 • Calcarea carbonica: Χρησιμοποιείται συχνά για τους εργατικούς ανθρώπους που διακατέχονται από σωματικές ασθένειες και ανησυχία και είναι ένα από τα καλύτερα ομοιοπαθητικά φάρμακα για την κατάθλιψη. Το άτομο μπορεί επίσης να αναπτύξει κόπωση, άγχος, αποθάρρυνση και σύγχυση. Αυτή η θεραπεία είναι επίσης καλύτερη για άτομα που ιδρώνουν εύκολα και που υποφέρουν από αϋπνία.
 • Cimicifuga: Είναι η συνιστώμενη θεραπεία για κάποιον άνθρωπο με κατάθλιψη που είναι ενεργός και συνομιλητικός κατά τη διάρκεια των καλών περιόδων της πάθησης.
 • Ignatia αmara: Είναι συχνά η καλύτερη θεραπεία για ευαίσθητα άτομα που τείνουν να τα καταβάλλουν η απογοήτευση και η θλίψη. Επίσης, για άτομα που δεν θέλουν να φαίνονται ευάλωτα στα μάτια των άλλων.
 • Kali phosphoricum: Το άτομο που χρειάζεται το Kali phosphoricum πιθανότατα αισθάνεται κατάθλιψη έπειτα από παρατεταμένες περιόδους συναισθηματικού στρες ή ενθουσιασμού. Μπορεί επίσης να παρουσιάζει νευρικότητα, εξάντληση, έλλειψη συγκέντρωσης, πονοκεφάλους, αϋπνία.
 • Lachesis muta: Είναι η κατάλληλη θεραπεία όταν η κατάθλιψη προκαλείται από ζήλια, υποψίες ή καταπιεσμένα συναισθήματα. Συνταγογραφείται για άτομα που δεν αντέχουν τη δέσμευση ή τον περιορισμό. Αυτή η θεραπεία είναι κατάλληλη για γυναίκες με κατάθλιψη στην εμμηνόπαυση.
 • Natrum carbonicum: Θεωρείται η καλύτερη θεραπεία για άτομα που είναι ήπια από τη φύση τους. Το άτομο τείνει να αποφεύγει τη σύγκρουση και συνήθως έχει κατάθλιψη ύστερα από κάποια απογοήτευση.
 • Natrum muraticum: Το άτομο που χρειάζεται natrum muraticum συχνά κρύβει εσωτερικά συναισθήματα, όπως θυμό, φόβο αποτυχίας και θλίψη. Αν και αναζητά τη συμπάθεια, μπορεί να θυμώσει αν κάποιος προσπαθήσει να το παρηγορήσει.
 • Φωσφορικό οξύ: Είναι η καλύτερη θεραπεία για κάποιον που είναι αδιάφορος και απαθής. Άλλα συμπτώματα περιλαμβάνουν απώλεια όρεξης, ενώ τα άτομα αυτά συχνά αισθάνονται συγκλονισμένα από την εργασία και τη θλίψη.
 • Pulsatilla nigricans: Χρησιμοποιείται συχνά από άτομα που είναι πολύ λυπημένα και επιθυμούν πολλή προσοχή. Είναι κατάλληλο γι’ αυτούς που η διάθεσή τους μεταβάλλεται εύκολα.
 • Staphysagria: Είναι η καλύτερη ομοιοπαθητική θεραπεία για κάποιον που είναι ευαίσθητος, σιωπηλός και συναισθηματικός. Το άτομο μπορεί να έχει εμμονή με την εργασία και να αντιμετωπίζει πρόβλημα με τους άλλους. Η κατάθλιψη μπορεί να προκληθεί από ντροπή, δυσαρέσκεια και κατεσταλμένα συναισθήματα. Όταν βρίσκεται υπό πίεση, μπορεί να νιώθει οργή.

Παρενέργειες των συμβατικών αντικαταθλιπτικών

Ίσως το σημαντικότερο πλεονέκτημα που έχουν τα ομοιοπαθητικά φάρμακα απέναντι στην κατάθλιψη είναι ότι δεν τα συνοδεύουν οι ανεπιθύμητες παρενέργειες που έχουν τα αντικαταθλιπτικά. Υπάρχουν πολλές ανεπιθύμητες παρενέργειες που σχετίζονται με τα αντικαταθλιπτικά, με τις σημαντικότερες και πιο συνηθισμένες να περιλαμβάνουν:

Άγχος, ξηροστομία, θολή όραση, αϋπνία, πονοκεφάλους, ναυτία, αύξηση βάρους, διέγερση και πεπτικά προβλήματα, όπως διάρροια, κοιλιακό άλγος ή δυσκοιλιότητα. Ένα άτομο που λαμβάνει αντικαταθλιπτικά μπορεί επίσης να αντιμετωπίσει μειωμένη επιθυμία για σεξ και να έχει προβλήματα επίτευξης οργασμού. Οι άνδρες μπορεί επιπλέον να έχουν πρόβλημα επιτυχημένης και σταθερής στύσης.

 

× Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας

Αρχίστε να λαμβάνετε ενημερώσεις σχετικά με την υγεία, τη διατροφή, την ομορφιά και την φυσική κατάσταση.