fbpx
Γιατί η γυναίκα αισθάνεται περισσότερο σέξι το καλοκαίρι;

Γιατί η γυναίκα αισθάνεται περισσότερο σέξι το καλοκαίρι;

Tα στατιστικά διαφόρων μελετών μαρτυρούν πως οι γυναίκες αισθάνονται περισσότερο σέξι το καλοκαίρι, σε αντίθεση με τον χειμώνα. Γιατί συμβαίνει αυτό;

Σύμφωνα με παλαιότερη έρευνα της «Daily Mail», τα 2/3 των γυναικών παραδέχονται ότι θεωρούν τον εαυτό τους πιο όμορφο και θελκτικό κατά το διάστημα του καλοκαιριού και πως πρόκειται για μια περίοδο που οι γνωριμίες ευδοκιμούν.

Η κοινωνικότητα κορυφώνεται με την άνοδο του θερμομέτρου

Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο «British Summer Time Report» ανέδειξε ότι το καλοκαίρι επιδρά πολύ θετικά στις γυναίκες, βελτιώνοντας τα επίπεδα αυτοεκτίμησής τους. Όσες συμμετείχαν στην έρευνα παραδέχτηκαν ότι το να εκθέτουν το σώμα τους και τα (παραπανίσια) κιλά του χειμώνα τις κάνει να νιώθουν άβολα, αλλά αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι αισθάνονται σέξι όταν κάνει την εμφάνισή του ο Ιούνιος.

Πώς εξηγείται το φαινόμενο αυτό; Η επιστήμη απαντά

Όπως αναφέρουν οι επιστήμονες, πρόκειται για το αντίθετο του συνδρόμου της Εποχιακής Συναισθηματικής Διαταραχής, το οποίο εμφανίζεται κυρίως στο γυναικείο φύλο κατά την περίοδο του χειμώνα, δημιουργώντας αρνητικές σκέψεις και συναισθήματα.

Το φως του ήλιου παίζει καθοριστικό ρόλο στη μειωμένη δραστηριότητα σεροτονίνης, στην αύξηση της παραγωγής μελατονίνης, στους διαταραγμένους κιρκαδικούς ρυθμούς και στα χαμηλά επίπεδα βιταμίνης D που σχετίζονται με συμπτώματα SAD, σύμφωνα με άλλη μελέτη που έχει δημοσιευτεί στο «Depression Resistant Treatment».  Άλλωστε, αποτελεί κοινό μυστικό ότι ο ήλιος, εκτός από τη σωματική υγεία, συμβάλλει στην καλή ψυχολογία αλλά και στην αύξηση της λίμπιντο.

Eπίσης, το «Journal of Neuroscience» αναφέρει τη σπουδαιότητα μιας χημικής ουσίας που υπάρχει στο σώμα, της φερορμόνης. Η λέξη «φερορμόνη» προέρχεται από τις λέξεις «φέρω» (μεταφέρω) και «ορμή» (ερέθισμα, διέγερση). Σύμφωνα με μελέτες, οι χημικές ουσίες που υπάρχουν στο σώμα μας επηρεάζουν με τον δικό τους τρόπο την έλξη και κάποιες φορές την επιλογή στα ερεθίσματα που υπάρχουν γύρω μας, για παράδειγμα να «μυρίζει» κάποιος «φιλικά» ή «εχθρικά». Το καλοκαίρι λοιπόν οι γυναίκες μέσω αυτής της ορμόνης μεταδίδουν περισσότερες «σεξουαλικές πληροφορίες» διαθεσιμότητας.

Άλλοι παράγοντες που αναδεικνύουν τη σεξουαλικότητα

  • Τα καλοκαιρινά outfits

Τα καλοκαιρινά ρούχα αναδεικνύουν το δέρμα και τις γυναικείες καμπύλες πολύ περισσότερο από τα χειμερινά, κάνοντας τη γυναίκα να δείχνει πιο ελκυστική και γοητευτική. Τα μαγιό αποτελούν το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα. Η μόδα την εποχή αυτή βρίσκεται στο απόγειό της, τα χρώματα είναι έντονα και όλα προσφέρουν ένα ιδιαίτερο «άρωμα» στο καλοκαίρι.

  • Το μαυρισμένο κορμί
 Αν και δεν έχει δοθεί ακόμα επιστημονική εξήγηση, οι γυναίκες με μαυρισμένο κορμί αισθάνονται μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Ίσως είναι το ελαφρύ κοκκίνισμα στο πρόσωπο, το οποίο συνδυάζει την προκλητικότητα με την αθωότητα.
Γυναίκα στην πισίνα

Υπάρχει όμως και ένα παράδοξο στην όλη ιστορία

Αν και, όπως προαναφέρθηκε, η σεξουαλική συμπεριφορά αυξάνεται την περίοδο του καλοκαιριού, μελέτες έχουν δείξει ότι οι γεννήσεις έπειτα από εννέα μήνες είναι λιγοστές. Οι επιστήμονες αποδίδουν το γεγονός αυτό στις υψηλές θερμοκρασίες, οι οποίες μπορεί να ενισχύουν τη λίμπιντο, αλλά δεν φέρνουν τους ανθρώπους πιο… κοντά.

Η καλή διάθεση και ο τρόπος που αυτή αποτυπώνεται στο πρόσωπο αλλά και στη γλώσσα του σώματος κάνουν το ανδρικό φύλο να έλκεται περισσότερο από τις γυναίκες και να το δείχνει. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η γυναίκα να ανατροφοδοτείται με καλή διάθεση, με τελικό αποτέλεσμα να νιώθει ακόμη πιο γοητευτική και σέξι.
× Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας

Αρχίστε να λαμβάνετε ενημερώσεις σχετικά με την υγεία, τη διατροφή, την ομορφιά και την φυσική κατάσταση.