fbpx
Αλκοολισμός: Σύντομα γονιδιακή θεραπεία για την αντιμετώπιση

Αλκοολισμός: Σύντομα γονιδιακή θεραπεία για την αντιμετώπιση

Ο αλκοολισμός είναι μία δύσκολη έως και αδύνατη πρόκληση για να αντιμετωπισθεί. Μια πολλά υποσχόμενη νέα θεραπεία έχει αναπτυχθεί  για την καταπολέμηση του αλκοολισμού, δοκιμασμένη σε πρωτεύοντα θηλαστικά.

Η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ είναι μια δύσκολη έως και αδύνατη πρόκληση για τα άτομα που πάσχουν από αλκοολισμό.

Αναπτύσσονται νέες λύσεις για να βοηθηθούν όσοι έχουν ανάγκη από αυτήν την επικίνδυνη κατάσταση.

Αμερικανοί ερευνητές μόλις ανέπτυξαν μια πολλά υποσχόμενη γονιδιακή θεραπεία που βασίζεται στην εισαγωγή γενετικού υλικού στα κύτταρα.

Τέσσερα πρωτεύοντα θηλαστικά που ήταν εθισμένα στο αλκοόλ έλαβαν έναν τροποποιημένο ιό που φέρει ένα γονίδιο το οποίο δρα στο εγκεφαλικό κύκλωμα της ανταμοιβής και  παίζει σημαντικό ρόλο στον αλκοολισμό

Πράγματι, «η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ μεταβάλλει ορισμένες νευρικές οδούς στον εγκέφαλο που περιλαμβάνουν την απελευθέρωση ντοπαμίνης “, μια ορμόνη που εκπέμπεται σε αυτό το κύκλωμα ανταμοιβής, εξηγούν οι ερευνητές. Και όσο αυξάνεται αυτή η κατανάλωση, τόσο περισσότερο αυτό το σύστημα τροποποιείται. Αυτό είναι το φαινόμενο που οι ερευνητές προσπάθησαν, για πρώτη φορά, να διορθώσουν.

«Προς το παρόν, δεν υπάρχει θεραπεία που να στοχεύει τα εγκεφαλικά κυκλώματα που αλλοιώνονται από τη διαρκή και μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ».

Σε αυτό το στάδιο της μελέτης, τα αποτελέσματα , που δημοσιεύονται στο περιοδικό Nature Medicine , είναι πολλά υποσχόμενα , ειδικά στην πρόληψη των συχνών υποτροπών .

Η γονιδιακή θεραπεία πράγματι «εξάλειψε την επιστροφή στη συμπεριφορά κατανάλωσης αλκοόλ σε μια περίοδο 12 μηνών επαναλαμβανόμενων προκλήσεων αποχής και επανεισαγωγής αλκοόλ. Αυτά τα προκλινικά αποτελέσματα υποδηλώνουν ότι η γονιδιακή θεραπεία που στοχεύει στην πρόληψη της υποτροπής και θα μπορούσε να είναι μια πιθανή θεραπευτική στρατηγική για τον εθισμό στο αλκοόλ.

Αλκοολισμός, μια δύσκολη θεραπεία

Αυτή η καινοτόμος θεραπεία είναι ακόμη πιο καλά νέα, καθώς οι θεραπείες για τον αλκοολισμό που υπάρχουν σήμερα δεν είναι καθόλου επαρκείς.

«Μελέτες έχουν δείξει ότι, τέσσερα έως δέκα χρόνια μετά από αποτοξίνωση, το 60 με 85% των ανθρώπων έχουν υποτροπιάσει τουλάχιστον μία φορά».

Η απόσυρση είναι δύσκολη, με λίγες θεραπευτικές επιλογές.

Ωστόσο, αυτή η ασθένεια αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό ζήτημα δημόσιας υγείας αφού είναι μία από τις πρώτες αιτίες θνησιμότητας

× Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας

Αρχίστε να λαμβάνετε ενημερώσεις σχετικά με την υγεία, τη διατροφή, την ομορφιά και την φυσική κατάσταση.