Μιχαήλ-Άγγελος Άλμπαν: Τα trends της πλαστικής χειρουργικής του 2021

Μιχαήλ-Άγγελος Άλμπαν: Τα trends της πλαστικής χειρουργικής του 2021

Είναι αλήθεια ότι ο Covid-19 κατάφερε να αλλάξει και να επηρεάσει όχι μόνο το κομμάτι της υγείας, αλλά γενικότερα όλη μας τη ζωή: το πώς δουλεύουμε, το πώς κοινωνικοποιούμαστε και εντέλει το πώς θέλουμε να φαινόμαστε στους άλλους.

Παρότι τα προηγούμενα χρόνια οι άνθρωποι εστίαζαν σε αισθητικές και χειρουργικές-πλαστικές παρεμβάσεις γύρω από το σώμα τους, όπως είναι η λιποαναρρόφηση και η αυξητική στήθους, πλέον εστιάζουν στο πρόσωπό τους.

Άλμπαν
Dr Μιχαήλ-Άγγελος Άλμπαν MD, PhDs, MSc πλαστικός χειρουργός

Συναντήσαμε τον πλαστικό χειρουργό, δρ Μιχαήλ-Άγγελο Άλμπαν, ο οποίος μας επισήμανε πως, καθώς όλα πραγματοποιούνται πλέον μέσω Facetime, Zoom και γενικότερα διαδικτυακά, οι άνθρωποι που τον επισκέπτονται στο ιατρείο του φαίνεται να εστιάζουν πια κυρίως στο πώς φαίνονται στην κάμερα και γενικότερα στις διαδικτυακές συναναστροφές τους. Άνδρες και γυναίκες εστιάζουν πλέον στη δομή του προσώπου τους, επιδιώκοντας ένα όμορφο και φυσικό αποτέλεσμα.

Με βάση λοιπόν την παραπάνω διαπίστωση του γιατρού, τον ρωτήσαμε ποια είναι τα βασικά trends της πλαστικής χειρουργικής και των αισθητικών επεμβάσεων για το 2021 και τα μοιραζόμαστε μαζί σας.

Άλμπαν

Nanosoft για την περιοχή των ματιών

Ρυτίδες και μαύροι κύκλοι είναι το κύριο πρόβλημα που ταλανίζει πολλές γυναίκες, αλλά και άνδρες. Λόγω του ότι η περιοχή των ματιών είναι πολύ λεπτή, ευαίσθητη και εύθραυστη, αποκαλύπτει αρκετά γρήγορα μαύρους κύκλους, ρυτίδες και γραμμές. Η θεραπεία του nanosoft δημιουργήθηκε για να δώσει τη λύση στην πιο δύσκολη περιοχή του προσώπου, τα μάτια.
Το nanosoft εφαρμόζεται στο άνω και το κάτω βλέφαρο καθώς και περιοφθαλμικά, στο «πόδι της χήνας». Ο λόγος για τον οποίο οι μαύροι κύκλοι εμφανίζονται σε αυτά τα σημεία είναι επειδή το δέρμα είναι πολύ λεπτό, με αποτέλεσμα τα αιμοφόρα αγγεία να γίνονται ορατά και να δίνουν στην επιδερμίδα έναν ιώδη χρωματισμό.
Η πιστοποιημένη καινοτόμος συσκευή nanosoft βασίζεται σε τρεις μικροσκοπικές ακίδες έγχυσης 0,6 mm με μορφή πυραμίδας, με τεχνολογία MEMS, από κρυστάλλους πυριτίου και επιτρέπει μια ανώδυνη και σταθερή ενδοδερμική χορήγηση της αναγεννητικής φόρμουλας NCTF. To βάθος της έγχυσης ελέγχεται και επιτρέπει τη διέγερση του κατάλληλου στρώματος του δέρματος, δημιουργώντας λευκούς πομφούς. H συσκευή nanosoft ενώνεται με μια σύριγγα η οποία εγχέει το ειδικό κοκτέιλ NTCF, μια φόρμουλα που αποτελείται από 55 διαφορετικά συστατικά, τα οποία αποκαθιστούν τα δερματικά κύτταρα, επαναφέροντας τη σφριγηλότητα και τη λάμψη της επιδερμίδας γύρω από τα μάτια.

Άλμπαν

Βλεφαροπλαστική

Αφού μιλάμε για το πρόσωπο και τα μάτια, φυσικά από τα top trends του 2021 δεν θα μπορούσε να λείπει η βλεφαροπλαστική.
Πολλοί είναι εκείνοι που έρχονται συχνά στο ιατρείο και μου λένε: «Γιατρέ, έχω σακούλες κάτω από τα μάτια». Οι «σακούλες» είναι ένα συχνό πρόβλημα που εμφανίζεται στα κάτω βλέφαρα και πρόκειται επί της ουσίας για περικογχικό λίπος που υπάρχει γύρω από τον βολβό του ματιού μας, το οποίο με την πάροδο του χρόνου βγαίνει προς τα έξω. Η βλεφαροπλαστική λοιπόν είναι μια επέμβαση που μπορεί να εξαφανίσει τις «σακούλες» κάτω από τα μάτια, όπως και την περίσσεια δέρματος στα άνω βλέφαρα, και να χαρίσει στο πρόσωπο μια ανανεωμένη εμφάνιση.

Άλμπαν

Fillers για νεανικά ζυγωματικά και πλούσια χείλη

Fillers είναι τα εμφυτεύματα που χαρίζουν όγκο σε μια περιοχή, όπου αυτός λείπει.
Τέτοια σημεία μπορεί να είναι τα ζυγωματικά, απ’ όπου χάνουμε λίπος με την πάροδο του χρόνου, η περιοχή κάτω από τα μάτια, που μερικές φορές παρουσιάζει βαθουλώματα, οι ρινοπαρειακές αύλακες και τα χείλη.
Τα fillers από υαλουρονικό οξύ είναι τα πιο δημοφιλή, καθώς αυτό το υλικό έχει δοκιμαστεί επί πολλές δεκαετίες, ενώ ο τρόπος παρασκευής του γίνεται με σκοπό να μιμείται το δικό μας υαλουρονικό που υπάρχει ήδη στο δέρμα και τους ιστούς μας, αλλά η παραγωγή του αρχίζει να μειώνεται από το 18ο έτος της ζωής μας.
Στην Aristocrat Plastic Surgery & Beauty Clinic εστιάζουμε σε ένα αποτέλεσμα που να προσφέρει φυσικά γεμάτα χείλη, σύμφωνα με τη χρυσή αναλογία. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι δεν θα δείτε υπερδιογκωμένα και φουσκωμένα χείλη.
Στόχος μας είναι κυρίως να τονίσουμε το 3D-contouring, δηλαδή το περίγραμμα των χειλιών και του προσώπου.
Ειδικότερα, τα fillers μπορούν να προσφέρουν γέμισμα στις εξής περιοχές:
– Στα ζυγωματικά και τις παρειές.
– Στις κάθετες γραμμές των χειλιών (γραμμές καπνιστή).
– Στα χείλη, για να αυξηθεί ο όγκος και να σχηματιστεί το περίγραμμα.
– Στη ρινοχειλική αύλακα, που ξεκινά από τη βάση της μύτης μέχρι το εξωτερικό μέρος του στόματος.
– Στο περίγραμμα του προσώπου και το πιγούνι.
– Στις εμβυθίσεις στην περιοχή των κάτω βλεφάρων.
– Στις δυσμορφίες της ράχης και το περίγραμμα της μύτης.
Το τελευταίο το επισημαίνω λίγο περισσότερο από τα άλλα, καθώς φαίνεται να γίνεται trend μέσα στο 2021, αφού όλο και περισσότερος κόσμος ζητάει υαλουρονικό στη μύτη για να φτιαχτεί το περίγραμμα και να διορθωθεί οποιαδήποτε τυχόν δυσμορφία, αποφεύγοντας τη χειρουργική οδό και την αποχή από την καθημερινότητά του.

Άλμπαν

Τεχνολογία Ηi-Fu

Πρόκειται για ένα νέο τεχνολογικό επίτευγμα στην αισθητική, καθώς πρώτη φορά μηχάνημα εκμεταλλεύεται την ενέργεια ενάντια στην πτώση από τη βαρύτητα, κατορθώνοντας μια διορθωτική διαδικασία στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος και επιτυγχάνοντας σύσφιγξη προσώπου και λαιμού. Η τεχνολογία Hi-Fu εναποθέτει ισχυρή στοχευμένη ηλεκτρομαγνητική ενέργεια στους ιστούς βαθιά κάτω από το δέρμα. Επί της ουσίας, δρα μέσω της δημιουργίας θερμικού φαινομένου σε βάθος 4-6 χιλιοστών στα βαθύτερα στρώματα του συνδετικού ιστού SMAS ‒«περιτονία του μυός»‒, χωρίς να τραυματίζει την επιφάνεια της επιδερμίδας και του δέρματος. Η εφαρμογή διεγείρει τους φυσικούς μηχανισμούς ανάπλασης του οργανισμού, με την πυροδότηση της παραγωγής κολλαγόνου. Με αυτόν τον τρόπο ο οργανισμός διορθώνει εσωτερικά τις βλάβες της γήρανσης, προσφέροντας ένα ορατό αποτέλεσμα ανόρθωσης και σύσφιγξης γύρω από το πρόσωπο και τον λαιμό.

Άλμπαν
Ανάπλαση μέσω του Fractional Laser

Πρόκειται για μη επεμβατική, δραστική, ασφαλή και καινοτόμο μέθοδο ανάπλασης και ανανέωσης της επιδερμίδας.
Οι ακτίνες του Fractional Laser CO2 χωρίζονται σε δεκάδες λεπτές δέσμες που κάνουν επιλεκτική σάρωση όλης της επιλεγμένης επιφάνειας του δέρματος. Δρα στα πιο βαθιά στρώματα τoυ δέρματος και κινητοποιεί τους ινοβλάστες, τα κύτταρα που παράγουν κολλαγόνο και ελαστίνη, δημιουργώντας τρομερή ανάπλαση και σύσφιγξη του δέρματος. Με αυτόν τον τρόπο η επιδερμίδα γίνεται πιο λαμπερή, νεανική και λεία, ενώ ταυτόχρονα επιτυγχάνεται ανανέωση του δέρματος (lifting χωρίς νυστέρι), εξαφανίζοντας τα σημάδια του χρόνου.
Πιο συγκεκριμένα, το Fractional Laser προσφέρει:
– Ανάπλαση και σύσφιγξη προσώπου
– Θεραπεία φωτογήρανσης
– Θεραπεία ρυτίδων
– Εξαφανίζει τις ακτινικές κηλίδες και το μέλασμα (πανάδες)
– Θεραπεύει ουλές ακμής, τραύματος και ανοιχτούς πόρους
– Θεραπεύει τις ραγάδες
– Αναπλάθει και συσφίγγει λαιμό, ντεκολτέ, χέρια, μηρούς και κοιλιά

Ενημερωνόμαστε συνεχώς για τις εξελίξεις στον τομέα της πλαστικής χειρουργικής, της δερματολογίας και των αισθητικών παρεμβάσεων. Κύριο μέλημά μας είναι να καταπολεμήσουμε τη γήρανση και να χαρίσουμε, ειδικά σε αυτές τις δύσκολες εποχές για όλους, το χαμόγελο στον καθένα και την καθεμία χωριστά, επεσήμανε ο δρ. Άλμπαν.

× Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας

Αρχίστε να λαμβάνετε ενημερώσεις σχετικά με την υγεία, τη διατροφή, την ομορφιά και την φυσική κατάσταση.