fbpx

Μιχαήλ – Άγγελος Άλμπαν: Επεμβαίνοντας ανώδυνα στο δέρμα μετά την καραντίνα

Κάθε γυναίκα που θέλει να εντυπωσιάζει με την εμφάνιση της πρέπει να φροντίζει το δέρμα της και να το διατηρεί νεανικό και φρέσκο. Είναι γεγονός ότι η περιποίηση με θεραπείες ομορφιάς κατά τη διάρκεια της καραντίνας μπήκε σε δεύτερο πλάνο με αποτέλεσμα πολλές αλλά και πολλοί να αμελήσουν την εμφάνισή τους και την ποιότητα του δέρματός τους.

Ωστόσο, με την επάνοδο της κανονικότητας, ιδιαίτερα σε μία περίοδο που θα αρχίσουμε να εκτιθέμεθα περισσότερο στην ηλιακή ακτινοβολία, το να ενυδατώσουμε το δέρμα μας και να ενισχύσουμε την εμφάνιση μας, δεν θα μας οδηγήσει μόνο σε ψυχική ανάταση, αλλά θα μας γλιτώσει και από πολλές μελλοντικές επισκέψεις στον πλαστικό καθώς η έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία ενός αφυδατωμένου δέρματος προκαλεί φωτογήρανση (πανάδες, ρυτίδες, χαλάρωση).

Οι τρεις πιο δημοφιλής, αντιγηραντικές και μη επεμβατικές θεραπείες που μπορούν να πραγματοποιηθούν αυτή την περίοδο για να αναζωογονηθεί το δέρμα είναι, η μεσοθεραπεία, το Botox και το υαλουρονικό οξύ.

Μεσοθεραπεία προσώπου, λαιμού, ντεκολτέ και χεριών.

Είναι η ενέσιμη έγχυση υαλουρονικού οξέoς, βιταμινών και γενικότερα μικροθρεπτικών συστατικών στις βαθύτερες στοιβάδες του δέρματος (χόριο). Τα γνωστά ενυδατικά και θρεπτικά καλλυντικά περιορίζουν τη δράση τους στην εξωτερική στοιβάδα του δέρματος, η οποία αποπίπτει ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Σκοπός της μεσοθεραπείας είναι να διαπεράσει ο ιατρός με τη βοήθεια λεπτής βελόνης την επιδερμίδα και να εισάγει το πολυβιταμινούχο κοκτέιλ εμπλουτισμένο με υαλουρονικό οξύ στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος (εκεί που δεν μπορούν να φτάσουν τα κοινά καλλυντικά) δημιουργώντας έτσι συνθήκες αναγέννησης της επιδερμίδας.

Αποτελέσματα: Βαθιά ενυδάτωση. Θρέψη του δέρματος με μικροθρεπτικά συστατικά, το οποίο στην αισθητική ιατρική σημαίνει μείωση του ρυθμού γήρανσης. Εξάλειψη των μικρορυτίδων. Αύξηση της παραγωγής της ελαστίνης και του κολλαγόνου και κατά συνέπεια επαναφορά της χαμένης ελαστικότητας και σύσφιγξη του δέρματος. Πιο λαμπερό και ξεκούραστο δέρμα.

Μεσοθεραπεία σώματος

Τα προαναφερθέντα ευεργετικά αποτελέσματα της μεσοθεραπείας (ενυδάτωση, σύσφιγξη, αντιγήρανση, θρέψη) μπορούν να συνδυαστούν με τοπική λιποδιάλυση και βελτίωση της κυτταρίτιδας. Συγκεκριμένα τοποθετούνται φυσικές λιποδιαλυτικές ουσίες (l-carnitine) που βοηθούν στη μεταφορά των λιπαρών οξέων και σε συνδυασμό με τη βελτίωση της μικροκυκλοφορίας και των μεταβολικών διεργασιών, επιταχύνουν την τοπική λιπόλυση. Επίσης πετυχαίνουμε σαφή μείωση της κατακράτησης υγρών. Τα αποτελέσματα είναι θεαματικά.

Τα πλεονεκτήματα της μεθόδου έναντι άλλων μεθόδων είναι ότι έχει άμεσα ορατά αποτελέσματα και είναι ανώδυνη. Επίσης, ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει άμεσα στην καθημερινότητά του. Για μεσοθεραπεία προσώπου απαιτούνται 3-4 συνεδρίες ενώ για μεσοθεραπεία σώματος 6-8 συνεδρίες.

Botox

Το Botox είναι μία ουσία που χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση των ρυτίδων έκφρασης και δρα στους δερματικούς μύες, αποτρέποντας τις συσπάσεις. Σε γενικές γραμμές εφαρμόζεται για την αντιμετώπιση των ρυτίδων στο μέτωπο, στο στόμα και στο μεσόφρυο, για την αντιμετώπιση της ημικρανίας αλλά και της υπεριδρωσίας. Μέσω μιας λεπτής βελόνας εκχέεται στις προβληματικές περιοχές. Ο ρόλος του Botox είναι να μπλοκάρει τα σήματα από τα νεύρα προς τους μύες. Στους μύες που γίνεται η ένεση δεν γίνονται πλέον συσπάσεις και αυτό κάνει με φυσικό τρόπο τις ρυτίδες να χαλαρώνουν.

Η κάθε επίσκεψη για Botox διαρκεί από 15- 20 λεπτά. Μετά από 5 περίπου ημέρες θα αρχίσει να φαίνεται το αποτέλεσμα, ενώ στις 15 ημέρες θα είναι ορατό το τελικό και πιο ολοκληρωμένο αποτέλεσμα. Τα αποτελέσματα του Botox διαρκούν έως 6 μήνες, οπότε και οι μύες επανέρχονται στο σημείο που βρίσκονταν πριν την θεραπεία.

Τα πλεονεκτήματα του botox έναντι άλλων μεθόδων αντιγηραντικής θεραπείας είναι ότι είναι ανώδυνο, πολύ ασφαλές, οικονομικό, έχει άμεσα ορατά αποτελέσματα και μπορείς να το επαναλαμβάνεις όσο συχνά θες.

Υαλουρονικό Οξύ

Πρόκειται για μία ενέσιμη θεραπεία, όπου ο γιατρός χρησιμοποιεί εκχύλισμα φυσικού υαλουρονικού για να «γεμίσει» τις ρυτίδες και να λειάνει το δέρμα κάνοντάς το να δείχνει πιο νεανικό. Στόχοι της μεθόδου εκτός από το γέμισμα των ρυτίδων είναι η ανάκτηση της ελαστικότητας του δέρματος, η ενυδάτωση του δέρματος αλλά και η αλλαγή στο σχήμα του προσώπου- αποκατάσταση του οβάλ.

Οι κυριότερες περιοχές εφαρμογής είναι το μεσόφρυο, ο χήνειος πους (περιοχή γύρω από τα μάτια), τα ζυγωματικά, οι ρινοπαρειακές αύλακες και οι ρυτίδες γύρω από το στόμα. Επίσης εντυπωσιακά είναι τα αποτελέσματά του στην αύξηση του όγκου και στον σχηματισμό περιγράμματος των χειλιών

Είναι απόλυτα ασφαλής μέθοδος, ανώδυνη και δεν επηρεάζει τις φυσικές εκφράσεις του προσώπου. Η συνεδρία διαρκεί περίπου 20 λεπτά και το τελικό αποτέλεσμα διαρκεί τουλάχιστον 1- 1,5 χρόνο.

Διαβάστε περισσότερα :

Μιχαήλ-Άγγελος Άλμπαν: Τα trends της πλαστικής χειρουργικής του 2021