Μετάλλαξη Covid-19: Συμπτώματα και διαφορές

Μετάλλαξη Covid-19: Συμπτώματα και διαφορές

Διαφορές συμπτωμάτων έχουν παρατηρηθεί μεταξύ εκείνων που έχουν μολυνθεί από την παραλλαγή του ιού του Ηνωμένου Βασιλείου και άλλων με Covid-19, σύμφωνα με ανακοίνωση της Βρετανικής Στατιστικής Υπηρεσίας.

Όσοι έχουν βρεθεί θετικοί στη νέα παραλλαγή του κορονοϊού, που εντοπίστηκε πρώτα στη Βρετανία, είναι πιθανότερο να εμφανίσουν συμπτώματα όπως βήχα, πονόλαιμο και κόπωση καιόχι τόσο αγευσία και ανοσμία, όπως προκύπτει από μια βρετανική μελέτη.

Η παραλλαγή, η οποία εμφανίστηκε τον Δεκέμβριο στη Νοτιοανατολική Αγγλία, θεωρείται ότι είναι περισσότερο μεταδοτική και ενδεχομένως να συνδέεται με υψηλότερα ποσοστά θνησιμότητας, παρότι τα στοιχεία που υποδηλώνουν αυξημένα ποσοστά θανάτων δεν είναι ακόμα ισχυρά και παραμένουν αβέβαια.

Η Βρετανική Στατιστική Υπηρεσία ανακοίνωσε ότι έχουν παρατηρηθεί και άλλες διαφορές μεταξύ εκείνων που έχουν μολυνθεί από την παραλλαγή του ιού του Ηνωμένου Βασιλείου και άλλων με Covid-19.

«Η απώλεια της γεύσης και της όσφρησης ήταν σημαντικά λιγότερο κοινές στα θετικά τεστ που ήταν συμβατά με τη νέα παραλλαγή παρά στα τριπλά θετικά», ανέφερε η Υπηρεσία σε μια ανάλυση των χαρακτηριστικών ανθρώπων στην Αγγλία με Covid-19, η οποία αφορά την περίοδο από 15 Νοεμβρίου 2020 έως 16 Ιανουαρίου 2021.

Ένα τριπλά θετικό αποτέλεσμα σε PCR τεστ (δηλαδή με τη μοριακή μέθοδο ανάλυσης PCR) υποδηλώνει ότι κάποιος έχει μολυνθεί με τον κορονοϊό, αλλά όχι με τη βρετανική παραλλαγή.

«Άλλα συμπτώματα ήταν περισσότερο κοινά στους μολυσμένους με τη νέα παραλλαγή, με τις μεγαλύτερες διαφορές να είναι ο βήχας, ο πονόλαιμος, η κόπωση, η μυαλγία και ο πυρετός», επισήμανε η Υπηρεσία.

«Δεν υπάρχουν αποδείξεις για διαφορές αναφορικά με τα συμπτώματα του γαστρεντερικού συστήματος, της δύσπνοιας και των πονοκεφάλων», σημείωσε η Βρετανική Στατιστική Υπηρεσία.

 

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

× Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας

Αρχίστε να λαμβάνετε ενημερώσεις σχετικά με την υγεία, τη διατροφή, την ομορφιά και την φυσική κατάσταση.