fbpx
Υπέρταση – Το superfood που ρίχνει την πίεση στους 50ρηδες

Υπέρταση – Το superfood που ρίχνει την πίεση στους 50ρηδες

Η υπέρταση αποτελεί έναν από τους κυριότερους παράγοντες κινδύνου για την καρδιοπάθεια, η οποία κοστίζει παγκοσμίως περισσότερους θανάτους από οποιαδήποτε άλλη πάθηση.

Μια υγιεινή διατροφική συνήθεια μπορεί όμως να μειώσει σημαντικά στον κίνδυνο υπέρτασης, σύμφωνα με τις νέες έρευνες που παρουσιάστηκαν σε επιστημονική ημερίδα της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρίας.

Γιαούρτι - υπέρταση

Το γιαούρτι εκτός από καλή πηγή ασβεστίου συμβάλλει και στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο της έρευνας, οι επιστήμονες εξέτασαν τις διατροφικές συνήθειες και το ιστορικό γυναικών ηλικίας 25-55 ετών και επιπλέον στοιχεία για άντρες ηλικίας 40-75 ετών. Επαναληπτική αξιολόγηση διενεργήθηκε μετά από 18 και ξανά μετά από 30 χρόνια από την αρχική συλλογή δεδομένων. Κατά το διάστημα αυτό, προέκυψαν συνολικά 74.609 νέες διαγνώσεις υπέρτασης. Οι γυναίκες που κατανάλωναν περισσότερες από πέντε μερίδες γιαουρτιού την εβδομάδα φάνηκε να διατρέχουν 20% μικρότερο κίνδυνο να εκδηλώσουν υπέρταση, σε σύγκριση με τις γυναίκες που κατανάλωναν μόλις μία μερίδα το μήνα. Τώρα σχετικά με τους άντρες, διαπιστώθηκε ότι οι συμμετέχοντες κατανάλωναν κατά μέσο όρο τόσο μικρή ποσότητα γιαουρτιού που δεν φάνηκε να επαρκεί ώστε να παρατηρηθούν οφέλη ως προς την αρτηριακή πίεση.

Προσοχή! Οι ειδικοί αναφέρουν πως μόνο των λίγων λιπαρών γιαούρτι δρα προστατευτικά στην αρτηριακή πίεση, καθώς το πλήρες περιέχει πολλά κορεσμένα λίπη, τα οποία είναι επιζήμια για την καρδιαγγειακή υγεία.

× Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας

Αρχίστε να λαμβάνετε ενημερώσεις σχετικά με την υγεία, τη διατροφή, την ομορφιά και την φυσική κατάσταση.