fbpx
Αιμορραγία στην ωορρηξία – Τι σημαίνει; Κάθε γυναίκα μπορεί να παρουσιάσει ανεξήγητη αιμορραγία από τον κόλπο καθώς βρίσκεται σε αναπαραγωγική φάση.

Αν και η αιμορραγία στην ωορρηξία δεν είναι κάτι το ανησυχητικό, καλό είναι να συμβουλευτείτε τον γυναικολόγο σας.

Αιμορραγία στην ωορρηξία

Πρόκειται για μια μικρή αιμορραγία, η οποία συμβαίνει περίπου μια φορά τον μήνα, όταν ένα ωάριο απελευθερώνεται από τις ωοθήκες. Συνήθως παρατηρείται μεταξύ της 11ης και της 21ης ημέρας μετά την πρώτη μέρα της τελευταίας περιόδου. Το αίμα έχει ελαφρώς μία ροζ απόχρωση καθώς αναμειγνύεται και με τα υπόλοιπα κολπικά υγρά.
Βλέννα με αίμα στην ωορρηξία: Σε αυτές τις περιπτώσεις το χρώμα του αίματος μπορεί να είναι από ροζ μέχρι καφέ, ενώ μερικές φορές συνοδεύεται από την έκκριση λευκής βλέννας από τον τράχηλο και από κράμπες στο κάτω μέρος της κοιλιάς.
Περίπου το 5% των γυναικών έχουν αιμορραγία κατά την ωορρηξία. Αυτό δεν ότι θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα γονιμότητας

Αιμορραγία ανάμεσα στις περιόδους

Η ωορρηξία αποτελεί μια γνωστή αιτία μη φυσιολογικής ροής αίματος ανάμεσα στις περιόδους. Κατά την ωορρηξία το σώμα σας αυξάνει την παραγωγή οιστρογόνου, της ορμόνης που συνδέεται -όπως προαναφέρθηκε- με την απελευθέρωση του ωαρίου από την ωοθήκη.

Αυτή η αύξηση στο οιστρογόνο θα μπορούσε να προκαλέσει την έναρξη αιμορραγίας εκ διαφυγής ανάμεσα στις περιόδους σας.

αιμορραγία στην ωορρηξία
Αιμορραγία στην ωορρηξία: Η χρήση ορμονικών αντισυλληπτικών είναι μια από τις κύριες αιτίες μεταξύ περιόδων.

Αιμορραγία στην ωορρηξία – Αίτια και συμπτώματα

Τα πιο συνήθη αίτια είναι οι ορμονικές αλλαγές που συμβαίνουν τις μέρες της ωορρηξίας.

Σε κάποιες περιπτώσεις η αιμορραγία ωορρηξίας μπερδεύεται με την αιμορραγία εμφύτευσης του ωαρίου στη μήτρα, το οποίο είναι και ένα πρώιμο σύμπτωμα της εγκυμοσύνης.

Σε κάθε περίπτωση καλό είναι να ενημερώσετε τον γυναικολόγο σας για να αποκλειστούν άλλα ενδεχόμενα προβλήματα.

Πόνος και αίμα στην ωορρηξία

Τα συμπτώματα ωορρηξίας διαφέρουν από γυναίκα σε γυναίκα. Κάποιες καταλαβαίνουν ότι διανύουν τις γόνιμες μέρες τους λόγω πόνων στην κοιλιά ή αιμορραγίας, ενώ άλλες δεν έχουν κανένα σύμπτωμα και παρακολουθούν τον κύκλο τους μέσω εφαρμογών.

Ένας ακόμα τρόπος είναι μετρώντας την θερμοκρασία σώματος, καθώς κατά την ωορρηξία η θερμοκρασία του σώματος αυξάνεται. Επίσης, στην ωορρηξία σε πολλές γυναίκες παρατηρείται έκκριση κολπικών υγρών και είναι μία ακόμα ένδειξη ότι διανύουν τις γόνιμες ημέρες. τους.

Πόσες μέρες κρατάει ο πόνος της ωορρηξίας;

Ο πόνος ωορρηξίας ονομάζεται στα γερμανικά Mittelschmertz, και σημαίνει «μεσοκυκλικό άλγος». Οι γυναίκες που τον βιώνουν τον περιγράφουν ως έναν οξύ, μειωμένης έντασης πόνο στη μία πλευρά χαμηλά στην κοιλιά ανάλογα με το ποια είναι η ωοθήκη που απελευθερώνει το ωάριο στο συγκεκριμένο κύκλο ή στο κέντρο. Μπορεί να διαρκέσει ώρες ή και μέρες και είναι πιο ήπιος από αυτόν της περιόδου.

Πόσες μέρες διαρκεί ο πόνος της ωορρηξίας;
Αιμορραγία στην ωορρηξία: Συνήθως η αιμορραγία η οποία βρίσκετε μεταξύ δύο εμμηνορρυσιακών κύκλων είναι σποραδική.

Πότε η αιμορραγία θα πρέπει να θεωρηθεί επείγον περιστατικό;

Αν η αιμορραγία ανάμεσα στις περιόδους είναι βαριά ή πιο βαριά από ό,τι κατά την κανονική σας περίοδο ή αν το χρώμα του αίματος είναι βαθύ κόκκινο, μαύρο ή καφέ και συνοδεύεται από συμπτώματα όπως εφίδρωση, ζάλη, αρρυθμία ή πόνο στην κοιλιά, αναζητήστε αμέσως ιατρική φροντίδα.

Αν αιμορραγείτε πολύ, αλλά όχι περισσότερο από ό,τι κατά την κανονική εμμηνορρυσία σας, αυτό θα μπορούσε να δείχνει την παρουσία ινομυώματος. Σε κάθε περίπτωση, αναφορικά με την παρουσία σημαντικής ποσότητας αίματος ανάμεσα τις περιόδους, είναι καλύτερα να γίνεται σωστή διάγνωση κατόπιν ιατρικής εξέτασης, προκειμένου να διαπιστωθεί αν το αίμα προέρχεται από τον τράχηλο, τη μήτρα ή τον κόλπο.

× Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας

Αρχίστε να λαμβάνετε ενημερώσεις σχετικά με την υγεία, τη διατροφή, την ομορφιά και την φυσική κατάσταση.