Όταν γίνεται λόγος για βιοδυναμική φυσικοθεραπεία εννοείται μια πρωτοποριακή θεραπεία. Ουσιαστικά είναι η εξέλιξη της κρανιακής, η οποία μπορεί να επηρεάσει βαθιά τα εντυπωμένα πρότυπα συμπεριφοράς των ασθενειών (σωματικών και ψυχολογικών), τα οποία συσσωρεύονται κατά τη διάρκεια της ζωής μας ως αποτέλεσμα τραυματισμών ή νόσων και αποθηκεύονται στους ιστούς του σώματος βλάπτοντας την υγεία και προκαλώντας δυσλειτουργίες.

Η εφαρμογή της έχει τη δυνατότητα να μετασχηματίσει αυτά τα πρότυπα εξαλείφοντας την ασθένεια και ανακτώντας την υγεία. Πρόκειται ουσιαστικά για μια δυναμική ολιστική μέθοδο θεραπείας, που απευθύνεται σε μεγάλο εύρος ασθενειών. Είναι η τέλεια εφαρμογή των νόμων της φύσης στην υγεία και εφαρμόζεται παράλληλα με την ιατρική θεραπεία.

Η λύση στους χρόνιους πόνους είναι η βιοδυναμική φυσικοθεραπεία

Η βιοδυναμική αποτελεί ένα ακόμη εργαλείο της οστεοπαθητικής ιατρικής. Βασισμένη στις αρχές της οστεοπαθητικής αντιμετωπίζει τον ασθενή ως σύνολο και στόχο έχει την εναρμόνιση του σώματος του ασθενούς στη συχνότητα της υγείας.

Η βιοδυναμική έχει στόχο να εναρμονίσει όλες τις λειτουργίες του σώματος και να διατηρήσει την φυσιολογική κινητικότητα του αναπνευστικού διαφράγματος, ώστε να οξυγονώνεται όλο το σώμα και να διατηρείται υγιές. Βασίζεται στις αρχές του διαλογισμού οπότε ο θεραπευτής παραμένει παρατηρητής του εκάστοτε ασθενούς. Ένα λεπτομερές ιστορικό καθοδηγεί τον θεραπευτή ως προς το ποια λαβή θα εφαρμόσει, για να πετύχει το καλύτερο θεραπευτικό αποτέλεσμα.

Η βιοδυναμική φυσικοθεραπεία είναι πολύ αποτελεσματική ακόμα και για την επίλυση ψυχοσωματικών διαταραχών που προκύπτουν από κάποιο τραύμα

Συμπερασματικά, η μέθοδος αυτή:

  • Βασίζεται σε αρχές της οστεοπαθητικής ιατρικής(που σημαίνει ότι ο θεραπευτής πρέπει να είναι πολύ καλός γνώστης ανατομίας και φυσιολογίας).
  • Αντιμετωπίζει τον ασθενή όχι μόνο ως σώμα αλλά ως ενεργειακό σύστημα.
  • Δρα διεισδυτικά και μπορεί να επηρεάσει βαθιά τη ψυχή και το σώμα.
  • Δεν γίνεται ”υποθετικά” αλλά μετά από λήψη λεπτομερούς ιστορικού.
  • Είναι ιατρική και ο ασθενής μπορεί να έχει θεαματικά αποτελέσματα από τις πρώτες συνεδρίες.
  • Εφαρμογή σε οποιαδήποτε παθολογία(χρόνιοι πονοκέφαλοι, ίλιγγοι, κατάγματα, κατάθλιψη).

Διαβαστε ακόμη