fbpx

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ πόσες θερμίδες καις με το σεξ;

Σύμφωνα με τους ειδικούς το σεξ αποτελεί την καλύτερη σωματική άσκηση, αφού αυξάνει σημαντικά το μεταβολισμό και την απώλεια θερμίδων.

Το τακτικό σεξ έχει παρόμοια αποτελέσματα με την συμβατική γυμναστική. Το σεξ ενεργοποιεί ολόκληρο το μυϊκό σύστημα, βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και κινητοποιεί την καρδιά και τους πνεύμονες.

Πόσες θερμίδες καις με το σεξ;

Oι θερμίδες που καίγονται κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης εξαρτώνται από πολλούς παράγοντες.

Ποιο φύλο καίει τις περισσότερες; 

Σύμφωνα με τη μελέτη οι άνδρες καίνε περισσότερες θερμίδες από τις γυναίκες. 

Νέα καναδική έρευνα που πραγματοποίησε το Πανεπιστημίου του Κεμπέκ στο Μόντρεαλ, με επικεφαλής τον ελληνικής καταγωγής Καθηγητή Αntoni Karelis και δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «PLoS ONE», αναφέρει ότι κατά μέσο όρο οι άνδρες καίνε 4,2 θερμίδες ανά λεπτό, ενώ οι γυναίκες 3,1 ανά λεπτό.

Σε μία τυπική σεξουαλική επαφή, το ζευγάρι καίει 100 έως 300 θερμίδες.

Όσοι συμμετείχαν στην έρευνα είχαν κληθεί να κάνουν για 30 λεπτά μέτρια έως μεγάλης έντασης περπάτημα ή τρέξιμο σε διάδρομο για να μπορούν να κάνουν συγκρίσεις.

Από τα αποτελέσματα φάνηκε ότι τα ζευγάρια που έκαναν σεξ επί 25 περίπου λεπτά, ενώ κατά μέσο όρο, όπως διαπιστώθηκε, το σεξ «κόστισε» στον κάθε άνδρα 101 θερμίδες (4,2 ανά λεπτό) έναντι 276 θερμίδων (9,2 ανά λεπτό) που έκαψε κατά το τρέξιμό του επί μισή ώρα (δηλαδή σχεδόν όσο κράτησε και το σεξ) στον «διάδρομο» του γυμναστηρίου. Αντίστοιχα, οι γυναίκες έκαψαν κατά μέσο όρο 69 θερμίδες (3,1 ανά λεπτό) στη διάρκεια του σεξ, έναντι 213 θερμίδων (7,1 ανά λεπτό) στο «διάδρομο», επιβεβαιώνοντας ότι στο σεξ και τα δύο φύλα δαπανούν λιγότερη ενέργεια.

Σεξ και αδυνάτισμα

Με διατήρηση της ίδιας ημερήσιας θερμιδικής πρόσληψης και χωρίς άλλες αλλαγές στον τρόπο διατροφής, η αύξηση της συχνότητας των ερωτικών επαφών (δυο φορές την εβδομάδα), μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του σωματικού βάρους γύρω στα 3,5 κιλά ετησίως αλλά και στη μείωση του λίπους.

Για να μην αναρωτιέσαι όμως τι, πώς και πόσο, υπάρχει το «sex calculator», μια online εφαρμογή του UKMedix.co.uk, ένα online φαρμακείο το οποίο ειδικεύεται στην απώλεια βάρους και στη σεξουαλική υγεία.

Ιδανικό βάρος γυναίκας ανάλογα με το ύψος και την ηλικία της

Παρόλο που το σεξ δεν μπορεί, σε καμία περίπτωση, να αντικαταστήσει την κανονική γυμναστική, είναι κι αυτό ένας τρόπος να χάνεις περιττές θερμίδες, να αποκτάς ελαστικότητα, να ιδρώνεις  και να ενδυναμώνεις μυικές ομάδες. Προφανώς όσο περισσότερο ιδρώνεις και όσο πιο πολύ πάθος βάζεις, τόσο καλύτερα αποτελέσματα.
Σεξουαλικές στάσεις και απώλεια θερμίδων 
(*) Τα ερωτικά και παθιασμένα φιλιά μπορούν να σας βοηθήσουν να χάσετε και 68 θερμίδες/ώρα. Όσο πιο περίπλοκη είναι η στάση που φιλάτε τον/την σύντροφό σας, τόσο περισσότερες θερμίδες καίγονται.
Πόσες θερμίδες καις με το σεξ
Στάση doggystyle

(*) Η γυναίκα στο «ιεραποστολικό» γυμνάζει τους γλουτούς και τους σταθεροποιητικούς μύες, ενώ ο άνδρας  γυμνάζει τους γλουτούς, το στήθος και τους μύες των χεριών όταν στηρίζεται σε αυτά. Κάνοντας την παραδοσιακότερη όλων των στάσεων, καίγονται περίπου 143 θερμίδες.

(*) Όπως συμβαίνει στο ιεραποστολικό, έτσι και το «doggystyle» γυμνάζει τους μύες στην γυναίκα και σε μικρότερο βαθμό τους γλουτούς και τους τετρακέφαλους της. Περίπου 150 θερμίδες καίει ο άνδρας και 110 η γυναίκα.
(*) Στη στάση «κουταλάκι» καίγονται 100 θερμίδες έκαστος, ενώ παράλληλα γυμνάζονται οι κοιλιακοί και των δυο εξαιτίας της πλάγιας θέσης που βρίσκεστε την ώρα της σεξουαλικής πράξης.
Πόσες θερμίδες καις με το σεξ
Στάση κουταλάκι

(*) Στη στάση «ψαλίδι», καίγονται 280 θερμίδες στους άνδρες και 230 στις γυναίκες. Πρόκειται για μια βολική στάση, η οποία ενδείνυται και για εγκύους, η οποία γυμνάζει σε μεγάλο βαθμό τους προσαγωγούς και τους κοιλιακούς.

(*) Η στάση «cowgirl», είναι περισσότερο ευνοική όσον αφορά την απώλεια θερμίδων για τις γυναίκες. Η γυναίκα καίει 300 θερμίδες ενώ ο άνδρας 110, κάτι φυσικό αφού η κίνηση κατέχει καθοριστικό ρόλο. Γυμνάζονται γλουτοί, τετρακέφαλοι και γάμπες.
(*) Μια στάση που θυμίζει γυμναστήριο είναι οι «προβολές», στην οποία η γυναίκα κάθεται πάνω από τον άντρα με το ένα πόδι λυγισμένο μπροστά της και το άλλο τεντωμένο πίσω ανάμεσα στα πόδια του. Η κίνηση που γίνεται εμπλέκει όλους τους μύες των ποδιών (τετρακέφαλοι, γλουτοί, δικέφαλοι μηριαίοι) και τους κοιλιακούς, ενώ απαιτεί αρκετή ελαστικότητα.
Extra info: Στο στοματικό σεξ, λόγω της άβολης στάσης του σώματος καίγονται περίπου 100 θερμίδες/μισή ώρα.
× Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας

Αρχίστε να λαμβάνετε ενημερώσεις σχετικά με την υγεία, τη διατροφή, την ομορφιά και την φυσική κατάσταση.