fbpx
Η σεξουαλική στάση που επιδεινώνει την υγεία των οστών

Η σεξουαλική στάση που επιδεινώνει την υγεία των οστών

Η ισορροπημένη σεξουαλική ζωή είναι βασικό στοιχείο για την υγεία μας, σε οποιαδήποτε ηλικιακή ομάδα και αν ανήκουμε.

Είναι γνωστό πως το σεξ αποτελεί έναν από τους πιο απολαυστικούς τρόπους άσκησης και εκτόνωσης. Το ερώτημα που προκύπτει είναι πόσο συνεισφέρει το σεξ στη φυσική κατάσταση (;)

Ισπανοί επιστήμονες μελετούν ακαδημαϊκά την ερωτική πράξη σε σχέση με τη φυσική κατάσταση και εξετάζουν τις στάσεις στο σεξ που επιδεινώνουν την υγεία των οστών.

Σεξ και μελέτη

Η μελέτη αποτελεί το σύνολο 18 προηγούμενων μελετών που πραγματοποιήθηκαν μεταξύ του 1956 και του 2020 και περιλαμβάνει δεδομένα για 349 άτομα από τα οποία 264 ήταν άνδρες και 85 γυναίκες.

Το σεξ θεωρείται άσκηση μέτριας έντασης όπως είναι το τζόκινγκ, το κολύμπι ή το ποδήλατο

Ο καθένας κάνει σεξ διαφορετικά και πολλοί παράγοντες επηρεάζουν τη συμβολή του στην υγεία όπως η διάρκεια, η ένταση, η εποχή (αν δηλαδή είναι υψηλή η θερμοκρασία και υπάρχει αυξημένη εφίδρωση) και οι στάσεις. Γενικά, Ισπανοί ερευνητές έχουν διαπιστώσει ότι σε πολλές περιπτώσεις το σεξ θεωρείται άσκηση μέτριας έντασης όπως το τζόκινγκ, το κολύμπι ή το ποδήλατο σε χαλαρό ρυθμό.
σεξ

Στις μελέτες που εξετάστηκαν, συμμετείχαν άτομα από διαφορετικά υπόβαθρα και ηλικίες με διαφορετικές σεξουαλικές συνήθειες, αν και συμμετείχαν περισσότεροι άνδρες παρά γυναίκες. Οι μελέτες διεξήχθησαν χρησιμοποιώντας διαφορετικές μεθόδους, αλλά ο κοινός παράγοντας ήταν ότι δεν ήταν ικανοποιημένοι με τα ερωτηματολόγια και ζήτησαν από τους ανθρώπους να κάνουν σεξ ενώ παρακολουθούνταν τα σωματικά χαρακτηριστικά, όπως ο παλμός, η αρτηριακή πίεση και το επίπεδο οξυγόνου στο αίμα. Αυτό μπορεί να εξηγήσει τη χαμηλή ανταπόκριση των γυναικών. Οι ερευνητές εξέτασαν επίσης την πίεση στους μύες και τις αρθρώσεις κατά τη διάρκεια και μετά το σεξ.

Η πιο επικίνδυνη στάση για το σώμα 

σεξ
Στάση: doggy style

Οι ακαδημαϊκοί δεν συνιστούν το «doggy style» για την αποφυγή τραυματισμών και καταπόνησης του σκελετικού συστήματος. Οι τραυματισμοί στους ώμους είναι συνηθισμένοι κατά τη διάρκεια του σεξ, καθώς και οι δύο σύντροφοι προσπαθούν συχνά να προσαρμοστούν στον σύντροφό τους, επομένως οι ώμοι μπορεί να κλειδώσουν. To ίδιο ισχύει και για τη στάση «κουτάλι».

Οι ερευνητές εξήγησαν ότι δεν έχουν διεξαχθεί πολλές μελέτες ενώ επικεντρώθηκαν στην επίδραση του σεξ στους άνδρες και κανείς δεν εξέτασε για παράδειγμα τις ομοφυλοφιλικές σχέσεις. Επίσης, οι περισσότερες έρευνες είναι ξεπερασμένες καθώς έχουν πραγματοποιηθεί ελάχιστες την τελευταία δεκαετία. Οι ερευνητές τόνισαν ότι αυτή είναι μια ευκαιρία για περισσότερους επιστήμονες να χρησιμοποιήσουν τις πιο πρόσφατες τεχνολογίες για να μετρήσουν με ακρίβεια πώς μια από τις πιο σημαντικές και ευχάριστες ενασχολήσεις στη ζωή μας επηρεάζει πραγματικά την υγεία μας.

Πόσες θερμίδες καίγονται κατά τη σεξουαλική επαφή;

Σύμφωνα με τους ειδικούς το σεξ αποτελεί την καλύτερη σωματική άσκηση, αφού αυξάνει σημαντικά το μεταβολισμό και την απώλεια θερμίδων.

Το τακτικό σεξ έχει παρόμοια αποτελέσματα με την συμβατική γυμναστική. Το σεξ ενεργοποιεί ολόκληρο το μυϊκό σύστημα, βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και κινητοποιεί την καρδιά και τους πνεύμονες.

Διαβάστε περισσότερα: ⇒ Πόσες θερμίδες καις με το σεξ;

× Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας

Αρχίστε να λαμβάνετε ενημερώσεις σχετικά με την υγεία, τη διατροφή, την ομορφιά και την φυσική κατάσταση.