fbpx
Πως να διώξω ένα σπυράκι – Αντιμετώπιση

Πως να διώξω ένα σπυράκι – Αντιμετώπιση

Πώς να διώξετε γρήγορα ένα σπυράκι στο πρόσωπο;

Μπορείτε να επιταχύνετε τη διαδικασία επούλωσης ενός σπυριού όταν το νιώθετε να εμφανίζεται κάτω από το δέρμα σας με απλές σπιτικές θεραπείες. Χάρη σε μερικά φυσικά κόλπα, είναι επίσης δυνατό να κάνετε ένα σπυράκι να φύγει πιο γρήγορα, ακόμα και όταν είναι ήδη «ώριμο».

Ποια είναι τα πρώτα βήματα για να εξαφανίσετε ένα σπυράκι στο πρόσωπο;

Ενίοτε ένα σπυράκι ακμής μπορεί να αρχίσει να αναπτύσσεται κάτω από την επιφάνεια του δέρματος . Δεν είναι ορατό, αλλά ο πάσχων μπορεί να το αισθανθεί αγγίζοντας το σημείο με το  δάχτυλο πάνω στο το δέρμα. Μπορεί επίσης να είναι επώδυνο, ειδικά εάν είναι στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος .

Αυτός ο τύπος σπυριών μπορεί να αναπτυχθεί στο πρόσωπο , το λαιμό , τους ώμους , την πλάτη ή το στήθος . Μπορεί είτε να εδκηλωθεί στην επιφάνεια και να γίνει ένα εμφανές σπυράκι, είτε να εξαφανιστεί από μόνο του. Μπορείτε να το αντιμετωπίσετε εύκολα, στο σπίτι, και να επιταχύνετε τη διαδικασία επούλωσης με απλές σπιτικές θεραπείες .

Σπυρί που δεν φεύγει; – Μην το αγγίζετε

σπυρί που δεν φεύγει

Τα σπυράκια κάτω από το δέρμα συνήθως δεν μπορούν να «σκάσουν» όπως τα κανονικά σπυράκια. Αν το πιέσετε έντοντα κινδυνεύετε να προκαλέσετε μόνιμες ουλές , κάνοντας το σπυράκι πιο ορατό και επώδυνο και προκαλώντας μόλυνση . Πιέζοντάς το επίσης μπορεί να σπρώξετε το περιεχόμενο του σπυριού, ενός μείγματος ελαίου, νεκρών κυττάρων του δέρματος και βακτηρίων, πιο βαθιά στο δέρμα και να προκαλέσει φλεγμονή .

Θεραπείες ακμής για το σπυράκι

Πολλές τοπικές θεραπείες ακμής , διαθέσιμες σε φαρμακεία, μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη της εμφάνισης σπυριών . Μη διστάσετε να διαφοροποιήσετε τα προϊόντα εάν δεν παρατηρήσετε βελτίωση. Υπάρχει μεγάλη ποικιλία συστατικών για διαφορετική αιτία ακμής .

Ζεστή κομπρέσα στο σπυράκι

ζεστή πετσέτα στο σπυράκι

Η εφαρμογή μιας ζεστής κομπρέσας μπορεί να βοηθήσει στο άνοιγμα των πόρων και να φέρει το σπυράκι στην επιφάνεια του δέρματος για να το επουλώσει. Η θερμότητα μπορεί επίσης να βοηθήσει στην ανακούφιση του πόνου .

Πως να τη χρησιμοποιήσετε ?

Ετοιμάστε μια καθαρή κομπρέσα και μουλιάστε τη σε ζεστό (αλλά όχι βραστό) νερό και στη συνέχεια προσπαθήστε να την κρατήσετε πάνω στο σπυράκι για 10 έως 15 λεπτά . Επαναλάβετε τρεις με τέσσερις φορές την ημέρα. Στη συνέχεια, διατηρήστε την περιοχή γύρω από το σπυράκι καθαρή, αποφύγετε να το αγγίζετε και μην χρησιμοποιείτε μακιγιάζ μέχρι να επουλωθεί πλήρως .

Με ποιους φυσικούς τρόπος θα εξαφανίσετε ένα σπυράκι στο πρόσωπο;

πως να διώξω ενα σπυράκι σε μια μέρα με φυσικούς τρόπους

  • Αιθέριο έλαιο δέντρο (τεΐόδεντρου) για τη μείωση της φλεγμονής (κόκκινο σπυράκι)

Αυτό το αιθέριο έλαιο (tea tree) είναι γνωστό για τις αντιβακτηριδιακές του ιδιότητες ικανές να εξαλείφουν τα βακτήρια, ειδικά εκείνα από τα σπυράκια κάτω από το δέρμα. Συνιστάται επίσης σε περίπτωση ακμής .

Πως να το χρησιμοποιήσετε ?

Απλώστε μερικές σταγόνες από αυτό το αιθέριο έλαιο σε μια μπατονέτα και στη συνέχεια να χτυπήσετε την περιοχή των σπυριών. Για τα μικρά σπυράκια , μπορεί να εξαφανιστούν κατά τη διάρκεια της νύχτας, για τα μεγαλύτερα, χρειάζονται 2 ημέρες για να αποκτήσετε ξανά όμορφο δέρμα χωρίς ατέλειες.

  • Πράσινος πηλός για να «στεγνώσει» ένα μεγάλο σπυράκι

Η χρήση πράσινου πηλού για να εξαφανιστεί ένα σπυράκι είναι μια πολύ αποτελεσματική θεραπεία στο σπίτι.

Πως να τον χρησιμοποιήσετε ?

Για λαμπερό δέρμα σε καθημερινή βάση, καλό είναι να καθαρίζετε το πρόσωπό σας το βράδυ με λίγο πράσινο άργιλο αραιωμένο με ανθόνερο γεράνι . Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε πράσινο άργιλο, όταν θέλετε να στεγνώσετε ένα σπυράκι για να εξαφανιστεί πιο γρήγορα . Εφαρμόστε ένα παχύ στρώμα πάστας πράσινης αργίλου στην περιοχή των σπυριών και αφήστε το να στεγνώσει όλη τη νύχτα . Το επόμενο πρωί, αφαιρέστε απαλά τα υπολείμματα πράσινου πηλού χρησιμοποιώντας μια λοσιόν.

  • Θαλασσινό αλάτι για απολέπιση προσώπου

αλάτι στο σπυράκι

Το θαλασσινό αλάτι έχει πολλές ιδιότητες για το δέρμα. Πρώτον, χάρη στην κοκκώδη υφή του, το αλάτι είναι ένα ιδανικό συστατικό για να το αναμίξετε με τα καθημερινά σας προϊόντα ομορφιάς για να κάνετε απαλή απολέπιση του δέρματος . Το αλάτι είναι επίσης πολύ αποτελεσματικό στην απορρόφηση των τοξινών από το δέρμα . Μεταξύ των πολλών ιδιοτήτων του, το θαλασσινό αλάτι προάγει επίσης την κυκλοφορία του αίματος . Καθιστά δυνατή την εκκένωση των υγρών που είναι αποθηκευμένα στο επίπεδο του προσώπου.

Πως να το χρησιμοποιήσετε ?

Καλό είναι να ανακατέψετε το θαλασσινό αλάτι με λίγο νερό, το οποίο θα σχηματίσει μια πάστα. Στη συνέχεια απλώστε την πάστα στο πρόσωπο και τρίψτε απαλά. Τέλος, ξεπλύνετε καλά με νερό.

  • Παγάκια στο σπυράκι

Ένα παγάκι τυλιγμένο σε ένα χαρτομάντιλο βοηθά στη μείωση της ερυθρότητας , της φλεγμονής και του πρηξίματος μετά το «άδειασμα» ενός σπυριού.

Πως να τα χρησιμοποιήσετε ?

Φροντίστε να καθαρίσετε καλά την περιοχή των σπυριών και να την στεγνώσετε με μια καθαρή πετσέτα. Συνιστάται να εφαρμόσετε το παγάκι ή να συμπιέσετε για λίγα δευτερόλεπτα μετά . Προσέξτε να μην αφήσετε το παγάκι στο δέρμα για πολλή ώρα γιατί μπορεί να δημιουργήσει έγκαυμα . Στη συνέχεια, αφαιρέστε το για άλλα πέντε λεπτά και στη συνέχεια τοποθετήστε το ξανά για μερικά δευτερόλεπτα. Επαναλάβετε  τρεις με τέσσερις φορές την ημέρα μέχρι να επουλωθεί το σπυράκι.

  • Λεμόνι στο σπυράκι

λεμόνι στο σπυράκι

Εάν το δέρμα σας δεν είναι πολύ ευαίσθητο, προτιμήστε το λεμόνι. Πράγματι, το λεμόνι καθαρίζει και δρα ως αντιβακτηριδιακό.

Πως να το χρησιμοποιήσετε ?

Χρησιμοποιώντας ένα βαμβάκι εμποτισμένο με χυμό λεμονιού , τοποθετήστε μερικές σταγόνες στις περιοχές που θέλετε να θεραπεύσετε. Είναι φυσιολογικό αν τσούζει λίγο. Αφήστε για λίγα λεπτά και ξεπλύνετε με καθαρό νερό.

Δίαιτα και σπυράκια

Τα τρόφιμα και τα ποτά με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη αυξάνουν γρήγορα το σάκχαρό σας. Παραδείγματα περιλαμβάνουν λευκό ψωμί, νιφάδες καλαμποκιού, φουσκωμένο ρύζι, πατατάκια, λευκές πατάτες ή τηγανητές πατάτες, ντόνατς ή άλλα αρτοσκευάσματα, ροφήματα με ζάχαρη όπως milkshakes και λευκό ρύζι.

Τα ευρήματα από μελέτες υποδεικνύουν ότι το να ακολουθείτε μια δίαιτα χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη μπορεί να μειώσει την ποσότητα της ακμής που έχετε. Τα τρόφιμα με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη περιλαμβάνουν τα περισσότερα φρέσκα λαχανικά, μερικά φρέσκα φρούτα, φασόλια και βρώμη.

Ενώ χρειάζεται περισσότερη έρευνα για να γνωρίζουμε εάν ορισμένες τροφές μπορούν να επιδεινώσουν την ακμή, υπάρχει κάτι που μπορείτε να κάνετε αυτή τη στιγμή εάν πιστεύετε ότι η διατροφή σας επηρεάζει την ακμή σας.

Οι δερματολόγοι συνιστούν να προσέχετε τα ξεσπάσματα σας και να κάνετε στον εαυτό σας αυτές τις ερωτήσεις:

  • Φαίνεται ότι κάποιο φαγητό ή ρόφημα προκαλεί ξέσπασμα ή επιδεινώνει την υπάρχουσα ακμή σας;
  • Αν κάτι φαίνεται να προκαλεί ένα ξεσπάσματα, τι συμβαίνει όταν δεν έχετε αυτό το φαγητό ή το ποτό για μια μέρα, μια εβδομάδα ή έναν μήνα;
× Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας

Αρχίστε να λαμβάνετε ενημερώσεις σχετικά με την υγεία, τη διατροφή, την ομορφιά και την φυσική κατάσταση.