fbpx

Υπάρχουν βότανα που βελτιώνουν σημαντικά την όραση. Χρησιμοποιώντας έναν συνδυασμό τους για τη βελτίωση και υποστήριξη της όρασης, μπορείτε να ενισχύσετε σημαντικά τη συνολική υγεία των ματιών σας και να προωθήσετε την καθαρή όραση ‒ χωρίς να χρειάζεστε γυαλιά ή διορθωτική χειρουργική επέμβαση.

Η όραση είναι μια από τις πιο σημαντικές αισθήσεις του ανθρώπου. Διαβάζουμε, παρατηρούμε τη φύση και επικοινωνούμε με τους αγαπημένους μας χρησιμοποιώντας την όρασή μας. Η υγεία των ματιών λοιπόν είναι πολύ σημαντική για την ποιότητα της ζωής όλων των ανθρώπων.

Βότανα και όραση

  • Σπόροι μάραθου

Τα μάτια είναι πολύ ευαίσθητα στα αλλεργιογόνα του αέρα και στα μικρόβια. Ένα απλό κρύωμα μπορεί να δημιουργήσει πρήξιμο και ερεθισμό στα μάτια σας. Για να τα καταπραΰνετε ολιστικά, δοκιμάστε να τα ξεπλύνετε με μάραθο. Ο μάραθος είναι ένα αντιφλεγμονώδες βότανο που ανακουφίζει επίσης από τον πόνο και την ευαισθησία. Σε ένα φλιτζάνι τσαγιού, ρίξτε δύο κουταλιές της σούπας μάραθο. Προσθέστε ζεστό νερό. Μόλις κρυώσει, στραγγίξτε τους σπόρους μάραθου. Βυθίστε μερικές μπάλες από βαμβάκι στο νερό και τοποθετήστε τες πάνω στα βλέφαρα. Επαναλάβετε μερικές φορές κάθε μέρα για να καταπραΰνετε τα ερεθισμένα μάτια.

  • Πασιφλόρα

Η πασιφλόρα είναι ένα εξαιρετικό βότανο για την υγεία των ματιών. Αυτό το βότανο βοηθά στην πρόληψη του ερεθισμού, ενώ λειτουργεί και ως χαλαρωτικό των νεύρων. Όπως και με τους σπόρους μάραθου, έτσι και με την πασιφλόρα μπορείτε να μουλιάσετε μπάλες από βαμβάκι στο εκχύλισμα και να τις τοποθετήσετε πάνω στα βλέφαρά σας. Αυτό μπορεί να βοηθήσει τα μάτια σας και να καταπραΰνει την καταπόνησή τους, χαλαρώνοντας τα νεύρα. Η χρήση βοτάνων που βοηθούν στην ανακούφιση της καταπόνησης των ματιών βελτιώνει τη συνολική όρασή σας, επειδή τα κουρασμένα μάτια δεν αποδίδουν καλά.

Η κάνναβη (Cannabissativa) περιέχει κανναβινοειδή, τα οποία, μεταξύ των πολλών τους δράσεων, μειώνουν την πίεση στα μάτια σε άτομα με γλαύκωμα. Οι πρώτες μελέτες έγιναν σε άτομα που κάπνιζαν μαριχουάνα και έδειξαν ότι η μείωση της πίεσης διήρκεσε τρεις έως τέσσερις ώρες. Μεταγενέστερες μελέτες έχουν δοκιμάσει διαφορετικές μεθόδους για τη χρήση των κανναβινοειδών (ενδοφλεβίως, από του στόματος ή εισπνεόμενων). Τα μειονεκτήματα είναι κάποιες ανεπιθύμητες ενέργειες (ξηρά, ροζ μάτια, μειωμένη αρτηριακή πίεση, μεταβολές στην ψυχική κατάσταση και συμπεριφορά).

Το πράσινο τσάι (Camellia sinensis) περιέχει αντιοξειδωτικά, τα οποία καθαρίζουν τις ελεύθερες ρίζες, ουσίες που δημιουργούν τη λεγόμενη οξειδωτική βλάβη και δημιουργούν πολλές χρόνιες ασθένειες, όπως το γλαύκωμα, ο εκφυλισμός της ωχράς κηλίδας και ο καταρράκτης. Επιπλέον, οι εργαστηριακές μελέτες δείχνουν ότι η θεραπεία κυττάρων του αμφιβληστροειδούς με πολυφαινόλες του πράσινου τσαγιού τα προστατεύει από βλάβες από το υπεριώδες φως. Τέτοιες βλάβες αυξάνουν τον κίνδυνο εκφυλισμού της ωχράς κηλίδας. Το υπεριώδες φως συμβάλλει επίσης στη δημιουργία καταρράκτη.

  • Τζίνγκο μπιλόμπα (ginkgo biloba)

Τέλος, το τζίνγκο μπιλόμπα είναι μια παλιά θεραπεία που χρησιμοποιείται για τη βελτίωση της κυκλοφορίας, ειδικά γύρω από το πίσω μέρος του ματιού. Τα μάτια χρειάζονται πολλά αντιοξειδωτικά για να λειτουργήσουν, και το τζίνγκο μπιλόμπα είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό με πολλά οφέλη. Ανακουφίζει δυνητικά τον πόνο από τις κράμπες της εμμήνου ρύσεως, καταπολεμά την κατάθλιψη και βοηθά στη θεραπεία του Αλτσχάιμερ. Αυτό το βότανο διασφαλίζει την επαρκή παροχή αίματος στο μάτι. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί σε θεραπείες γλαυκώματος και εκφυλισμού της ωχράς κηλίδας, συμβάλλοντας στη βελτίωση και των δύο αυτών καταστάσεων.

 

× Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας

Αρχίστε να λαμβάνετε ενημερώσεις σχετικά με την υγεία, τη διατροφή, την ομορφιά και την φυσική κατάσταση.