fbpx

Καταναλώνετε περισσότερη ζάχαρη από αυτή που χρειάζεστε; Ανακαλύψτε το

H ζάχαρη αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της διατροφής μας και απαραίτητο συστατικό για την υγιή λειτουργία του εγκεφάλου μας.

Τρώμε όμως την ενδεδειγμένη ποσότητα που χρειαζόμαστε πραγματικά ή κάνουμε υπερβολές που δεν αντιλαμβανόμαστε; Η υπερκατανάλωση ζάχαρης εκτός από μακροχρόνιες επιπτώσεις για την υγεία παρουσιάζει και ορισμένα πιο φανερά συμπτώματα στον οργανισμό.

Επιθυμείτε συνεχώς να φάτε γλυκό

Η αλήθεια είναι πως όσο περισσότερη ζάχαρη τρώτε, τόσο περισσότερο την ποθείτε. Μια δίαιτα υψηλή σε ζάχαρη προκαλεί μια ορμονική αντίδραση στο σώμα σας που είναι σαν κύμα.

Αυτό σημαίνει ότι παροδικά θα νιώθετε τη διάθεση και την ενέργειά σας στα ύψη αλλά πολύ σύντομα αυτό θα περάσει κάνοντάς σας να νιώθετε εξαντλημένοι ενώ το σώμα σας θα ζητάει περισσότερη ζάχαρη.

Νιώθετε υποτονικοί κατά τη διάρκεια της ημέρας

Η ζάχαρη προκαλεί ένα «ανέβασμα» ινσουλίνης και μετά προκαλεί μια αναπόφευκτη συντριβή σωματικά κάνοντάς μας να νιώθουμε άτονοι και πεσμένοι.

Το δέρμα σας σπάει συνέχεια

Μερικοί άνθρωποι είναι ευαίσθητοι στο ανέβασμα της ινσουλίνης από την πρόσληψη ζάχαρης, η οποία μπορεί να θέσει έναν ορμονικό καταρράκτη που μπορεί να οδηγήσει σε ένα ξέσπασμα ακμής.

Θα πρέπει επίσης να γνωρίζετε ότι η ανεξέλεγκτη κατανάλωση ζάχαρη μπορεί να εμφανιστεί στο πρόσωπό σας μέσα σε λίγες ημέρες.

Είστε πιο κυκλοθυμικοί από το συνηθισμένο

Οι εμπειρογνώμονες ανέφεραν επίσης ότι η πτώση του σακχάρου στο αίμα που συμβαίνει όταν τελειώνει το «ανέβασμα» μπορεί να προκαλέσει μεταβολές στη διάθεση.

Αυξάνεται το βάρος σας

Η υπερβολική ζάχαρη συνήθως σημαίνει επιπλέον θερμίδες.

Όλοι γνωρίζουμε ότι η ζάχαρη δεν έχει καμία πρωτεΐνη ή φυτικές ίνες, πράγμα που σημαίνει ότι δεν σας γεμίσει με συνέπεια να συνεχίζετε να τρώτε.

Η ουσία αυτή προκαλεί επίσης την απελευθέρωση ινσουλίνης, μια ορμόνη που παίζει μεγάλο ρόλο στην αύξηση του σωματικού βάρους.

Αποκτάτε χαλασμένα δόντια

Όταν τα βακτήρια μπαίνουν με σωματίδια τροφής ανάμεσα στα δόντια, παράγεται οξύ, το οποίο προκαλεί τερηδόνα.

Το ανθρώπινο σάλιο διατηρεί μια υγιή ισορροπία βακτηρίων από μόνο του, αλλά η ζάχαρη μπορεί να επηρεάσει το pH και την αποτίναξη του φυσικού οικοσυστήματος.

Αυτό δίνει στα βακτήρια την ευκαιρία να αναπτυχθούν και να πολλαπλασιαστούν, που οδηγεί σε χαλασμένα δόντια.

Τίποτα δεν είναι τόσο γλυκό όσο ήταν στην αρχή

Η υπερκατανάλωση ζάχαρης βομβαρδίζει ουσιαστικά την αίσθηση της γεύσης σας. Αν λοιπόν μειώσετε την ζάχαρη θα έρθει μια στιγμή που εκτός του ότι θα την γεύεστε καλύτερα, τα φαγητά μπορεί να σας φαίνονται και ιδιαιτέρως γλυκά.