Συγκεκριμένα, όπως αποκαλύπτει το Reuters, ο ΠΟΥ τον Ιούλιο αναμένεται να ανακοινώσει ότι η ασπαρτάμη είναι πιθανόν να είναι καρκινογόνα ουσία.
Όπως αναφέρει το πρακτορείο, η ασπαρτάμη, η οποία χρησιμοποιείται σε προϊόντα από τα αναψυκτικά διαίτης μέχρι τσίχλες χωρίς ζάχαρη και ποτά, θα καταχωρηθεί τον Ιούλιο ως «πιθανή καρκινογόνα ουσία για τον άνθρωπο» για πρώτη φορά από τον Διεθνή Οργανισμό Έρευνας για τον Καρκίνο (IARC), τον ερευνητικό βραχίονα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) για τον καρκίνο, δήλωσαν οι πηγές που επικαλείται το πρακτορείο
Διαβάστε ακόμη Τεχνητά γλυκαντικά ή υποκατάστατα ζάχαρης – Τι κίνδυνο κρύβουν;