fbpx
Παναγιώτης Χριστάκης: O «χάλκινος» πρωταθλητής του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κολύμβησης της Μαδέιρα

Παναγιώτης Χριστάκης: O «χάλκινος» πρωταθλητής του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κολύμβησης της Μαδέιρα

Με εννέα μετάλλια κατάφερε να επιστρέψει η ελληνική αποστολή κολύμβησης από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, παρ’ όλες τις δυσκολίες που συνάντησε λόγω του Covid-19.

Παναγιώτης Χριστάκης χάλκινο μετάλλιο

«Εξαιτίας των συνεχόμενων lockdown, εμείς οι αθλητές του νερού έπρεπε να μείνουμε για πολλές μέρες εκτός αυτού. Όπως καταλαβαίνετε, αυτό για έναν αθλητή, πόσο μάλλον για έναν κολυμβητή, είναι… καταστροφικό, αφού το βασικό συστατικό της προπόνησής του είναι η πισίνα» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, ο Παναγιώτης Χριστάκης επέλεξε να μην αφήσει τις κακές συνθήκες να τον παρεμποδίσουν από τον φετινό του στόχο, κάνοντας ανελλιπώς ξηρή προπόνηση εκτός νερού. Σε όλη αυτή τη διαδρομή δεν ήταν μόνος. Είχε την υποστήριξη της οικογένειάς του αλλά και του προπονητή του Γρηγόρη Σπανούδη, ο οποίος εδώ και χρόνια αποτελεί τη δεύτερη οικογένειά του, το στήριγμά του. «Η επιτυχία του χάλκινου μεταλλίου συνολικά σε πέντε κατά σειρά ευρωπαϊκά πρωταθλήματα οφείλεται αποκλειστικά στον προπονητή μου, που τυχαίνει να είναι και διεθνής διαιτητής του αθλήματος πόλο και αντιπρόεδρος του ΣΕΔΥ».

Τα συναισθήματα ενός πρωταθλητή

«Τα συναισθήματά μου και οι εμπειρίες μου είναι πάμπολλες, καθώς πλέον μετράω 13 χρόνια συμμετοχής στην Εθνική Ομάδα Κολύμβησης ΑμΕΑ, έχοντας συμμετάσχει σε μία Παραολυμπιάδα και σε τρία Παγκόσμια Πρωταθλήματα του αθλήματός μου. Αν και φέτος, όπως προείπα, ήταν μια δύσκολη και επώδυνη χρονιά, τα αποτελέσματα όλων των Ελλήνων αθλητών αγαλλίασαν τις καρδιές μας».

Ευχές και ευχαριστίες

Ο Παναγιώτης Χριστάκης μπορεί να έχει κατακτήσει πολλούς τίτλους, όμως παραμένει ένας ταπεινός νέος που δείχνει πως δεν ξεχνάει ούτε από πού ξεκίνησε ούτε ποιοι τον βοήθησαν. Και αναφέρει ο ίδιος: «Θα ήθελα να επισημάνω πως τον περασμένο χειμώνα που άνοιξαν τα κολυμβητήρια υπήρχαν άνθρωποι με όλη τη σημασία της λέξης που με στήριξαν αφιλοκερδώς. Ο ομοσπονδιακός προπονητής της ΚΟΕ Τάσος Παπαδόπουλος, ο διατροφολόγος μου Παύλος Δρογγίτης, ο φυσιοθεραπευτής μου Γιώργος Πεντέρης, ο εξαιρετικός φυσίατρος Νίκος Τερζής και φυσικά ο πρόεδρος του συλλόγου μου και αντιπρόεδρος της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας των Ατόμων με Αναπηρίες Στέφανος Φασιάς με υποστήριξαν με βαθιά θέρμη, δίχως να έχουν κάποιο συμφέρον, κάποιο όφελος από εμένα. Τέλος, θα ήθελα να ευχηθώ σε όλο τον κόσμο, και φυσικά σε όλους τους Έλληνες και Ελληνίδες, να απαλλαγούμε όσο το δυνατόν πιο σύντομα από την πανδημία, να βγάλουμε επιτέλους τις μάσκες για να φανούν τα χαμόγελά μας και να καταφέρουμε να αγκαλιάσουμε ξανά τα αγαπημένα μας πρόσωπα, κυρίως τους παππούδες μας. Σας ευχαριστώ από καρδιάς όλους!».

× Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας

Αρχίστε να λαμβάνετε ενημερώσεις σχετικά με την υγεία, τη διατροφή, την ομορφιά και την φυσική κατάσταση.