Ξεκίνησε ο εμβολιασμός των Ελλήνων υγειονομικών

Ξεκίνησε ο εμβολιασμός των Ελλήνων υγειονομικών

Άρχισε σήμερα 4/1 ο εμβολιασμός των υγειονομικών στα νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ., ο οποίος θα γίνει σε τρεις φάσεις.

Σήμερα προστίθενται 42 νέα νοσοκομεία στα εννέα που ήδη πραγματοποιούν εμβολιασμούς δυναμικότητα που θα επιτρέψει περισσότερους από 5.000 εμβολιασμούς υγειονομικών καθημερινά. Στις 8 Ιανουαρίου θα προστεθούν επιπλέον 55 νοσοκομεία και έως τις 12 του μήνα θα ολοκληρωθεί ο εφοδιασμός σε 19 νοσοκομεία που βρίσκονται στη νησιωτική χώρα. 

Σταδιακά, στα νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ. θα προστίθενται τα στρατιωτικά νοσοκομεία, ενώ θα αρχίσει και ο εμβολιασμός των υγειονομικών του ιδιωτικού τομέα.
Επίσης, σήμερα ξεκινά ο εμβολιασμός των πολιτών που διαμένουν και εργάζονται σε οίκους ευγηρίας από τις Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ. Ο εμβολιασμός της ομάδας αυτής θα ολοκληρωθεί έως τις 20 Ιανουαρίου.

Μέχρι τις 20 Ιανουαρίου πάνω από 100.000 εμβολιασμοί

Όπως δήλωσε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, «η σταδιακή ένταξη των νοσοκομείων στο εμβολιαστικό πρόγραμμα διασφαλίζει την καλύτερη προετοιμασία του συστήματος. Αυτό γίνεται λόγω του ασφαλούς εφοδιασμού αλλά και της εκπαίδευσης του προσωπικού στα ψηφιακά εργαλεία. Αυτά κάνουν την εμφάνισή τους για πρώτη φορά και χρησιμοποιούνται από το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Τα εργαλεία αυτά χρησιμοποιούνται σε όλα τα στάδια διαχείρισης του εμβολίου, από την αποθήκευση και διανομή του έως τη διενέργεια των εμβολιασμών». Ο κ. Θεμιστοκλέους σημείωσε ότι η τακτική της σταδιακής έναρξης των εμβολιασμών ακολουθείται από πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Επίσης, τόνισε ότι οι εμβολιασμοί συνεχίζονται χωρίς διακοπή και με βάση τον προγραμματισμό της επιχείρησης «Ελευθερία», όπως έχει ανακοινωθεί. Από τις 27 Δεκεμβρίου έως και χθες το μεσημέρι είχαν γίνει 3.779 εμβολιασμοί.

Εμβολιάστηκαν οι πρώτοι υγειονομικοί

Σήμερα, στις 7.45 το πρωί, ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί υγειονομικών στο νοσοκομείο Χανίων. H διαδικασία πραγματοποιήθηκε ομαλά και θα εξελιχθεί έως και το απόγευμα. Σήμερα αναμένεται να γίνουν συνολικά 150 εμβολιασμοί υγειονομικών, με προτεραιότητα σε όσους εργάζονται σε ΜΕΘ και στη μονάδα Covid-19. Οι εμβολιασμοί πραγματοποιούνται σε τρεις ειδικά διαμορφωμένους χώρους του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Σήμερα ξεκίνησε επίσης και ο εμβολιασμός του υγειονομικού προσωπικού στο ΠΑΓΝΗ, ενώ η διαδικασία που άρχισε στις 8.00 το πρωί εξελίσσεται ομαλά. Πρώτοι εμβολιάστηκαν νοσηλευτές του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου.

Τα εμβόλια έφτασαν στο ΠΑΓΝΗ χθες, με ευθύνη του Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών Αιγαίου και Κρήτης και τη συνοδεία αστυνομικής δύναμης. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχει γίνει, μέσα στην εβδομάδα θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί των υγειονομικών στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο του Ηρακλείου, στο νοσοκομείο Ρεθύμνου και στο Λασίθι. Σύμφωνα με τη διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, έως τις 20 Ιανουαρίου εκτιμάται ότι θα έχουν εμβολιαστεί όλοι οι εργαζόμενοι σε υγειονομικές μονάδες του νησιού.

Στοιχεία από: www.amna.gr

× Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας

Αρχίστε να λαμβάνετε ενημερώσεις σχετικά με την υγεία, τη διατροφή, την ομορφιά και την φυσική κατάσταση.