fbpx

Η παιδοφιλία είναι μια διαταραχή, ένα είδος παραφιλίας (σεξουαλικής παρέκκλισης) που αφορά ένα έντονο και μη φυσιολογικό ενδιαφέρον προς τα παιδιά.

Η παιδοφιλία δεν είναι μόνο αντρικό «προνόμιο»

Σχεδόν σε όλους τους πολιτισμούς, αλλά και τις εποχές, η μητρότητα έγινε αντικείμενο μιας ιδιαίτερα έντονης εξιδανίκευσης, με χαρακτηριστικά στοιχεία τη φροντίδα, την αυτοθυσία, την ασφάλεια και την καθολική αφοσίωση στο παιδί. Μέσα σε ένα τέτοιο πλαίσιο, και μόνον η σκέψη πως μια μητέρα θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει το ίδιο της το παιδί για κάλυψη προσωπικών σεξουαλικών της αναγκών, φαντάζει ιεροσυλία.

Οι παιδόφιλες γυναίκες είναι εξίσου επικίνδυνες και σκληρές με τους άνδρες, συχνά ακόμη χειρότερα, επειδή κρύβονται πίσω από την «εύθραυστη» μητρική φιγούρα.

Κατά τη διάρκεια της διαδικτυακής διάσκεψης που πραγματοποιήθηκε τον Μάιο στη Βραζιλία, Εθνικός μήνας για την καταπολέμηση της κακοποίησης και της σεξουαλικής εκμετάλλευσης Παιδιών και Εφήβων, το Υπουργείο Γυναικών, Οικογένειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (MMFDH) δημοσίευσε ένα άρθρο με δεδομένα για τη σεξουαλική βία κατά της ομάδας.

Διαβάστε επίσης: Δ. Σουρας: Βιασμός – Η διαστροφή είναι ψυχική ασθένεια;

Από τις 159.000 καταγραφές, οι 86.800 αφορούν σε παραβιάσεις των δικαιωμάτων παιδιών και εφήβων

Η σεξουαλική βία εμφανίζεται στο 11% των καταγγελιών που αναφέρονται στη συγκεκριμένη ομάδα, που αντιστοιχεί σε 17.000 περιστατικά.

Στο 71% των περιπτώσεων οι θύτες ήταν άτομα που εμπιστεύονταν το θύμα

Επίσης, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε από τον οργανισμό Darkness to Light, στις Ηνωμένες Πολιτείες:

1 στα 25 αγόρια θα υποστεί σεξουαλική κακοποίηση πριν από την ηλικία των 18 ετών.

Το 90% των παιδιών θυμάτων γνωρίζει τους κακοποιούς τους.

Μεταξύ των κακοποιημένων παιδιών ηλικίας κάτω των 6 ετών, το 50% υφίσταται πρακτικές από μέλη της οικογένειας.

Γνωρίζατε ότι το 44,6% των αγοριών υπέστη σεξουαλική κακοποίηση μεταξύ 5 και 9 ετών και ότι σύμφωνα με τον ΠΟΥ (Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας), υπολογίζεται ότι το 27% των αγοριών έως 12 ετών υπέφεραν ή θα υποφέρουν κάποιου είδους σεξουαλικής κακοποίησης;

παιδόφιλες γυναίκες
Σύμφωνα με τον Π.Ο.Υ. το 44,6% των αγοριών στις Η.Π.Α. έχει υποστεί σεξουαλική κακοποίηση μεταξύ 5 και 9 ετών

Παιδοφιλία και σεξουαλική κακοποίηση αγοριών

Λανθασμένα η κοινωνία γενικά έχτισε στερεότυπα ανδρισμού, τα οποία διδάσκουν στους άνδρες την καταστροφική τέχνη να παραλείπουν τα δικά τους συναισθήματα, καθώς και τα τραύματα. Ωστόσο, ειδωλοποιούμε τη γυναίκα με ένα θεϊκό ον, και τις σκεπάζουμε με το πέπλο της αθωότητας, σαν μόνο το γυναικείο φύλο να υπέστη τραύμα στην παιδική ηλικία.

Τα αγόρια στερούνται το δικαίωμα να μιλήσουν, να εκφραστούν, να κλάψουν ή απλώς να αφηγηθούν τους πόνους και τα γεγονότα τους και ενθαρρύνονται να μην απορρίπτουν ποτέ μια γυναίκα ανεξάρτητα από την περίσταση. Όσοι παρευρίσκονται παραμένουν απών οποιουδήποτε προβληματισμού για τις ψυχικές και σεξουαλικές συνέπειες που επιβάλλονται στο θύμα.

Τα Μέσα Επικοινωνίας και τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης επιμένουν να γνωστοποιούν ότι τα κορίτσια είναι τα μεγαλύτερα θύματα σεξουαλικής κακοποίησης, ωστόσο η απουσία σωματικών ιχνών δεν σημαίνει την απουσία συναισθηματικών πληγών, τραυμάτων και τραυματισμών προσωπικότητας που συμβαίνουν σε αγόρια που έχουν υποστεί κατάχρηση.

Το αγόρι δεν υφίσταται πάντα διείσδυση, μερικές φορές είναι υποχρεωμένο να εκπληρώσει τις επιθυμίες παιδεραστών, με διάφορους τρόπους που δεν αφήνουν σημάδια εξωτερικής βίας. Επιθυμίες που πολλές φορές ανήκουν σε γυναίκες. 

Στην πλατφόρμα του Netflix είναι διαθέσιμη η περίπτωση του αγοριού Gabriel Fernandes όπου η μητέρα του τον βασάνιζε και συμμετείχε στην κακομεταχείριση και παιδεραστία εναντίον του γιου της. Η υπόθεση είχε μάλιστα τεράστιες επιπτώσεις στα δικαστήρια των ΗΠΑ.

Αν και το έγκλημα της σεξουαλικής βίας καλύπτει την πρακτική που συνδέεται άμεσα με το γυναικείο φύλο, αναφέρεται ελάχιστα ή σχεδόν καθόλου όταν αναφέρονται τα αγόρια, είτε στην ίδια την πρακτική του βιασμού (άνω των 14 ετών) είτε στον βιασμό ευάλωτων ατόμων (παιδιά κάτω των 14 ετών, ανάπηροι και ανίκανοι να προβάλουν αντίσταση).

Μορφές της σεξουαλικής κακοποίησης από γυναίκες

Οι μορφές έκφρασης της σεξουαλικής κακοποίησης από γυναίκες θα μπορούσαν να συνοψισθούν στα εξής:

–     Βίαιη διείσδυση διαφόρων αντικειμένων στο βρέφος ή στο μικρό παιδί.

–     Σεξουαλική κακοποίηση του παιδιού από έναν άνδρα με τη γυναίκα να θέλει να κοιτά.

–     Ερεθισμό των σεξουαλικών οργάνων του παιδιού διαμέσου απειλών, εκβιασμών και λοιπών στρατηγικών άσκησης εξουσίας.

–     Εκπαίδευση του παιδιού ώστε να ικανοποιεί σεξουαλικά τη γυναίκα-θύτη (π.χ. με τα χέρια, το στόμα ή διαμέσου σεξουαλικής επαφής).

–     Λούσιμο ή πλύσιμο του παιδιού ή του εφήβου με τρόπο που ξεπερνά τα όρια μιας αναμενόμενης και σύντονης προς την ηλικία του παιδιού φυσιολογικής εγγύτητας ή αναγκαιότητας.

Παιδοφιλία
Η παιδοφιλία είναι διαστροφή που δεν θεραπεύεται

Οι συνέπειες της σεξουαλικής κακοποίησης από μια γυναίκα 

1/10 παιδεραστές είναι γυναίκα

Σύμφωνα με την Αμερικανική Ομοσπονδιακή Αστυνομία, στους δέκα παιδεραστές, ένας είναι γυναίκα.

Αυτό που συμβαίνει είναι ότι, γενικά, οι γυναίκες αναφέρονται λιγότερο συχνά. Ορισμένοι λόγοι εξηγούν αυτήν την υποαναφορά, όπως η απουσία διείσδυσης κατά τη διάρκεια της κακοποίησης, η σεξιστική κουλτούρα που βλέπει τις πρώιμες σχέσεις μεταξύ αγοριών και ενήλικων γυναικών ως κάτι φυσιολογικό ή ο φόβος της οικογένειας να καταγγείλει και να μετατρέψει το γεγονός σε μεγαλύτερο τραύμα που παρεμβαίνει στη σεξουαλικότητα των αγοριών.

Για πολλά χρόνια, υπήρχε η άποψη πως η σεξουαλική κακοποίηση από γυναίκα δεν έχει ιδιαίτερα σοβαρές συνέπειες για το παιδί. Οι νεότερες έρευνες, όμως, αποκαλύπτουν μια εντελώς διαφορετική πραγματικότητα.

Οι συνέπειες που έχουν παρατηρηθεί σε ενήλικες γυναίκες, που έχουν πέσει ως παιδιά θύματα σεξουαλικής κακοποίησης από τις μητέρες τους, είναι σοβαρότατες. Μεταξύ άλλων, δυσκολεύονται να εμπιστευθούν άλλα άτομα και μόνον η σκέψη να αποκτήσουν δικό τους παιδί τις τρομοκρατεί, δυσκολεύονται να αυτονομηθούν συναισθηματικά από τη μητέρα τους με την οποία έχουν μια άκρως αμφιθυμική και υποτακτική σχέση, επιδεικνύουν έντονα ψυχολογικά προβλήματα και αυτοτραυματική συμπεριφορά.

Οι περισσότεροι από τους ανθρώπους δεν νοιάζονται όταν το θύμα είναι αγόρι, ή προτιμούν να αγνοούν και απλώς να τυφλώνονται στις εγκληματικές πρακτικές παιδεραστών γυναικών. Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι πρόκειται για εγκληματικές συμπεριφορές εναντίον ενός ατόμου, όχι κατά ενός κοριτσιού ή μιας γυναίκας, αν και αυτές οι μέρες δεν αντιμετωπίζονται ως τέτοιες, άνδρες και αγόρια εξακολουθούν να είναι ανθρώπινα όντα, άνθρωποι.

Ταμπού η πεποίθηση ότι η παιδοφιλία πλήττει μόνο τα κορίτσια

Παιδοφιλία
Η Αστυνομία προειδοποιεί για τα στατιστικά παιδόφιλων γυναικών

Σε βίντεο και φωτογραφίες παιδικής πορνογραφίας που κατασχέθηκαν από την Ομοσπονδιακή Αστυνομία, ένα όλο και πιο επαναλαμβανόμενο αρχείο έχει τοποθετήσει το προφίλ του εν λόγω κλασικού παιδόφιλου.

«Από το 2001, εργαζόμαστε σε αυτές τις υποθέσεις και μπορούμε να πούμε ότι η απόδοση των γυναικών στη παιδοφιλία έχει αυξηθεί αισθητά», λέει ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Εγκλήματος στον κυβερνοχώρο της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας, εκπρόσωπος Adalto Martins.

Η εγκληματική συμμετοχή γυναικών παιδεραστών δεν είναι πρόσφατη, αλλά με την ένταξη στην αγορά εργασίας και την κοινωνική ζωή, οι γυναίκες απέκτησαν ή εξωστράφησαν μέχρι τότε ανδρικές συμπεριφορές, μεταξύ των οποίων και η παιδεραστία, λέει η ψυχίατρος Carmita Abdo, συντονίστρια του Sexuality Project του Ινστιτούτου Ψυχιατρική από το USP (Πανεπιστήμιο από το Σάο Πάολο).

Μέσα από το θέμα που αφορά τις γυναίκες παιδεραστές, μπορούμε να επιβεβαιώσουμε και να συμπεράνουμε ότι ανεξάρτητα από το ποιος ασκεί την παιδεραστία, η αποστολή μας ως πολίτες είναι: πρέπει να καταγγείλουμε και να μην παραλείψουμε καθόλου αυτό το κακό.

× Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας

Αρχίστε να λαμβάνετε ενημερώσεις σχετικά με την υγεία, τη διατροφή, την ομορφιά και την φυσική κατάσταση.