Ποιο πρόβλημα υγείας ταλαιπωρεί τη Μάιλι Σάιρους;

Ποιο πρόβλημα υγείας ταλαιπωρεί τη Μάιλι Σάιρους;

H Μάιλι Σάιρους όπως έγραψε στην αυτοβιογραφία της έχει ταχυκαρδία.Δεν υπάρχει ούτε μία φορά όταν είναι πάνω στη σκηνή που δεν σκέφτεται την καρδιά της, όπως έχει πει χαρακτηριστικά και η ίδια.

Τι μας συμβαίνει όταν έχουμε ταχυκαρδία;

Η υπερκοιλιακή ταχυκαρδία περιλαμβάνει επαναλαμβανόμενα επεισόδια ταχύτερης λειτουργίας της καρδιάς, που ξεκινάνε στον καρδιακό κόλπο.

Η υπερκοιλιακή ταχυκαρδία είναι ένα είδος αρρυθμίας που προκαλείται από βλάβη των ηλεκτρικών δομών που ρυθμίζουν τον καρδιακό ρυθμό. Κατά την διάρκεια των επεισοδίων, που μπορεί να κρατάνε μέχρι κάποιες ώρες, η καρδιά πάλλεται ταχύτερα από το συνηθισμένο, αλλά πάλλεται με φυσιολογικό ρυθμό. Ο καρδιακός ρυθμός μπορεί να είναι 140-180 κτύποι το λεπτό, ή περισσότερο.

Σε μια φυσιολογική λειτουργία της καρδιάς, κάθε κτύπος προκαλείται από ένα ηλεκτρικό ερέθισμα που ξεκινάει από τον φλεβόκομβο (φυσικός βηματοδότης), που εντοπίζεται στον δεξιό κόλπο (ένας από τους δύο κόλπους). Το ερέθισμα μεταφέρεται σε έναν δεύτερο κόμβο, τον κολποκοιλιακό κόμβο, που το μεταφέρει περαιτέρω στις κοιλότητες. Στην υπερκοιλιακή ταχυκαρδία, ο φλεβόκομβος δεν ελέγχει τους καρδιακούς κτύπους. Αυτό μπορεί να οφείλεται σε μια ανωμαλία του ηλεκτρικού μονοπατιού, και οπότε το ερέθισμα κυκλοφορεί ασταμάτητα ανάμεσα στον κολποκοιλιακό κόμβο και τις δύο κοιλότητες.

Οι αιτίες ποικίλλουν:

Τα αίτια της υπερκοιλιακής ταχυκαρδίας είναι:

  • Υπερβολικό αλκοόλ
  • Άσκηση πίεσης
  • Υπερβολική καφεΐνη
  • Κληρονομούμενη ανωμαλία
Πιθανά συμπτώματα:

Τα συμπτώματα της υπερκοιλιακής ταχυκαρδίας είναι συνήθως αιφνίδια. Διαρκούν από μερικά δευτερόλεπτα έως μερικές ώρες. Αυτά είναι:

  • καρδιακοί παλμοί (αίσθημα ανώμαλων, ταχέων ή σκληρών καρδιακών παλμών)
  • ζάλη
  • λιποθυμία
  • πόνος στον θώρακα ή τράχηλο

Σε σπάνιες περιπτώσεις, ένα μεγάλο επεισόδιο υπερκοιλιακής ταχυκαρδίας μπορεί να προκαλέσει μείωση της αρτηριακής πίεσης, που μπορεί να είναι απειλητικό για την ζωή.

Επιπλοκές που πρέπει να μας ανησυχήσουν

Οι επιπλοκές από την υπερκοιλιακή ταχυκαρδία μπορεί να προκύψουν λόγω της αιφνίδιας εμφάνισης των συμπτωμάτων. Οπότε, πρέπει να θεραπεύεται άμεσα.

Οι επιπλοκές μπορεί να είναι: συχνές λιποθυμίες, ή στην χειρότερη περίπτωση, αιφνίδιος θάνατος.

Το παν είναι η πρόληψη

Η καλύτερη πρόληψη της υπερκοιλιακής ταχυκαρδίας είναι η υγιεινή ζωή, που σημαίνει υγιεινό φαγητό, τακτική γυμναστική, φυσιολογικό σωματικό βάρος, σωστή κατανάλωση αλκοόλ και καφεΐνης, και τακτικός έλεγχος αρτηριακής πίεσης και χοληστερόλης.

Η υπερκοιλιακή ταχυκαρδία δεν μπορεί να προληφθεί αν είναι συγγενής, ωστόσο, μελλοντικές θεραπείες μπορεί να εμποδίσουν επαναλαμβανόμενα επεισόδιο υπερκοιλιακής ταχυκαρδίας.

 

 

× Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας

Αρχίστε να λαμβάνετε ενημερώσεις σχετικά με την υγεία, τη διατροφή, την ομορφιά και την φυσική κατάσταση.