Πείτε αντίο στα βαριά και κουρασμένα πόδια

Πείτε αντίο στα βαριά και κουρασμένα πόδια

Το σενάριο είναι γνωστό: γυρίζετε επιτέλους στο σπίτι έπειτα από πολλές ώρες ορθοστασίας και αισθάνεστε τα πόδια σας βαριά και ασήκωτα. Για μια πολυάσχολη γυναίκα, όμως, τα κουρασμένα και πρησμένα πόδια μπορούν να κάνουν την καθημερινότητα να μοιάζει με μαρτύριο.

Το μυστικό του «αντίο» στα κουρασμένα πόδια
Φορέστε τα κατάλληλα παπούτσια

«Η πρόληψη είναι το παν», αναφέρει η Penny. «Η επιλογή των κατάλληλων παπουτσιών θα σας βοηθήσει να μειώσετε την κόπωση που νιώθετε στα πέλματα και τα πόδια στο τέλος της μέρας —ειδικά εάν σκοπεύετε να περπατήσετε πολύ». Ένα ζευγάρι παπούτσια που στηρίζει καλά τα πέλματα και έχει ανατομική μεσόσολα είναι ο ιδανικός τρόπος για την πρόληψη του πόνου (βαριά πόδια) πριν ακόμη εμφανιστεί.

Ποδόλουτρο

«Εάν αισθάνεστε πολύ κουρασμένα τα πόδια σας, κάντε ένα ποδόλουτρο με άλατα Epsom», συστήνει η Penny. «Οι αθλητές χρησιμοποιούν εδώ και πολλά χρόνια ποδόλουτρα με άλατα για να ανακουφίσουν μυϊκούς πόνους». Τα άλατα Epsom είναι πλούσια σε μαγνήσιο και θειικές ενώσεις, τα οποία όταν διαλυθούν στο νερό απορροφώνται εύκολα από το δέρμα, συμβάλλοντας στην ανακούφιση του μυϊκού πόνου, τη βελτίωση της κυκλοφορίας και την απομάκρυνση των τοξινών.

Διατάσεις

Την επόμενη φορά που θα γυρίσετε στο σπίτι έπειτα από μια κουραστική ημέρα στη δουλειά «ξαπλώστε στο κρεβάτι και ακουμπήστε τα πόδια στον τοίχο ή στο κεφαλάρι». Η βαρύτητα θα μειώσει το πρήξιμο και θα απομακρύνει το υγρό από τα κάτω άκρα προς τον κορμό βελτιώνοντας την κυκλοφορία». Οι διατάσεις στους μηρούς και τις γάμπες ανακουφίζουν επίσης από την ένταση στα πίσω και τα κάτω άκρα των ποδιών. Οι καλές διατάσεις σε αυτές τις περιοχές θα βοηθήσουν στη χαλάρωση των κουρασμένων μυών στο τέλος της ημέρας.

 

Αναζωογονητικό μασάζ

Το μασάζ μειώνει το πρήξιμο και ανακουφίζει από κράμπες και κόμπους που μπορεί να έχουν δημιουργηθεί κατά τη διάρκεια της ημέρας. Για ένα σωστό μασάζ, η Penny συστήνει: «Ξεκινήστε αρχικά με τα πέλματα και ανεβείτε σταδιακά προς τις γάμπες και τους μηρούς. Δουλεύετε πάντα με κατεύθυνση προς την καρδιά. Με αυτόν τον τρόπο θα απομακρύνετε ευκολότερα το υγρό που έχει συσσωρευτεί». Ένα καλό μασάζ θα καταπραΰνει τον πόνο, θα αυξήσει την κυκλοφορία του αίματος και θα σας χαλαρώσει —και ποιος ξέρει; Ίσως να σας πάρει και ο ύπνος!

Υπάρχουν άπλες λύσεις και συμβουλές για τα πόδια σας

Τα βαριά και κουρασμένα πόδια δεν χρειάζεται να αποτελούν κομμάτι της ζωής κανενός. Σταματήστε τον πόνο και κάντε διατάσεις ή ένα ωραίο ποδόλουτρο. Εάν σκοπεύετε να μείνετε όρθιες για πολύ ώρα, δοκιμάστε να φορέσετε κάλτσες διαβαθμισμένης συμπίεσης και, οπωσδήποτε, τα κατάλληλα ανατομικά παπούτσια. Την επόμενη φορά λοιπόν που θα νιώσετε τα πόδια σας βαριά, ακολουθήστε τις μικρές αυτές συμβουλές και να είστε σίγουρες ότι ο πόνος δεν θα σας ταλαιπωρήσει για πολύ.

× Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας

Αρχίστε να λαμβάνετε ενημερώσεις σχετικά με την υγεία, τη διατροφή, την ομορφιά και την φυσική κατάσταση.