Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, «στο πλευρό των γυναικών θυμάτων βίας είναι η δωρεάν τηλεφωνική γραμμή SOS 15900, η οποία λειτουργεί πανελλαδικά, 24ώρες το 24ωρο, 365 μέρες το χρόνο και παρέχει άμεση βοήθεια σε περιστατικά βίας, ψυχοκοινωνική συμβουλευτική στα θύματα βίας, καθώς και πληροφόρηση και ενημέρωση σχετικά με την πρόληψη και την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών σε όλους τους πολίτες».
Η Γραμμή SOS στελεχώνεται με ψυχολόγους και κοινωνικούς επιστήμονες με εξειδίκευση και εμπειρία σε θέματα έμφυλης βίας και οι υπηρεσίες καλύπτονται από το απόρρητο της συμβουλευτικής, ενώ τα θύματα βίας που δεν μπορούν να τηλεφωνήσουν μπορούν να επικοινωνήσουν με το προσωπικό της Γραμμής με email στην ηλεκτρονική διεύθυνση: sos15900@isotita.gr.

«Αναγνωρίζουμε έγκαιρα τα σημάδια, ορατά και αόρατα. Δεν κλείνουμε τα μάτια μπροστά στη βία και την κακοποίηση. Μιλάμε. Ενημερώνουμε τις Αρχές, απευθυνόμαστε στη Γραμμή SOS 15900 ή σε φίλους, φίλες και συγγενείς. Δεν υπάρχει «άλλοθι» για τη βία. Εφιστούμε την προσοχή σε όλους και όλες. Οφείλουμε να είμαστε ενημερωμένοι/-ες και να βρισκόμαστε σε ετοιμότητα, ώστε αν γίνουμε μάρτυρες ενός περιστατικού έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας να μπορούμε με ασφάλεια και σεβασμό προς το θύμα να βοηθήσουμε. Μόνο μαζί, κοινωνία και πολιτεία, θα μπορέσουμε να δημιουργήσουμε ένα κόσμο ασφάλειας και να καταπολεμήσουμε συμπεριφορές που παραβιάζουν θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα και θέτουν σε κίνδυνο την υγεία και τη ζωή των γυναικών», καταλήγει η κ. Συρεγγέλα.