23χρονη έλαβε κατά λάθος 6 δόσεις από το εμβόλιο της Pfizer

23χρονη έλαβε κατά λάθος 6 δόσεις από το εμβόλιο της Pfizer

Όχι μία, ούτε δύο, αλλά έξι δόσεις του εμβολίου της Pfizer-BioNTech έλαβε την περασμένη Κυριακή κατά λάθος μια νεαρή κοπέλα από την Ιταλία.

Μια νοσηλεύτρια σε νοσοκομείο της Τοσκάνης έκανε λάθος και, αντί να χορηγήσει μία δόση του εμβολίου, χρησιμοποίησε ολόκληρο το περιεχόμενο του φιαλιδίου κατά τον εμβολιασμό μιας 23χρονης φοιτήτριας Ιατρικής, σύμφωνα με το πρακτορείο AGI. Η νοσηλεύτρια συνειδητοποίησε το τραγικό της λάθος αφού πρώτα άδειασε το φιαλίδιο στον οργανισμό της νεαρής κοπέλας. Παρότι ζήτησε συγγνώμη, τονίζοντας ότι σε καμία των περιπτώσεων δεν έγινε σκόπιμα αυτή η πράξη, η απόφαση του νοσοκομείου για την απόλυσή της ήταν κατηγορηματική. Μάλιστα, αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως η φοιτήτρια δεν παρουσίασε καμία επιπλοκή στην υγεία της, τουλάχιστον μέχρι αυτή την ώρα. Παρ’ όλα αυτά, οι γιατροί θα συνεχίσουν να παρακολουθούν την ανοσολογική απόκριση της ασθενούς.

Να σημειωθεί ότι οι κλινικές δοκιμές του εμβολίου Pfizer-BioNTech για τις περιπτώσεις υπερδοσολογίας έχουν σταματήσει στην ταυτόχρονη χορήγηση τεσσάρων δόσεων. Μάλιστα, υπερδοσολογίες του συγκεκριμένου εμβολίου έχουν αναφερθεί κατά το παρελθόν στις Ηνωμένες Πολιτείες, την Αυστραλία, τη Γερμανία και το Ισραήλ. Ωστόσο, η περίπτωση της λήψης έξι δόσεων ταυτόχρονα δεν περιλαμβάνεται στη βιβλιογραφία.

Στις αρχές Απριλίου, η ιταλική κυβέρνηση εξέδωσε διάταγμα το οποίο καθιστά υποχρεωτικό τον εμβολιασμό για όλους  όσοι εργάζονται στον τομέα της υγείας (νοσοκομεία, κλινικές, φαρμακεία), με σκοπό την προστασία του ιατρικού προσωπικού, των ασθενών αλλά και των ευάλωτων ατόμων. Οι εργαζόμενοι που δραστηριοποιούνται στην υγειονομική περίθαλψη και αρνούνται το εμβόλιο θα τεθούν, όπου είναι δυνατόν, σε θέσεις όπου δεν έρχονται σε επαφή με ασθενείς. Βέβαια, παραμένει ασαφές εάν το διάταγμα αυτό είναι συνταγματικό, ενώ πολλοί πιστεύουν ότι είναι πιθανό στο μέλλον να υπάρξουν δικαστικές υποθέσεις οι οποίες θα σχετίζονται με τα εμβόλια κατά του κορονοϊού.  Αισιόδοξο παραμένει το κλίμα στη γειτονική χώρα, αφού έπειτα από μήνες καταγραφής ορισμένων από τα υψηλότερα ποσοστά μόλυνσης στην Ευρώπη, η Ιταλία παρατηρεί μείωση στους ασθενείς με Covid-19.
× Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας

Αρχίστε να λαμβάνετε ενημερώσεις σχετικά με την υγεία, τη διατροφή, την ομορφιά και την φυσική κατάσταση.