Το Βέλγιο διακόπτει το εμβόλιο της Johnson & Johnson σε ηλικίες κάτω των 41 ετών

Το Βέλγιο διακόπτει το εμβόλιο της Johnson & Johnson σε ηλικίες κάτω των 41 ετών

Το Βέλγιο σταματά τη χρήση του εμβολίου της Johnson & Johnson κατά της Covid-19 σε ανθρώπους κάτω των 41 ετών.

Ειδικότερα, η βελγική κυβέρνηση αποφάσισε να ζητήσει τη γνώμη του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA), για τα εμβόλια μετά το θάνατο μιας εμβολιασμένης γυναίκας ηλικίας κάτω των 40 ετών. Η κυβέρνηση αποφάσισε να διακόψει -τουλάχιστον- προσωρινά το εμβόλιο της Johnson & Johnson για τις ηλικίες αυτές όπως έχει κάνει και με το εμβόλιο της AstraZeneca.

Η γυναίκα πέθανε ενώ βρισκόταν σε βελγικό νοσοκομείο σύμφωνα με την εφημερίδα La Libre. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Nieuwsblad σημειώνεται ότι η άτυχη γυναίκα ήταν διπλωμάτη από την Σλοβενία. Επίσης, το γαλλόφωνο βελγικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο rtbf επισημαίνει ότι «πρόκειται για άτομο που εργάζεται σε πρεσβεία και εμβολιάζεται από τον εργοδότη του. Δεν συμμετείχε στη βελγική εκστρατεία εμβολιασμού». Tέλος, σύμφωνα με την Libre, η γυναίκα ανέπτυξε σοβαρή θρόμβωση και είχε μειωμένο αριθμό αιμοπεταλίων στο αίμα της.

Nα υπενθυμιστεί ότι από τις αρχές του μηνός και η Δανία μετά το εμβόλιο AstraZeneca έχει πάψει να εμβολιάζει τους πολίτες της με το εμβόλιο της J&J στην εκστρατεία ανοσοποίησης, εξαιτίας των πιθανών σοβαρών παρενεργειών που προκαλούσε.

Σήμερα, στην Ευρώπη χρησιμοποιούνται τέσσερα εμβόλια για την Covid-19: των εταιρειών Pfizer, Moderna, AstraZeneca και Johnson & Johnson.

× Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας

Αρχίστε να λαμβάνετε ενημερώσεις σχετικά με την υγεία, τη διατροφή, την ομορφιά και την φυσική κατάσταση.