Το Σάββατο ανοίγει η πλατφόρμα για τους 30-34 με διαθέσιμα όλα τα εμβόλια

Το Σάββατο ανοίγει η πλατφόρμα για τους 30-34 με διαθέσιμα όλα τα εμβόλια

Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ανακοίνωσε ότι το Σάββατο 29 Μαΐου θα ανοίξει η πλατφόρμα για ραντεβού εμβολιασμού για την ηλικιακή ομάδα των 30-34 ετών.

Ειδικότερα, από το ερχόμενο Σάββατο οι πολίτες ηλικίας 30-34 ετών θα μπορούν να εμβολιαστούν έχοντας την επιλογή για το ποιο εμβόλιο θα κάνουν, καθώς και τα τέσσερα εμβόλια θα είναι διαθέσιμα.

Αξίζει να υπενθυμιστεί ότι χθες, Τετάρτη 26 Μαΐου, άνοιξε η πλατφόρμα για όλα τα εμβόλια για τους 35-39. Μάλιστα, ήδη έχουν κλειστεί περισσότερα από 102.000 ραντεβού, που αντιστοιχούν σε 51.000 πολίτες. Σήμερα, η Ελλάδα αναμένεται να ξεπεράσει τους 5,2 εκατομμύρια εμβολιασμούς με τουλάχιστον μία δόση.

Τα επιδημιολογικά στοιχεία της χώρας

Σχετικά με την επιδημιολογική πορεία της χώρας μας, ο δείκτης θετικότητας παραμένει σταθερά κάτω από το 4%.  Ο 7ήμερος μέσος όρος είναι 1.775 επιβεβαιωμένα κρούσματα καθημερινά. Ο υπουργός Υγείας προειδοποίησε ότι για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα κατέβηκε ο μέσος όρος ηλικίας των κρουσμάτων κορονοϊού. Την τελευταία εβδομάδα, η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων ήταν τα 37 έτη.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 16.838 ενεργά κρούσματα στη χώρα. Πρόκειται για σημαντική βελτίωση σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, οπότε τα ενεργά κρούσματα ξεπερνούσαν τα 20.000.

Ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι παρατηρείται σταθεροποίηση έως και μείωση των κρουσμάτων σε όλες τις περιοχές της χώρας. Όσον αφορά τις εισαγωγές στα νοσοκομεία ασθενών με Covid-19, αυτές ανήλθαν στις 3.047 αυτή την εβδομάδα. Την προηγούμενη Τετάρτη ανέρχονταν στις 3.790. Ο μέσος όρος εισαγωγών της τελευταίας εβδομάδας ήταν 244 την ημέρα, υποχωρώντας για πρώτη εβδομάδα κάτω από τις 300.

«Δεν αλλάζουν οι συστάσεις για τον εμβολιασμό με AstraZeneca»

Η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, ανακοίνωσε ότι δεν αλλάζουν τελικά οι συστάσεις για το εμβόλιο της AstraZeneca. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις πέντε περιπτώσεις θρόμβωσης που έχουν καταγραφεί μετά το συγκεκριμένο εμβόλιο.

«Από αυτές, οι τέσσερις εκδηλώθηκαν σε γυναίκες και μία σε άνδρα 35 ετών. Ένας ασθενής ανάρρωσε, τρεις νοσηλεύονται και μία γυναίκα δυστυχώς κατέληξε. Συγκριτικά, 62 γυναίκες 30-49 ετών νοσηλεύτηκαν το τελευταίο δίμηνο. Σύμφωνα με τα παραπάνω, η Επιτροπή κρίνει ότι, πρώτον, το όφελος υπερτερεί του κινδύνου. Λαμβάνοντας υπόψη τα επιδημιολογικά δεδομένα και την τρέχουσα διασπορά, συστήνεται η συνέχιση του εμβολιασμού με το ισχύον πρόγραμμα» είπε.

× Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας

Αρχίστε να λαμβάνετε ενημερώσεις σχετικά με την υγεία, τη διατροφή, την ομορφιά και την φυσική κατάσταση.