Σοβαρές ελλείψεις σε γιατρούς, νοσηλευτές και γενικό προσωπικό. Το ΕΣΥ έχει υπερφορτωθεί. Κάθε 15 λεπτά πεθαίνει και ένας άνθρωπος, αυξάνοντας τα πολύ άσχημα στατιστικά της χώρας μας.

Άλλους 101 νεκρούς από την πανδημία θρηνεί η χώρα το τελευταίο 24ωρο, ενώ ο αριθμός των διασωληνωμένων έχει φτάσει τους 562. Το ΕΣΥ πιέζεται αφόρητα, ειδικά στη Θεσσαλονίκη και στη Βόρεια Ελλάδα.

Ο κ. Νταφούλης σε τηλεοπτική του παρέμβαση δήλωσε πως το νοσοκομείο βρίσκεται σε τέτοια κατάσταση, όπου κάθε 15 λεπτά πεθαίνει ένας άνθρωπος. Εξαιτίας της κατάστασης δύο γιατροί – νοσηλευτές βρίσκονται στην εντατική. Σύμφωνα με τον κ. Νταφούλη, θα έπρεπε να είχαν επιταχθεί ξενοδοχεία για τους θετικούς στον ιό ασθενείς, ενώ απαραίτητες είναι και οι προσλήψεις σε γιατρούς πρώτης γραμμής. «Βλέπουμε θανάτους γιατί έχει χτυπηθεί το Ε.Σ.Υ.», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Πλένουν τις στολές στα σπίτια τους

Την ίδια ώρα, και ο πρόεδρος των εργαζομένων του νοσοκομείου «Άγιος Δημήτριος»  κατήγγειλε πως η έλλειψη προσωπικού είναι τέτοια που αναγκάζονται να παίρνουν τις στολές τους και να τις πλένουν σπίτι τους: «Αυτό που γίνεται στο νοσοκομείο μας εδώ και πολύ καιρό είναι το να πλένουμε τις στολές στα σπίτια μας. Αυτό οδηγεί σε μεγαλύτερη διασπορά του ιού.

Οι στολές που έχουμε είναι δύο και δεν τις παίρνει το νοσοκομείο, όπως οφείλει, αλλά τις αγοράζει ο εργαζόμενος από την τσέπη του. Οι στολές δεν πλένονται στο νοσοκομείο, γιατί υπάρχει μόνο ένας εργαζόμενος στα πλυντήρια. Δεν μπορεί ένας υπάλληλος να αναλάβει τον ιματισμό όλου του νοσοκομείου. Πριν από έναν χρόνο αγοράστηκε ένα κοινό πλυντήριο, οκτάκιλο. Δεν μπορούν να πλένονται οι στολές όλου του προσωπικού εκεί. Μιλάμε για προσωπικό 150 ανθρώπων. Πλέον όμως ούτε το πλυντήριο αυτό δουλεύει, έχει χαλάσει», είπε ο κ. Μαυρόπουλος.

Τι δείχνουν τα λύματα

Μια ακτίνα αισιοδοξίας έρχεται από τον πρύτανη του ΕΚΠΑ, Θανάση Δημόπουλο. Ο κ. Δημόπουλος, αναφορικά με τα στοιχεία που έρχονται από τις μετρήσεις στα λύματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, είπε ότι παρατηρείται εδώ και μία εβδομάδα μείωση του ιικού φορτίου.

Στοιχεία από: news2u.gr