Αλματώδης αύξηση των κρουσμάτων του νέου κορονοϊου. Πάνω από χίλια τα νέα κρούσματα Covid-19 στη χώρα, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΟΔΥ σήμερα 27 Οκτωβρίου.

1.259 είναι τα νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 112 συνδέονται με γνωστές συρροές και 62 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.
Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 32.752, εκ των οποίων το 55.5% άνδρες.

3.950 (12.1%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 12.381 (37.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

102 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. 33 (32.4%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 96.1%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 277 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 12 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 593 θανάτους συνολικά στη χώρα. 225 (37.9%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.1% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

petsas ekprosopos typou

Πέτσας: Nέες αποφάσεις αφού δούμε πώς θα αποδώσουν τα μέτρα που πήραμε την προηγούμενη εβδομάδα

«To να φτάσουμε σε ένα τετραψήφιο νούμερο, δεν είναι κάτι που οδηγεί στη λήψη νέων μέτρων. Και αυτό γιατί εξετάζουμε και όλα τα άλλα στοιχεία, όπως είναι οι αντοχές του Συστήματος Υγείας σε συγκεκριμένες γεωγραφικές περιοχές, αλλά και ανά την επικράτεια Kαθώς και το προφίλ αυτών οι οποίοι νοσούν, προκειμένου να δούμε τι πίεση αναμένουμε τις επόμενες εβδομάδες στο Σύστημα Υγείας. Επομένως, όλα αυτά εξετάζονται.

«Ο αριθμός των κρουσμάτων φυσικά θα ανέβει αυτές τις ημέρες, πριν δούμε τι μπορούν να αποδώσουν τα μέτρα που ελήφθησαν την προηγούμενη εβδομάδα. Μετά θα πάρουμε τις όποιες αποφάσεις μας». Υπογράμμισε o κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας και συνέχισε πως «τα τοπικού χαρακτήρα μέτρα, ακόμα και αυτά που έχουν να κάνουν με την ένταξη μιας περιοχής στο “κόκκινo”, δεν είναι ίδια με ένα τοπικό lockdown».

Παράλληλα, ο κ. Πέτσας επεσήμανε πως «οι Έλληνες πολίτες έχουν δείξει τρομερή συμμόρφωση. Έχουν πειστεί για την ανάγκη τήρησης των μέτρων. Δεν έχουμε δει στην Ελλάδα σκηνές, όπως αυτές που είδαμε σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως, για παράδειγμα, χθες στην Ιταλία. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους όσοι ακολουθούν τις συμβουλές των ειδικών. Από την άλλη, είμαστε πολύ αυστηροί απέναντι σε εκείνους τους λίγους, οι οποίοι προσπαθούν να παρακάμψουν τα μέτρα και να προσφέρουν μία επικίνδυνη μορφή διασκέδασης».

Πηγή ΑΠΕ – ΜΠΕ