Την πιθανότητα οι πρώτοι Ευρωπαίοι να εμβολιαστούν πριν από το τέλος του 2020 εξέφρασε η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.
H σκέψη αυτή ήρθε μετά την ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA) ότι θα συνεδριάσει στις 21 Δεκεμβρίου, εφόσον είναι δυνατόν, για να εγκρίνει το εμβόλιο κατά του Covid-19 που ανέπτυξαν οι φαρμακευτικές εταιρείες Pfizer και BioNTech.
Eμβολιασμός Ευρωπαίων
«Είναι πιθανόν οι πρώτοι Ευρωπαίοι να εμβολιαστούν πριν από το τέλος του 2020», έγραψε στο Twitter η πρόεδρος της Κομισιόν μετά την ανακοίνωση της απόφασης του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων.

Μετά την έγκριση του εμβολίου από την ευρωπαϊκή ρυθμιστική αρχή, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένεται να δώσει την τελική έγκριση εντός τριών ημερών, έπειτα από διαβουλεύσεις με τις 27 ευρωπαϊκές κυβερνήσεις. Οι ευρωπαϊκές χώρες θα μπορέσουν να αρχίσουν τους εμβολιασμούς αμέσως μετά την επίσημη έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων ανακοίνωσε ότι η προγραμματισμένη για τις 29 Δεκεμβρίου συνεδρίαση για την έγκριση του εμβολίου θα πραγματοποιηθεί στις 21 Δεκεμβρίου, διευκρινίζοντας ότι «έλαβε επιπλέον στοιχεία» για τον εμβολιασμό των Ευρωπαίων.