Ο ιατρικός διευθυντής του NHS, Stephen Powis, συμβούλεψε τα άτομα με σημαντικό ιστορικό αλλεργικών αντιδράσεων να μην κάνουν το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech. «Και οι δυο αναρρώνουν!» σημείωσε.

Ο κόσμος παρακολουθεί τα γεγονότα και τον τρόπο με τον οποίο το Ηνωμένο Βασίλειο διαχειρίζεται το πρόγραμμα των εμβολίων.

Συγκεκριμένα, οι αρμόδιοι της υγειονομικής περίθαλψης του Ηνωμένου Βασιλείου ενέκριναν το εμβόλιο της Pfizer την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου και ξεκίνησαν τους εμβολιασμούς την επόμενη Τρίτη ‒ έξι μέρες αργότερα. Οι πρώτοι άνθρωποι που εμβολιάστηκαν ήταν εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας και άτομα άνω των 80 ετών.

Επιτροπή των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής μέσα στην εβδομάδα θα εξετάσει το εμβόλιο της Pfizer. Εφόσον περάσει με επιτυχία κάθε έλεγχο, οι εμβολιασμοί στην Αμερική θα ξεκινήσουν εντός των επόμενων ημερών.

Το Associated Press ανέφερε ότι ο διευθύνων σύμβουλος της MHRA, June Raine, μίλησε σε μια κοινοβουλευτική επιτροπή, μεταξύ άλλων, για τις αλλεργικές αντιδράσεις κατά τη διάρκεια προηγούμενου προγραμματισμένου εμβολιασμού κατά της πανδημίας του Covid-19.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ