Έντονες διαμαρτυρίες από τους Έλληνες Φυσικοθεραπευτές

Έντονες διαμαρτυρίες από τους Έλληνες Φυσικοθεραπευτές

Για απίστευτη διάκριση ενάντια στους νέους δικαιούχους ειδικής αγωγής του ΕΟΠΥΥ, κάνουν λόγο οι φυσικοθεραπευτές. Σε σχετική ανακοίνωση που κατατέθηκε στη Βουλή προτείνουν τροπολογία που διαχωρίζει τις θεραπείες που χορηγούνται από τον ΕΟΠΥΥ στους δικαιούχους ειδικής αγωγής.

Ο διαχωρισμός γίνεται σε δυο κατηγορίες:

  • Αυτές που μπορούν να παρέχονται και να αποζημιώνονται εξ ολοκλήρου στους δικαιούχους (εργοθεραπείες, λογοθεραπείες κ.λπ.).
  • Αυτές που δεν θα αποζημιώνονται αν δεν παρέχονται από συμβεβλημένους (Φυσικοθεραπείες), για παιδιά – νέους δικαιούχους
    που ξεκινούν θεραπείες από τις 1/1/2020.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών συμφωνεί απόλυτα με την ελεύθερη επιλογή φυσικοθεραπευτή από τους δικαιούχους

Λόγω του ότι η φυσικοθεραπεία παρέχεται συνήθως στα σοβαρότερα περιστατικά με συνοδά κινητικά προβλήματα, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών , αποσαφήνισε από την πρώτη στιγμή ότι αναγνωρίζει το ιδιαίτερο καθεστώς της παροχής ειδικών θεραπειών.  Συμφωνεί απόλυτα με την ελεύθερη επιλογή φυσικοθεραπευτή από τους δικαιούχους.

Με την συγκεκριμένη μεθοδολογία, ο ΕΟΠΥΥ παρέχει – βάσει των πρωτοκόλλων της ειδικής
επιστημονικής επιτροπής – αποζημίωση ίσης αξίας στους δικαιούχους, είτε παρέχονται
από συμβεβλημένους, είτε από μη συμβεβλημένους φυσικοθεραπευτές. Ο διαχωρισμός που γίνεται με τη συγκεκριμένη τροπολογία που κατατέθηκε, είναι για τον Π.Σ.Φ. ακατανόητη και τιμωρητική για τους νέους γονείς που θα αποκτήσουν ένα παιδί με κινητικά προβλήματα.

Οι γονείς εξαναγκάζονται να καταβάλουν από το υστέρημά τους τις φυσικοθεραπείες για την κινητική αποκατάσταση του παιδιού τους, σε περίπτωση που δεν καταφέρουν να βρουν συμβεβλημένο φυσικοθεραπευτή που να έχει τη δυνατότητα παροχής φυσικοθεραπειών ειδικής αγωγής.

× Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας

Αρχίστε να λαμβάνετε ενημερώσεις σχετικά με την υγεία, τη διατροφή, την ομορφιά και την φυσική κατάσταση.