Τι θεωρείται ελκυστικό σε κάθε ηλικία; Γυναίκες και άνδρες απαντούν

Τι θεωρείται ελκυστικό σε κάθε ηλικία; Γυναίκες και άνδρες απαντούν

Τι ελκύει τους άνδρες στις γυναίκες και τι είναι εκείνο που αναζητούν οι γυναίκες από το άλλο φύλο;

Η ελκυστικότητα παίζει σημαντικό ρόλο στην κοινωνική ανταλλαγή και στην ικανότητα προσέλκυσης δυνητικών συντρόφων, ειδικά για το γυναικείο φύλο. Σύμφωνα με μια επιστημονική έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην Αυστραλία, οι γυναίκες αξιολογούν συνήθως υψηλότερα σε έναν άνδρα την ηλικία, τη μόρφωση, την εξυπνάδα, το εισόδημα, την αξιοπιστία και τη συναισθηματική σύνδεση μαζί του, ενώ οι άνδρες έχουν ως προτεραιότητα την ομορφιά και την ελκυστικότητα του σώματος της γυναίκας. Η έρευνα επιβεβαιώνει προηγούμενες μελέτες ότι τα δύο φύλα δεν βλέπουν με τα ίδια «μάτια» αυτό που τους έλκει σε έναν σύντροφο.

Τι κάνει ένα άτομο ελκυστικό στο αντίθετο φύλο;

Αυτό θα μπορούσε να είναι μια από τις πιο συχνές ερωτήσεις σε ένα ευρύ φάσμα τομέων των κοινωνικών και φυσικών επιστημών. Το ερώτημα είναι ενδιαφέρον πέρα ​​από προσωπικές εκτιμήσεις, δεδομένης της σημασίας της ελκυστικότητας στις ανθρώπινες κοινωνικές αλληλεπιδράσεις.

Σε γενικές γραμμές, φαίνεται πως οι άνδρες –σε πρώτη φάση– ψάχνουν για μια σωματικά ελκυστική γυναίκα, ενώ οι γυναίκες για έναν άνδρα με ελκυστική προσωπικότητα. Όμως, είναι αξιοσημείωτο ότι αυτά τα χαρακτηριστικά αλλάζουν με το πέρασμα του χρόνου και έτσι, όσο μεγαλώνουν, άνδρες και γυναίκες τείνουν να συγκλίνουν ότι αυτό που –πρωτίστως– αναζητούν στο πρόσωπο του άλλου/άλλης αφορά το να είναι «ανοιχτός/ή» και να μπορούν να τον εμπιστευτούν, με άλλα λόγια το «μέσα» κερδίζει έδαφος έναντι του «έξω».

Αγαπημένο ζευγάρι

Τι κεντρίζει το ενδιαφέρον ανδρών και γυναικών;

Στις ηλικίες έως 25 ετών η ψαλίδα είναι αρκετά αισθητή, με τις γυναίκες να δίνουν στην προσωπικότητα πολύ μεγαλύτερη σημασία απ’ ό,τι οι άνδρες, αλλά μετά τα 30 η ψαλίδα αρχίζει να κλείνει. Μετά τα 60 αρκετοί άνδρες φτάνουν να δίνουν στην προσωπικότητα ακόμη μεγαλύτερη σημασία και από τις γυναίκες.

Η μελέτη, με επικεφαλής τον δρ Στέφεν Γουάιτ του Πανεπιστημίου Τεχνολογίας της Κουίνσλαντ, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «PLoS One», ανέλυσε τις απαντήσεις 7.325 ατόμων από 18 έως 65 ετών σε διαδικτυακό ερωτηματολόγιο. Όπως είπε ο Γουάιτ, «μολονότι και τα δύο φύλα προτιμούν έναν σωματικά ελκυστικό σύντροφο, οι άνδρες εμφανίζουν ισχυρότερες τέτοιες προτιμήσεις για την ελκυστικότητα. Οι γυναίκες είναι πιο επιλεκτικές, δίνοντας σημασία και σε άλλα χαρακτηριστικά, πιθανώς επειδή η αναπαραγωγική περίοδός τους είναι πιο περιορισμένη και δεν μπορούν να διακινδυνεύσουν μια κακή επιλογή».

Η μελέτη κατέληξε στη διαπίστωση ότι οι περισσότεροι άνδρες θεωρούν τη σωματική εμφάνιση της γυναίκας ως σημαντικότερη από όλα τα άλλα χαρακτηριστικά που μπορούν να ευνοήσουν τη σεξουαλική έλξη. Και τα δύο φύλα δεν θεωρούν σημαντικό το εισόδημα ως «σέξι», αλλά οι γυναίκες δίνουν μεγαλύτερη σημασία απ’ ό,τι οι άνδρες. Επίσης, οι γυναίκες έλκονται περισσότερο από τη μόρφωση και την εξυπνάδα ενός άνδρα.

Βέβαια, υπάρχουν επιστήμονες οι οποίοι έχουν εκφράσει τις αμφιβολίες τους για το κατά πόσο αυτό που άνδρες και γυναίκες δηλώνουν ότι «ψάχνουν» στη/στον σύντροφό τους, όντως, αντιστοιχεί στις επιλογές που κάνουν. Αρκετοί άνθρωποι φαίνεται ότι γενικότερα στη ζωή τους άλλα λένε και άλλα κάνουν…

× Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας

Αρχίστε να λαμβάνετε ενημερώσεις σχετικά με την υγεία, τη διατροφή, την ομορφιά και την φυσική κατάσταση.