fbpx
Ερευνητές παρουσιάζουν τρεις νέους τύπους οργασμού

Ερευνητές παρουσιάζουν τρεις νέους τύπους οργασμού

Ερευνητές από τη Τσεχία ανακάλυψαν ότι οι γυναίκες δεν βιώνουν ένα τύπο οργασμού αλλά τρεις.

Στην μελέτη συμμετείχαν 54 γυναίκες, οι οποίες χρησιμοποίησαν δονητή συνδεδεμένο με bluetooth, που ονομάζεται Lioness, ο οποίος ανιχνεύει τη δύναμη των συσπάσεων του πυελικού εδάφους μέσω δύο αισθητήρων.

Από τα ευρήματα διαπιστώθηκε ότι όταν οι εθελόντριες έφταναν στην κορύφωση, οι κινήσεις των μυών του πυελικού εδάφους παρέπεμπαν σε ένα από τα εξής τρία μοτίβα: α) χιονοστιβάδα, β) κύμα, γ) ηφαίστειο. 

Ο επικεφαλής ερευνητής James Pfaus, καθηγητής νευροεπιστήμης στο Πανεπιστήμιο του Καρόλου στην Πράγα της Τσεχίας, είπε ότι τα ονόματα δόθηκαν χάρη στην εμφάνιση των κινήσεων του πυελικού εδάφους κατά την εξέλιξη του οργασμού.

Οι τρεις τύποι οργασμού

  1. Η «χιονοστιβάδα» οδηγεί σταδιακά σε μεγαλύτερη ένταση στο πυελικό έδαφος.
  2. Το «ηφαίστειο» έχει χαμηλότερη ένταση στο κατώτερο πυελικό έδαφος, αλλά στη συνέχεια εκρήγνυται και απελευθερώνεται κατά τη διάρκεια του οργασμού

Γυναίκα έχει οργασμό

⇒ Το βότανο που ενισχύει την γυναικεία λίμπιντο

Έρευνα στην πράξη…

Οι γυναίκες έλαβαν οδηγίες σεξουαλικής διέγερσης προκειμένου να φτάσουν σε οργασμό και δύο λεπτά αφού ολοκλήρωναν, έκλειναν τη συσκευή. Οι γυναίκες κλήθηκαν επίσης να κάνουν μια δοκιμή ελέγχου, στην οποία χρησιμοποίησαν τον δονητή αλλά χωρίς διέγερση. Η διαδικασία επαναλήφθηκε αρκετές φορές.

Στη συνέχεια οι ερευνητές ανέλυσαν τα δεδομένα. Σχεδόν το 50% των γυναικών (26) είχαν οργασμούς «κύματος», 17 είχαν «χιονοστιβάδες» και 11 «ηφαίστεια».

Οι ερευνητές έχουν στρέψει τώρα την προσοχή τους στον τρόπο που βιώνουν οι γυναίκες τα τρία στυλ οργασμού.

«Πραγματοποιούμε μια μακροχρόνια μελέτη σε γυναίκες που χρησιμοποιούν το δονητή Lioness, για να δούμε πώς βιώνονται αυτά τα διαφορετικά μοτίβα ως οργασμοί και τα επίπεδα ευχαρίστησης, από όπου προέρχεται σε μεγάλο βαθμό η διέγερση που τους προκαλεί», είπε ο καθηγητής Pfaus.

Αναφερόμενος στους William Masters και Virginia Johnson, το ερευνητικό δίδυμο που πρωτοστάτησε στη μελέτη για τα στάδια του ανθρώπινου οργασμού, πρόσθεσε: «Δεν έχουμε ολοκληρώσει ακόμη τη συλλογή δεδομένων, αλλά ένα πράγμα που έχει γίνει προφανές είναι ότι οι παρατηρήσεις των Masters και Johnson για τον τρόπο με τον οποίο επιτελείται η σεξουαλική λειτουργία της γυναίκας (κύκλος γυναικείας σεξουαλικής απόκρισης – female sexual response cycle) επιβεβαιώνεται με τις αντιδράσεις στον οργασμό που βλέπουμε με το δονητή».

«Κατά κάποιο τρόπο, αυτό είναι λογικό. Πρόκειται για ενήλικες γυναίκες που έχουν βιώσει οργασμούς πολλές φορές στο παρελθόν και, όπως συμβαίνει με το ποδήλατο ή το κολύμπι, υπάρχουν κινητικά μοτίβα που έχουν αποκρυσταλλωθεί μέσω της εμπειρίας και συνδέονται με αυτούς. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα όργανο βιοανάδρασης του πυελικού εδάφους που, λόγω του σχήματος και του σκοπού του, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να δώσει στις γυναίκες άμεση ανατροφοδότηση σχετικά με τις κινήσεις του πυελικού εδάφους που συνοδεύουν τον οργασμό», είπε ο Pfaus.

Σύμφωνα με τα ευρήματα άλλης μελέτης που δημοσιεύτηκαν πριν από ένα μήνα, η καλύτερη στάση για να φτάσει μια γυναίκα σε οργασμό είναι η ιεραποστολική, αρκεί να χρησιμοποιεί ένα μαξιλάρι.

Οι ειδικοί από την ιδιωτική γυναικολογική κλινική New H Medical στη Νέα Υόρκη, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η ροή του αίματος στην κλειτορίδα, βασική προϋπόθεση για την επίτευξη οργασμού, είναι μεγαλύτερη όταν ο άνδρας είναι από πάνω κατά τη διάρκεια της ιεραποστολικής στάσης, ειδικά αν έχει τοποθετηθεί ένα μαξιλάρι κάτω από τη λεκάνη της γυναίκας.

× Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας

Αρχίστε να λαμβάνετε ενημερώσεις σχετικά με την υγεία, τη διατροφή, την ομορφιά και την φυσική κατάσταση.