fbpx

Τα πιο όμορφα δώρα που θα ωφελήσουν την υγεία μας τον καινούργιο χρόνο

Ακόμα και αν τα φετινά Χριστούγεννα γνωρίζουμε πως δεν θα έχουν την ίδια εικόνα με τα περσινά ή με παλαιότερων χρόνων, λόγω της πανδημίας, αυτό δεν θα πρέπει να μας εμποδίσει από το να κάνουμε γενναιόδωρες πράξεις για τους ανθρώπους που αγαπάμε.

Το τραπέζι των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, αν και θα περιλαμβάνει μόνο τα άτομα της οικογένειας, σίγουρα μπορεί να χωρέσει τα αγαθά που θέλουμε να δωρίσουμε στους δικούς μας ανθρώπους. Αυτές τις γιορτές προτιμήστε δώρα που ωφελούν την υγεία και την ευεξία.

Χριστούγεννα δώρα

Σας παραθέτουμε δέκα ιδέες δώρων για να προσφέρετε σε φίλους και συγγενικά σας πρόσωπα:

Ανατομικό μαξιλάρι

Κάποιοι προτιμούν να κοιμούνται με ένα μαξιλάρι, ενώ άλλοι με πολλά. Ποιος είναι όμως ο σκοπός του μαξιλαριού; Το μαξιλάρι πρέπει να κρατά το σώμα μας σε μια ουδέτερη θέση κατά τη διάρκεια του ύπνου, να μας κρατά ευθυγραμμισμένους, και το κεφάλι να μη γέρνει ούτε πολύ πίσω ούτε πολύ μπροστά, προστατεύοντας έτσι τον αυχένα. Αυτό μπορείτε να το πετύχετε μόνο με ένα ορθοπαιδικό-ανατομικό μαξιλάρι.

Ηλεκτρική κουβέρτα

Η ηλεκτρική κουβέρτα είναι το καλύτερο δώρο για τα κρύες νύχτες του χειμώνα. Τοποθετείται εύκολα πάνω στο στρώμα, μπορεί να πλυθεί στο πλυντήριο και εξασφαλίζει έναν άνετο ύπνο και ένα ξεκούραστο υπόλοιπο ημέρας. Η λειτουργία της είναι απλή και συνήθως έχει τρία επίπεδα θερμοκρασίας. Όσο για την κατανάλωση ρεύματος, μην ανησυχείτε, καθώς είναι πολύ οικονομική.

Συσκευές μασάζ

Τι καλύτερο ύστερα από μια δύσκολη μέρα ένα χαλαρωτικό μασάζ στον αυχένα, στην πλάτη και στα πόδια; Οι συσκευές μασάζ αποτελούν ιδανική πρόταση για ανακούφιση, αναζωογόνηση και ξεκούραστο σώμα.

Σετ γυμναστικής

Αφού «μένουμε σπίτι», γιατί να μη βελτιώσουμε τη φυσική μας κατάσταση με ένα σετ γυμναστικής; Σε προσιτές τιμές, στα καταστήματα αθλητικών ειδών μπορείτε να βρείτε στρώματα, ελατήρια, βαράκια, μονόζυγο, λάστιχα, ρόδα κοιλιακών και διάφορα άλλα είδη γυμναστικής. Δεν χρειάζονται πολύ χώρο για την αποθήκευσή τους και είναι εύκολα στη χρήση τους.

Κανάτες με φίλτρο νερού

Αν θέλετε το νερό της βρύσης να γίνει καθαρό και εύγεστο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κανάτες με φίλτρο νερού. Αποτελούν την πιο οικονομική και πρακτική λύση. Οι συγκεκριμένες κανάτες μειώνουν όλες τις βλαβερές ουσίες, και το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τις γεμίσετε, καθώς φιλτράρουν το νερό κατ’ ευθείαν.

Έξυπνο ρολόι

Με τα έξυπνα ρολόγια μπορείτε να βελτιώσετε την ποιότητα ζωής σας, καθώς σας δίνεται η δυνατότητα να παρακολουθείτε την καλυτέρευση της φυσικής σας κατάστασης, να ελέγχετε τον καρδιακό παλμό, την πίεση στο αίμα, να μετράτε τα βήματά σας αλλά και τις θερμίδες που καίτε.

Ηλεκτρική οδοντόβουρτσα

Οι οδοντίατροι συνιστούν να χρησιμοποιούμε ηλεκτρικές οδοντόβουρτσες και όχι κλασικές, γιατί οι κεφαλές τους περιστρέφονται και μιμούνται τις κινήσεις του ανθρώπινου χεριού, με τη διαφορά όμως ότι εφαρμόζουν τη σωστή πίεση στα δόντια, καθώς, σε περίπτωση που κάποιος βουρτσίζει δυνατά, η ηλεκτρική σταματάει. Επίσης, έχει διαπιστωθεί από μελέτες πως οι ηλεκτρικές οδοντόβουρτσες είναι καλύτερες στην απομάκρυνση πέτρας και πλάκας, ενώ παράλληλα αντιμετωπίζουν και την ουλίτιδα.

Κρέμα σύσφιγξης

Η περιοχή της κοιλιάς, οι γλουτοί και τα χέρια είναι σημεία του σώματός μας που χρειάζονται τόνωση. Μια κρέμα σύσφιγξης μπορεί να μειώσει τη χαλάρωση στις συγκεκριμένες περιοχές και να αναζωογονήσει το δέρμα.

Ποδήλατο

Το ποδήλατο αποτελεί αγαπημένο τρόπο άθλησης για πολλούς ανθρώπους, όλων των ηλικιών, αφού γυμνάζει το καρδιαγγειακό, το αναπνευστικό και το μυϊκό μας σύστημα. Μπορείτε είτε να επαναχρησιμοποιήσετε το παλιό σας ποδήλατο, είτε να αναζητήσετε ένα καινούργιο σε προσιτή τιμή που θα βρείτε στην αγορά.

Πιεσόμετρο

Μπορεί να μην αποτελεί το πιο όμορφο δώρο για να προσφέρουμε σε κάποιον, αλλά η χρήση του πολλές φορές μπορεί να σώσει ζωές. Το άγχος των ημερών, το σάκχαρο και η υπέρταση καθιστούν την αγορά ενός πιεσόμετρου επιτακτική για τα αγαπημένα πρόσωπα της τρίτης ηλικίας.