Τα οφέλη της Άγουρης μπανάνας
Έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά και πρωτεΐνες, ενώ περιέχουν έναν σημαντικό αριθμό ευεργετικών φυτικών ενώσεων και αντιοξειδωτικών.
Μπορούμε να τις απολαύσουμε τηγανητές, ψητές ή και αποξηραμένες
Οι μπανάνες είναι ιδιαίτερα σημαντικές για την υγεία του πεπτικού συστήματος αλλά και για το έντερο, μας βοηθούν να χάσουμε βάρος και έχουν συσχέτιση με την μείωση του κινδύνου καρδιακών παθήσεων αλλά και ορισμένων τύπων καρκίνου.
Δεν πρέπει να διατηρείτε τις μπανάνες στο ψυγείο, επειδή αυτό τις κάνει να χάνουν τη γεύση τους και πολλές από τις ιδιότητές τους.
Γιατί να προτιμήσετε τις άγουρες μπανάνες
Οι άγουρες, πράσινες μπανάνες έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε άμυλο και ανθεκτικό άμυλο, ενώ οι ώριμες, κίτρινες μπανάνες περιέχουν κυρίως σάκχαρα.
Παρόλο που όσο πιο ώριμη είναι τόσο πιο γλυκιά γεύση έχει, άρα και πιο νόστιμη, οι πράσινες μπανάνες είναι καλύτερες. Ωστόσο, η γλυκιά γεύση των κίτρινων οφείλεται στο ότι τα ένζυμα που περιέχουν μετατρέπονται σε άμυλο και, καθώς ωριμάζουν, το άμυλο αυτό μετατρέπεται σε μονοσακχαρίτες και δισακχαρίτες, όπως η σουκρόζη, η γλυκόζη και η φρουκτόζη (απλά σάκχαρα).
Αρκετές μελέτες έχουν δείξει ότι, όταν οι μπανάνες ωριμάζουν, χάνουν ένα μέρος των βιταμινών και των μετάλλων τους.