Κοντοζαμάνης: Η τουριστική περίοδος ξεκινά με ασφάλεια

Κοντοζαμάνης: Η τουριστική περίοδος ξεκινά με ασφάλεια

Ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης μετά τα εγκαίνια της ΜΕΘ, του Γενικού Νοσοκομείου Ζακύνθου, δήλωσε μεταξύ άλλων κατά τη διάρκεια ομιλίας του: «Η τουριστική περίοδος ξεκινά με ασφάλεια και είμαστε σε ετοιμότητα για να αντιμετωπίσουμε οποιοδήποτε περιστατικό και θα νικήσουμε τη μάχη της πανδημίας, η οποία δεν έχει τελειώσει και πρέπει να ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες των ειδικών. Όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε και το δείξαμε στην περίοδο της πανδημίας. Το έθνος και ο λαός μας ήταν περισσότερο ενωμένος παρά ποτέ».

Στην ομιλία του, ο κ. Κοντοζαμάνης έκανε αναφορά στην τουριστική σεζόν του 2020 και έδωσε έμφαση στην ασφάλεια που εμπνέει η Ελλάδα, μετά από την τήρηση των μέτρων κατά της πανδημίας, σε μια αγαστή συνεργασία Πολιτείας και πολιτών.

Στόχος η ενίσχυση του νοσοκομείου

Αναλυτικότερα, ο υφυπουργός αναφέρθηκε εκτενώς στην επιπλέον στήριξη του νοσοκομείου Ζακύνθου και στην εμπειρία που προσέφερε η πανδημία για να υλοποιηθούν γρήγορα τα αιτήματα. «Είναι μία μεγάλη στιγμή για τη Ζάκυνθο και για το ΕΣΥ, με τα εγκαίνια της ΜΕΘ, καθώς ουσιαστικά τελειώνει μία μεγάλη εκκρεμότητα, διοικητική αρχικά, γιατί κινδυνεύσαμε να χάσουμε τους ευρωπαϊκούς πόρους με τους οποίους χτίστηκε το νοσοκομείο. Η εκκρεμότητα όμως δεν σταματάει εδώ, γιατί έχει να κάνει με την ολοκληρωμένη παροχή υπηρεσιών υγείας στο νησί της Ζακύνθου, για τους κατοίκους, επισκέπτες και τουρίστες. Στόχος μας είναι να ενισχύσουμε το νοσοκομείο ακόμα περισσότερο» ανέφερε ο κ. Κοντοζαμάνης.

Κοντοζαμάνης

Περισσότερες από 5.000 προσλήψεις

Επίσης σημείωσε ότι «η περίοδος της πανδημίας, μας έδωσε τη γνώση, μας έδωσε την εμπειρία και τα εργαλεία, προκειμένου να προχωρήσουμε πάρα πολλά πράγματα και να υλοποιήσουμε σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Κάναμε πράγματα που προβλέπονται στο προεκλογικό μας πρόγραμμα. Ίσως θα γίνονταν λίγο αργότερα, αλλά λόγω της πανδημίας τα κάναμε σε σύντομο χρονικό διάστημα και τα καταφέραμε. Η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας ξεκίνησε να λειτουργεί μέσα στον κορονοϊό. Μας δόθηκε η ευκαιρία να ενισχύσουμε σε προσωπικό κρίσιμους τομείς του συστήματος, όπως ο νοσηλευτικός τομέας. Ο αρχικός προγραμματισμός ήταν για 2.000 προσλήψεις και έχουμε ξεπεράσει τις 5.000 προσλήψεις».

Ακόμα ο υφυπουργός Υγείας επεσήμανε, ότι «μας δόθηκε η ευκαιρία να διασφαλίσουμε τον ομαλό και επαρκή εφοδιασμό του συστήματος με μέσα ατομικής προστασίας, υλικά και εξοπλισμό, μας δόθηκε η ευκαιρία να ενισχύσουμε οικονομικά το σύστημα υγείας και τις δομές του».

Ασφαλής προορισμός η χώρα μας

Ειδική αναφορά έκανε ο κ. Κοντοζαμάνης στην τουριστική περίοδο σε σχέση με τον Covid-19, επισημαίνοτας ότι «η ΜΕΘ ξεκίνησε σε μια περίοδο που η χώρα μας είναι έτοιμη να υποδεχτεί τουρίστες λόγω της καλοκαιρινής περιόδου. Θέλω να διαβεβαιώσω όλους ότι η χώρα μας, αλλά και η Ζάκυνθος, είναι ένας ασφαλής προορισμός. Έχουμε εκπονήσει συγκεκριμένο σχέδιο προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τυχόν περιστατικά. Είμαστε σε πλήρη ετοιμότητα με επάρκεια πόρων, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε την καλοκαιρινή περίοδο».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

× Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας

Αρχίστε να λαμβάνετε ενημερώσεις σχετικά με την υγεία, τη διατροφή, την ομορφιά και την φυσική κατάσταση.