Κικίλιας: Θα μονιμοποιηθούν όλοι οι επικουρικοί νοσηλευτές του Ε.Σ.Υ

Κικίλιας: Θα μονιμοποιηθούν όλοι οι επικουρικοί νοσηλευτές του Ε.Σ.Υ

Την δέσμευση ότι θα μονιμοποιηθούν οι νοσηλευτές που προσλήφθηκαν το προηγούμενο διάστημα στο Ε.Σ.Υ εξέφρασε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας σε συνέντευξη του σε Κυριακάτικη εφημερίδα.

Βασίλης Κικίλιας: 

«Με γενναιότητα και χωρίς να υπολογίζει το δημοσιονομικό κόστος, η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, προχώρησε σε χιλιάδες προσλήψεις στα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας όλης της χώρας. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι, ιατροί, νοσηλευτές, παραϊατρικό προσωπικό, όλοι οι επαγγελματίες υγείας, μαζί με τους ήδη υπηρετούντες στο Ε.Σ.Υ., έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και συνέβαλαν αποφασιστικά στην επιτυχία της Ελλάδας. Τους χρωστάμε ευγνωμοσύνη».

Συνεχίζοντας ο υπουργός είπε «οι προσλήψεις σε Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας ανέρχονται σήμερα σε 4.324 – 522 ιατροί και 3.802 νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό – όταν ο αρχικός προγραμματισμός, όπως θα θυμάστε, ήταν 2.000. Αποτελεί δέσμευση της Κυβέρνησης πως θα μονιμοποιηθούν στο Ε.Σ.Υ όλοι οι επικουρικοί νοσηλευτές – υπολογίζονται περίπου 2.000 σήμερα – ενώ βρίσκονται στο τελικό στάδιο πρόσληψης 942 μόνιμοι ιατροί».

Πηγή: dimosio.gr

 

× Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας

Αρχίστε να λαμβάνετε ενημερώσεις σχετικά με την υγεία, τη διατροφή, την ομορφιά και την φυσική κατάσταση.