Η φετινή επέτειος της 28ης Οκτωβρίου εορτάζεται χωρίς στρατιωτικές και μαθητικές παρελάσεις. Όσες εκδηλώσεις τελεστούν, δηλαδή δοξολογίες και καταθέσεις στεφάνων, θα πραγματοποιηθούν με περιορισμένο αριθμό ατόμων. Ο λόγος είναι η δημόσια υγεία και όλα θα τεθούν υπό την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών διατάξεων.

Στην πόλη των Αθηνών θα γίνει κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Στην πόλη της Θεσσαλονίκης θα γίνει κατάθεση στεφάνου στο Ηρώο του Γ΄ Σώματος Στρατού, από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

«Η εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 έχει ιδιαίτερη αξία για τη χώρα μας. Υπενθυμίζεται η αντίσταση της πατρίδας μας ενάντια στον φασισμό και τον ναζισμό. Επίσης τιμώνται οι αγώνες των λαών για τη δημοκρατία και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Η ματαίωση των παρελάσεων, ουδόλως απαξιώνει και μειώνει τις οφειλόμενες τιμές στους αγωνιστές, ήρωες της Εποποιίας του 1940. Ως ένδειξη ελάχιστου φόρου τιμής, καλούμε όλες τις κρατικές υπηρεσίες, τις περιφέρειες, τους δήμους και τους πολίτες, να αναρτήσουν την ελληνική σημαία.

Τα μέλη της κυβέρνησης δεν θα συμμετάσχουν στη σημερινή δοξολογία

«Η κυβέρνηση για την αποφυγή μαζικών συναθροίσεων, ανακοινώνει ότι ο πρωθυπουργός και τα μέλη της δεν θα παραστούν στη Δοξολογία για την Εθνική μας Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Επιπλέον δεν θα πραγματοποιηθούν παρελάσεις. Φέτος, ας πούμε ΟΧΙ και στον κορονοϊό» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πέτσας.

Οι δοξολογίες που αφορούν σε εορταστικές εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθούν. Με αυστηρή τήρηση των μέτρων οι καταθέσεις στεφάνων σε όλη τη χώρα. Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας της νόσου Covid-19 ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, υπογράμμισε την ανάγκη τήρησης των μέτρων.

Όσον αφορά τις εκδηλώσεις εορτασμού στα σχολεία, πραγματοποιήθηκαν χθες ανά τμήμα. Μετά το τέλος των εκδηλώσεων απονεμήθηκαν τα οι έπαινοι προσωπικής βελτίωσης. Ακόμα απονεμήθηκαν οι ειδικοί έπαινοι στους/στις μαθητές/τριες του σχολικού έτους 2019-20. Επίσης ορίστηκε η παράδοση της σημαίας από τον διευθυντή/ντρια κάθε σχολικής μονάδας στον/στη σημαιοφόρο, παρουσία εκπροσώπων των εκπαιδευτικών και των μαθητών/τριών με τα απαραίτητα μέτρα ατομικής προστασίας.

Σημειώνεται επίσης ότι δεν θα πραγματοποιηθούν μαθητικές παρελέσεις. Η εκπροσώπηση των σχολικών μονάδων με τη συμμετοχή σημαιοφόρων και παραστατών σε εορταστικές εκδηλώσεις (δοξολογία, κατάθεση στεφάνων κ.ά.), θα πραγματοποιηθεί τηρώντας τα ισχύοντα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του Covid19.

Περιεχόμενο: www.amna.gr