Νέα έρευνα: Η ημικρανία στην Ελλάδα-2020

Νέα έρευνα: Η ημικρανία στην Ελλάδα-2020

Νέα έρευνα με τίτλο «Η Ημικρανία στην Ελλάδα – 2020» πραγματοποιεί ο Σύλλογος Ασθενών με Ημικρανία και Κεφαλαλγία Ελλάδος. Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η νέα αυτή έρευνα είναι προσαρμοσμένη στις απαιτήσεις των ασθενών και της επικαιρότητας.

Ταυτόχρονα θα αποτελέσει και ένα ακόμη «όπλο» του Συλλόγου, στον αγώνα που δίνει για την εισαγωγή της νέας θεραπείας με μονοκλωνικά αντισώματα στη θετική λίστα του ΕΟΠΥΥ.Το ερωτηματολόγιο της έρευνας, συντάχθηκε από τον Γενικό Γραμματέα του headΣυλλόγου, Κων/νο Μπίλια, σε συνεργασία με τη Κατερίνα Κουρούδη, μέλος του Συλλόγου, υπό την επιστημονική επίβλεψη των νευρολόγων – συμβούλων του Συλλόγου Δρ. Μιχάλη Βικελή και Δρ. Εμμανουήλ Δερμιτζάκη. Η έρευνα απευθύνεται τόσο στα μέλη του Συλλόγου, όσο και στους επισκέπτες της διαδικτυακής του σελίδας που πάσχουν από ημικρανία. Σημειώνεται, πως δεν πρόκειται για έρευνα στον γενικό πληθυσμό και τα αποτελέσματά της θα αξιολογηθούν σύμφωνα με τον πληθυσμό που συμμετείχε.

Η έρευνα αποσκοπεί στο να δώσει απαντήσεις σε μερικά καίρια ερωτήματα όπως π.χ. τη γνώμη όσων ασθενών λαμβάνουν τη νέα θεραπεία με μονοκλωνικά αντισώματα, ποιες είναι
οι επιπτώσεις του COVID-19 στους ημικρανικούς ασθενείς, πόσο τους επηρέασε και πόσο τους εμπόδισε στο να έχουν πρόσβαση στη θεραπεία τους, κλπ.

× Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας

Αρχίστε να λαμβάνετε ενημερώσεις σχετικά με την υγεία, τη διατροφή, την ομορφιά και την φυσική κατάσταση.