Χαρδαλιάς-Καράογλου: «Θα κερδίσουμε το στοίχημα του κορονοϊού»

Χαρδαλιάς-Καράογλου: «Θα κερδίσουμε το στοίχημα του κορονοϊού»

«Πάμε συντεταγμένα στην επόμενη μέρα, με νηφαλιότητα και προσήλωση στον στόχο», σε σχέση με την πανδημία του κορονοϊού, τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ενώ ο υφυπουργός Μακεδονίας και Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου, εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα κερδίσουμε και αυτό το στοίχημα, στη διάρκεια της συνάντησης που είχαν στο Διοικητήριο.

«Έχουμε ανοιχτά θέματα να συζητήσουμε με τον κ. Καράογλου, που άπτονται της νέας περιόδου που ξεκινάει, ουσιαστικά από τις 15 Ιουνίου, με το άνοιγμα των πτήσεων εξωτερικού και στο αεροδρόμιο “Μακεδονία” της Θεσσαλονίκης, ύστερα από τρεις μήνες», είπε στους δημοσιογράφους ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Σημείωσε πως «η επόμενη μέρα χρειάζεται νηφαλιότητα, προσήλωση στον στόχο, στο σχέδιο και όλα θα πάνε καλά» κι έδωσε το μήνυμα ότι «ο ιός είναι έξω και πρέπει να αντιμετωπιστεί με την υπευθυνότητα που αντιμετωπίστηκε μέχρι τώρα».

Κορονοϊού

Να τηρούμε τις αποστάσεις

Το όπλο για την αντιμετώπιση του, είπε ότι είναι ο καθένας να ακολουθεί τις οδηγίες, να τηρεί τις αποστάσεις και όλα όσα μάθαμε ότι πρέπει να κάνουμε.

Ο κ. Καράογλου επισήμανε ότι στις 16 περιφερειακές ενότητες της δικής του αρμοδιότητας υπήρξαν ιδιαίτερα προβλήματα με τον κορωνοϊό σε δύο από αυτές, Καστοριά και Ξάνθη, για χωριστούς λόγους σε κάθε περιοχή.

«Και στις δύο περιφερειακές ενότητες τα προβλήματα αντιμετωπίστηκαν όπως έπρεπε», είπε ο υφυπουργός Μακεδονίας και Θράκης και συνέχισε: «Ο Νίκος Χαρδαλιάς έκανε επιτόπια παρέμβαση και στην Καστοριά και στην Ξάνθη, υπό δύσκολες συνθήκες. Υπήρξαν τοπικές καραντίνες οι οποίες απέδωσαν, με αποτέλεσμα στη μεν Καστοριά να έχει λυθεί εντελώς το πρόβλημα, ενώ στην Ξάνθη αντιμετωπίζουμε μια σχετική έξαρση».

Θα κερδηθεί το στοίχημα του κορονοϊού 

Ο κ. Καράογλου εξέφρασε την πίστη ότι θα συνεχίσουμε με την ίδια επιτυχία. Εξήρε τη συμβολή του κ. Χαρδαλιά σε αυτή την προσπάθεια, βεβαίως κάτω από τις οδηγίες και τις εντολές του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και των ειδικών και είπε ότι θα κερδίσουμε και το στοίχημα της επόμενης μέρας, σε ότι αφορά και στα κρούσματα και στην οικονομία.

Στη διάρκεια της συνάντησης οι δύο υφυπουργοί συζήτησαν για το άνοιγμα του αεροδρομίου «Μακεδονία την ερχόμενη Δευτέρα, το άνοιγμα της αγοράς και άλλα θέματα που αφορούν τον κορονοϊό στη Βόρεια Ελλάδα.

× Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας

Αρχίστε να λαμβάνετε ενημερώσεις σχετικά με την υγεία, τη διατροφή, την ομορφιά και την φυσική κατάσταση.