Τα νοσοκομεία στη Βόρεια Ελλάδα ασφυκτιούν, ενώ οι διασωληνωμένοι, που διαρκώς αυξάνονται, δεν αφήνουν περιθώρια για εφησυχασμό.

Μεγάλη είναι η ανησυχία και για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα νοσοκομεία στη Βόρεια Ελλάδα. Ήδη χθες έγινε η πρώτη αεροδιακομιδή ασθενών από το νοσοκομείο Δράμας στην Αθήνα.

608 διασωληνωμένοι, πίεση στις ΜΕΘ

Οι διασωληνωμένοι ξεπέρασαν το όριο των 600, καθώς, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ανέρχονται στους 608. Οι ΜΕΘ στη Βόρεια Ελλάδα έχουν γεμίσει, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να γίνουν οι πρώτες αεροδιακομιδές τριών ασθενών από τη Δράμα, οι οποίοι μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο στο αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος» ώστε να τους παραλάβει C-130 με προορισμό την Αθήνα. Συγκεκριμένα, οι τρεις ηλικιωμένοι ασθενείς μεταφέρθηκαν στον «Ευαγγελισμό» και στο «Αττικόν» προκειμένου να εισαχθούν σε ΜΕΘ.

Στο μεταξύ, η κατάσταση στη Βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλία παραμένει κρίσιμη, καθώς από τα 2.018 κρούσματα που ανακοινώθηκαν χθες, τα 1.236 αφορούν τη Θεσσαλία (235), τη Μακεδονία (924) και τη Θράκη (77), ποσοστό κοντά στο 60%, ενώ άλλα 408 ανιχνεύτηκαν στην Αττική.

Άρση του lockdown;

«Στην Επιτροπή δεν έχει γίνει καμία συζήτηση για σταδιακή άρση του lockdown», είπε μιλώντας σήμερα το πρωί στον ραδιοφωνικό σταθμό 91,6 ο καθηγητής Μάριος Λαζανάς. Τόνισε μάλιστα πως έχει ήδη δοθεί παράταση μίας εβδομάδας.

Οι λοιμωξιολόγοι δεν κρύβουν ότι υπάρχει φόβος πως οι πολίτες δεν θα πειθαρχήσουν στα μέτρα. Μάλιστα, από την περασμένη εβδομάδα τόνισαν πως η περίοδος που διανύουμε θα είναι η πιο δύσκολη.

«Το πρόβλημα έχει μετατοπιστεί στην επαρχία», τόνισε ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος. Ο ίδιος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο κατά τη σταδιακή άρση των μέτρων κάποιες περιοχές να βρίσκονται σε lockdown και κάποιες άλλες όχι.

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, άλλοι 99 άνθρωποι άφησαν την τελευταία τους πνοή. Αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, 4.440 ασθενείς νοσηλεύονται με κορονοϊό, με τους περισσότερους να νοσηλεύονται σε ΜΕΘ και ΜΑΦ.

Με πληροφορίες από: kedenews.gr, eody.gr