Από νωρίς το πρωί, βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας ευρεία δράση του ΕΟΔΥ και των υγειονομικών αρχών. Επιπλέον Κινητές Μονάδες διενεργούν δεκάδες rapid test σε όσους πολίτες επιθυμούν να υποβληθούν σε έλεγχο. Στο Σύνταγμα βρίσκονται τόσο ο υπουργός Υγείας Β. Κικίλιας, όσο και ο επικεφαλής του ΕΟΔΥ Π. Αρκουμανέας.

Το Σύνταγμα είναι μία από τις περιοχές στην καρδιά της πρωτεύουσας, μαζί με το Κολωνάκι, το Μοναστηράκι και άλλες γειτονιές , που παρουσιάζουν υψηλό επιδημιολογικό φορτίο.

Τα rapid test απευθύνονται στους Αθηναίους που εμπίπτουν στα κριτήρια που έχουν ορισθεί.

Μετά τις πλατείες Βικτωρίας και Αγ. Παντελεήμονα και την χθεσινή δράση του ΕΟΔΥ στον  στο Θησείο. Σειρά έχει η πλατεία Συντάγματος να φιλοξενήσει τις Κινητές Μονάδες του ΕΟΔΥ. Από νωρίς το πρωί συλλέγουν δείγματα πολιτών για να διαπιστωθεί αν έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο εντός του σταθμού του μετρό.

Προκειμένου να κάνουν rapid τεστ οι Αθηναίοι πολίτες πρέπει να εμπίπτουν στα κριτήρια που έχουν ορισθεί. Άτομα δηλαδή που παρουσιάζουν ύποπτα συμπτώματα ή έχουν έρθει σε επαφή με ύποπτο κρούσμα.

kikilias metro sintagma

Θετικά κρούσματα κυρίως σε άτομα νεαρής ηλικίας

Το ανησυχητικό ζήτημα είναι ότι από τους ελέγχους που έχουν γίνει μέχρι σήμερα από τον ΕΟΔΥ στο κέντρο της Αθήνας, τα θετικά κρούσματα ήταν κυρίως άτομα νεαρής ηλικίας

Όσοι πολίτες υποβάλλονται στον έλεγχο με τα γρήγορα τεστ, μπορούν στην συνέχεια να λάβουν μέσω SMS στα κινητά τους τηλέφωνα τα αποτελέσματα των εξετάσεών τους.

Τέλος, από νωρίς το πρωί στο σημείο βρίσκεται ο επικεφαλής του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας. «Έτοιμα τα εξεταστήρια COVID-19» σχολίασε στο λογαριασμό του στο Facebook χαρακτηριστικά.

Στο σημείο έφτασε νωρίτερα σήμερα και ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

8 κρούσματα στο Θησείο

Υπενθυμίζεται πως χτες, κλιμάκια του ΕΟΔΥ πραγματοποίησαν δωρεάν rapid τεστ και στον σταθμό του ΗΣΑΠ στο Θησείο. Μεταξύ των 340 ελέγχων που διενεργήθηκαν, εντοπίστηκαν 8 θετικά δείγματα (έξι Έλληνες, δύο αλλοδαποί) με μέσο όρο ηλικίας τα 21 έτη.

Πηγή

https://www.liberal.gr/