fbpx

Οι Φαρμακοποιοί του Κόσμου «στήνουν» δίχτυ προστασίας για τον covid-19

Οι «Φαρμακοποιοί του Κόσμου» εδώ και λίγο καιρό ξεκίνησαν στην καρδιά του Αιγαίου μια εκστρατεία υγειονομικής θωράκισης των κατοίκων μικρών και δύσκολων στην πρόσβασή νησιών απέναντι σ’ ένα νέο κύμα έξαρσης της πανδημίας COVID-19.

Κύριο μέλημά τους είναι να περάσει, χωρίς σοβαρά προβλήματα λόγω κορονοϊού, η τουριστική περίοδος.

Με την ευγενική χρηματική χορηγία του Ιδρύματος Λάτση, John S. Latsis Public Benefit Foundation και έχοντας τη στήριξη κρατικών φορέων και δομών καθώς και του Πειραϊκού Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών (ΠΕΙΦΑΣΥΝ), της ACS Courier – Ταχυδρομικές υπηρεσίες, που μεταφέρει τη βοήθεια στα νησιά δωρεάν, της εταιρείας Apivita, της εταιρείας Δεσμός για τη δωρεά χειρουργικών μασκών, οι «Φαρμακοποιοί του Κόσμου» εδώ και καιρό μπήκαν στη διαδικασία να δημιουργήσουν ένα δίκτυ προστασίας για τους κατοίκους των Μικρών Κυκλάδων δηλαδή τη Δονούσα, την Ηρακλειά, τη Σχοινούσα και τα Κουφονήσια.

Άρχισαν να υλοποιούν το πρόγραμμά τους από τη Νάξο όπου υπάγονται οι Μικρές Κυκλάδες.

Χαίρουν της στήριξης της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιά (ΥΠΕ), του Νοσοκομείου Νάξου καθώς και του Ιατρικού Συλλόγου Κυκλάδων, έτσι και μπόρεσαν οι «Φαρμακοποιοί του Κόσμου» να απλώσουν αυτό το δίκτυ προστασίας σε πρώτη φάση μέσα από την παροχή φαρμάκων και απαραίτητου υγειονομικού εξοπλισμού (καρδιογράφο, φυγόκεντρο, Φιάλες υγρού οξυγόνου, πιεσόμετρα, οξύμετρα, θερμόμετρα υπερύθρων).

Υπάρχει και συνέχεια…

Έχουν ήδη αποφασίσει ότι στο πρόγραμμά τους θα περιλαμβάνεται και η ενημέρωση των κατοίκων των περιοχών, έτσι ώστε να μπορούν να διαχειριστούν κάποια επείγοντα ζητήματα υγείας μέσα από τη γνώση των απαραίτητων στην παροχή πρώτων βοηθειών.

Στην ίδια λογική οι «Φαρμακοποιοί του Κόσμου» με τη συνεργασία διασωστικών ομάδων προγραμματίζουν μέσα στον Οκτώβριο, μετά το τέλος της τουριστικής περιόδου, να προχωρήσουν στην οργάνωση σεμιναρίων ανάνηψης και πρώτων βοηθειών.

Αυτό το δίχτυ προστασίας αποκτά συνεχόμενη απήχηση διαρκώς. Ήδη έχει σταλεί ιατροφαρμακευτικός εξοπλισμός στα Δωδεκάνησα και πιο συγκεκριμένα στους Λειψούς και το Αγαθονήσι ενώ σε συνεννόηση με τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Δωδεκανήσου θα ακολουθήσουν οι Αρκιοί, οι Φούρνοι και η Κάσος.

Οι «Φαρμακοποιοί του Κόσμου» δεσμεύονται να παράσχουν εθελοντικό έργο, όπου χρειαστεί.

Προσφάτως η Περιφέρεια Αττικής ζήτησε τη βοήθειά τους όπου και ανταποκρίθηκαν άμεσα.Η αποστολή τους αφορούσε στην Αίγινα, το Αγκίστρι, την Ύδρα και τα Κύθηρα.

Η πρόεδρος των «Φαρμακοποιών του Κόσμου» κ. Δώρα Μανωλάκου δηλώνει ενθουσιασμένη από την ανταπόκριση που είχαν από τους κατοίκους των νησιών οι αποστολές που έγιναν τις τελευταίες εβδομάδες και εκφράζει την αισιοδοξία της ότι αυτή η προσπάθεια θα έχει συνέχεια και θα επεκταθεί ακόμη περισσότερο.

Δηλώσεις και ελπιδοφόρα μηνύματα από την πρόεδρο 

«Σκοπός μας είναι να εντείνουμε ακόμη περισσότερο τις προσπάθειές μας, να ανοίξουμε ακόμη περισσότερο την αγκαλιά μας σε όλα τα πλάτη και τα μήκη της Ελλάδας.

Θέλουμε να ανεβάσουμε τον πήχη και να αυξήσουμε ακόμη περισσότερο τον σεβασμό για τον φαρμακοποιό ως επιστήμονα, λειτουργό υγείας και γι’ αυτό ζητάμε αυτή η προσπάθειά μας να αγκαλιαστεί από όλους τους Φαρμακοποιούς της χώρας» τονίζει η πρόεδρος.

«Το μήνυμά μας προς τους κατοίκους των Μικρών Κυκλάδων είναι ότι οι «Φαρμακοποιοί του Κόσμου» δεν υλοποιούν απλά μία εκστρατεία αλλά υιοθετούν τα νησιά τους και ότι θα βρισκόμαστε διαρκώς δίπλα τους και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να έχουν τα απαραίτητα φάρμακα και έναν στοιχειώδη ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό. Αυτή είναι η λογική στην οποία κινούμαστε» δήλωσε η Δώρα Μανωλάκου.