Κορονοϊός: Η AstraZeneca προμηθεύει την Ευρώπη με 400 εκατ. εμβόλια

Κορονοϊός: Η AstraZeneca προμηθεύει την Ευρώπη με 400 εκατ. εμβόλια

H AstraZeneca έκανε συμφωνία με Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία και Ολλανδία για την παρασκευή 400 εκατομμύρια δόσεων εμβολίου κατά Covid-19.

Η φαρμακοβιομηχανία AstraZeneca ανακοίνωσε ότι υπέγραψε συμβόλαιο με την Ιταλία, τη Γερμανία, τη Γαλλία και την Ολλανδία για να προμηθεύσει τις χώρες με ένα εμβόλιο κατά του κορονοϊού, που αναπτύχθηκε από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, με τις παραδόσεις να αρχίζουν έως τα τέλη του 2020.

Ειδικότερα, το συμβόλαιο προβλέπει έως 400 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου, το οποίο η AstraZeneca δεσμεύθηκε να προμηθεύσει χωρίς κέρδος στη διάρκεια της πανδημίας. «Καθώς η ευρωπαϊκή εφοδιαστική αλυσίδα μας αναμένεται να ξεκινήσει σύντομα την παραγωγή, ελπίζουμε ότι θα καταστήσουμε το εμβόλιο ευρέως και γρήγορα διαθέσιμο», ανέφερε ο εκτελεστικός διευθυντής Πασκάλ Σόριοτ σε μια ανακοίνωση.

Η AstraZeneca κατέληξε σε διάφορες συμφωνίες παραγωγής προκειμένου να ανταποκριθεί στον στόχο της παραγωγής 2 δισεκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου, περιλαμβανομένων δύο κοινοπραξιών με την υποστήριξη του Μπιλ Γκέιτς και μιας συμφωνίας ύψους 1,2 δισ. δολαρίων με την κυβέρνηση των ΗΠΑ.

× Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας

Αρχίστε να λαμβάνετε ενημερώσεις σχετικά με την υγεία, τη διατροφή, την ομορφιά και την φυσική κατάσταση.